Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Hak Edilen, 1 Puan da, Çok Kıymetlidir

Hak Edilen, 1 Puan da, Çok Kıymetlidir

SPOR 12.10.2020 16:17:00 0
Hak Edilen, 1 Puan da, 
Çok Kıymetlidir
Misli Com. 3. Lig, 3. Gurupta mücadele veren Pembe-Yeşilli Ispartasporumuz, Şile Yıldızspor deplasmanından 1 altın puanla döndü. Hak edilmiş olan 1 puan da çok kıymetlidir ve futbolun yazılmayan kitabında dediği gibi “yenemiyorsan, yenilmeyeceksin” kardeşim… Aslolan budur. Mağlubiyet kolay hazmedilmiyor, futbol olayında… İstanbulda’ki maç güzel bir atmosferde başladı.
 
Elazığ bölgesi hakemi A.Turan Timuroğlu’nun yönettiği maçta ev sahibi takım 5. Dakikada Ardacan’ın golüyle öne geçti. Golden sonra orta sahada daha çok top yapan ekibimiz, maçın 29. Dakikasında Emir Kaan’la beraberlik sayısını yakaladı ve ilk devre böyle bitti. 2. Devrede de her iki takımın gol atma çabaları sonuç vermeyince puanlar bölüşüldü ve deplasmanda alınan (1 puan hiç yoktan çok iyi yorumlarına) neden oldu. Maç her iki takıma da geldi - gitti ancak gol olmadı. Sonuç şu : Rakibin kadar koşarsan, mükafatını elbette görürsün, diyenler haklı çıktılar. Elbette deplasmanda alınan 1 puan değerli. Hem moral, hem gelir açısından.
 
Yalnız sporseverler ve bizlerin de anlamadığı konu şu ki, Misli.Com. maçı önce naklen yayın programına alıp, sonradan niçin kaldırdı. Bir anlam veremedik. İsteğimiz şu ki, TFF ile anlaşarak maçların yayın hakkını alan firma, itinalı bir (maç yayın fikstürü hazırlayıp) spor kamuoyuna açıklamalıdır ki, herkes planını-programını buna göre yapmalıdır. Naklen yayın işi ciddi iştir. 3. Lig, profesyonel bir lig ise, ki öyle, bu işte profesyonelce yapılmalıdır, diyoruz. Şayet sistem henüz oturmamışsa, söz konusu firma ile yerel TV’ler işbirliği yaparak, naklen yayın konusuna çözümler getirilebilir. Bizden söylemesi… ZORLU HAFTALAR BAŞLIYOR.
Isparta 32 spor için zor fikstür kadar, zorlu haftalarda başlıyor. Örneğin bu hafta içi. Kemer 2003 sporla Perşembe günü saat 19.00’da Ziraat Türkiye kupası 1. Tur maçı var. Komşu derbisi bu. (Maçın hakemleri İzmir ve Manisa Bölgesinden. Orta hakem Berkay Demir. Avukat olan Demir’in yardımcıları ise Güner Mumcu Taştan ve Kadir Ünal. 4. Hakem ise Aydoğan Kaçmaz olarak belirlendi.) Kupadan 3 gün sonrasında ise Altındağsporla, lig ve puan mücadelesi verilecek. Sonraki haftalarda da, Perşembe-Pazar, Çarşamba-Cumartesi maçları gelip çatacak. Futbol camiamız için zorlu haftalara girdik velhasılı. Allah herkese kolaylıklar versin. 3 puanlar nasip etsin. Umudumuz şudur. TFF, maçlarda locaların % 50 kapasite ile açılmasına karar verdi.
 
İnşaallah yeni bir kararla, statların % 30 veya % 50 seyirciyle oynanması kararı verir de, tüm futbol severler maçları izler ve futbola olan özlem bir nebze de olsa giderilir, diyoruz. Hasret doruğa çıktı, çünkü… Kardeş… Sağlığımız, çok önemli kabul. Ancak, millet, statlarda maç izlemeyi, vallahi çok özledi be… Ha gayret. Şu bulunan aşılar çare olsa da ( pis ve rezil mikrop Covid 19’dan) bir kurtulsak, artık… Saygılarımızla.  
 
 

Anahtar Kelimeler: kıymetlidir daçok puan edilen
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °