Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hafta Sonları Futbol Dolu Geçiyor

Hafta Sonları Futbol Dolu Geçiyor

SPOR 15.11.2021 12:07:00 0
Hafta Sonları
Futbol Dolu Geçiyor
Pandemi yüzünden, futbolsuz geçen, gün-hafta hatta aylardan sonra öyle bir hareketlilik başladı ki, ilimizdeki futbol olaylarına yetişemiyoruz.
 
2. Lig maçı, Bal ligi maçları, 1. Amatör maçları ve U-18 maçları derken hafta sonlarında 10-12 maç faaliyet gerçekleşiyor ki, basın mensupları olarak hangi maçı nerede ve nasıl izleyeceğimizi bilemiyoruz. Geçen pazarda öyle oldu. Bir maçtan ötekine koşturduk, diğer maçtan başka maça koştur derken günün nasıl bittiğini bilemedik. Şükür olsun ki, Isparta 32 spor-Bursa Teco Karacabeysporu 3-0 yendi, Isparta 32 Emrespor – Gölyazısporu 1-0’la geçti, 1. Amatör küme futbol maçlarıysa yine kıran kırana geçti. Kısaca özetleyelimmi?
EMRESPOR, BU KEZ ZORLANDI…
Isparta 32 Emrespor, Bal ligi 3. Hafta maçında Gölyazıspor önünde bu kez zorlandığını gözledik. Maçın ilk 45 dakikasında çok üstün bir futbol oynayan kırmızı siyahlılar, özellikle 2. Devre sıkıntılı anlar yaşadı. Sofu-Emre Topbaş-Anıl-Fahri-Enes-Onur-Bahri-Gökhan –Oğulcan-Ethem Özden-Emircan 11 ile maça girdi. Sağlı-sollu ataklarla Gölyazılıları bunalttı. Nitekim tam 17. Dakikada Onur’un nefis ara pasıyla Gölyazı defansı arkasına sarkan Ethem şahane bir plase vuruş yaptı ve top ağları boyladı. 1-0 Ve bu moral bozukluğu ile Emre kalesine yüklenip 2 pozisyon buldular. Ancak tecrübeli kaleci Sofu Baykal 2 pozisyonda da Gölyazılı Serkan ve Necati’ye gol izni vermedi. Büyük alkışı hak etti, tabii ki. Tecrübe başka bir şey futbolda ve “ iyi bir kaleciniz varsa 1 puan garanti” diyenler her zaman haklı çıkıyorlar. Ve ilk 45 dakika Antalya’lı bayan hakem Sedef Kıranoğlu’nun düdüğüyle bitti. Başarılı bir maç yöneten bayan hakem Kıranlıoğlu, inanın futbolcular kadar koştu, her pozisyona yakın oldu. Tebrikler, Sedef hocam.
MAÇTA DENGELER DEĞİŞTİ.
2. devre bu kez sağlı sollu atakları Gölyazılılar yaptı sonuca gidecek golü bulamadılar. Emrespor ise zaman zaman çıktığı kontrataklarda 2. Golü bulamadı. Hele maçın 90+2 nci dakikasında bomboş durumda 2. Yarı oyuna giren Eray topu, gol yapamayınca maç, ilk devredeki tek golle bitti. Puanını 6 yapan Emrespor dolu dizgin yoluna devam ediyor. (Bu hafta ise deplasmanda Su Durağı gençlere konuk olacak.) Haydi başarılar. Öte yandan ilimizin diğer temsilcisi Gelendostspor ise DEPLASMANDA Konya Ereğlispora 3-0 yenildi. ( Bu hafta ise Gelendost’a, Akşehirspor konuk olacak. İyi bir maç olur, keşke imkan olsa da izleyebilsek.)
ISPARTA 32 SPOR,
4 HAFTA SONRA GÜLDÜ
2. lig beyaz gurubun 13. Haftasında, evindeki 6. Maçta Teco Karacabey Belediyesporu 3-0 yenen PembeYeşilliler, 4 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Geçen hafta arası Eskişehirspora 2-1 yenilen ve Tarık Söyleyici ile yolları ayırdıktan sonra teknik sorumluluğa getirilen Murat Yılmaz ilk maçında galibiyetle tanışırken, ilk kez evinde 3-0 kazanan Isparta 32 sporun gollerini 41. Dakikada Furkan, 42. Dakikada Saidcan ve 90. Dakikada ise Embiya attı. Isparta 1. Amatör küme futbol maçlarında da heyecan fırtınası sürüyor. B gurubunda Tekespor, Deregümü engelini 4-1’le geçerek firesiz liderliğini sürdürdü. Şampiyonluk yürüyüşüne devam diyor. A gurubunda da Keçiborlu Belediyespor, Atabey stadında Darıörensporu 5-0 yenerek liderliğine kayıpsız devam ediyor.
Evet, dolu dolu bir futbol haftasını daha tamamlamış olduk. Haftaya aynı koşuşturma devam edecek elbette. Futbol günleri bizimle olsun da varsın koşturmak, bizlere düşsün. Pandemde, evlerde pineklemekten gına gelmişti, çünkü… Futboldan ve spordan zarar gelmez.
Saygılarımızla…

Anahtar Kelimeler: geçiyor dolu sonlarıfutbol hafta
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °