Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Her yıl 15 – 21 Mayıs tarihlerinde kutlanan “Gençlik Haftası”, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen gençlik yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı.

SPOR 15.05.2016 08:44:00 0
Gençlik Haftası kutlamaları başladı
Geleceğin teminatı olan gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmalarını, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gençlik haftası kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da başladı.
15-19 Mayıs Gençlik Haftası, 15 Mayıs Pazar günü saat 09:30’da Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen gençlik yürüyüşü ile start aldı.
6 Mart Spor Salonu önünde bir araya gelen gençler, mehteran eşliğinde yürüdü. Çok sayıda öğrenci ve sporcunun taşıdığı bayrak ve flamalarla renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, Hükümet meydanında son buldu.
Hükümet Meydanındaki törende ise ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Atatürk Anıtına ‘Gençlik Haftası” çelengini sundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Gençlerimizin, serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli ve manevi değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla 15-19 Mayıs tarihlerini içine alan haftanın Gençlik Haftası olarak kutlanması uygun görülmüştür. Bugün bu vesile ile Gençlik Haftasının açılış programını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız.
Gençlik, bir milletin en önemli manevi varlığı, sarsılmaz kuvveti ve en dinamik kesimidir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur.  Yarınlarının teminatıdır. Gençliğin, toplum hayatına katılması ile toplum da dinamizm kazanır. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirip kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Yarının yetişkinleri olan gençlerimize mutlu, huzurlu ve donanımlı olabilmeleri için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi, hepimizin görevi olmalıdır. Gençliğin fizik, ruh ve fikir sağlamlığı, milletin geleceğini tayin eder. Gençlerimize güven duymak, onları desteklemek, sorgulayan, araştıran, fikir üreten gelecek nesiller oluşmasına katkı sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermek gerekir. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve gerekli çalışmaları yapmaktayız.
Ne mutlu ki, yarınların bu günlerden çok daha ileri seviyelere siz gençlerin sayesinde geleceğini görmek ve sizlere inanmak bizlere son derece mutlu etmektedir.
Gençlik dün olduğu gibi bugünde Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi aynı zamanda tüm dünyanın barış ve adaletinin de teminatı, dolayısıyla bugünlerin yarınlar en büyük güvencesidir. Ülkemiz için büyük önem taşıyan ve her yıl coşkuyla kutlanan bu anlamlı günde tüm gençlerimize sevgilerimi iletiyorum” dedi.
Açılış konuşmasının ardından şiirler okundu. Tören mehteran takımının mini gösterisiyle sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °