Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GELENDOSTSPORUN KAPANMASI YANLIŞTIR

GELENDOSTSPORUN KAPANMASI YANLIŞTIR

SPOR 30.01.2022 08:23:00 0
GELENDOSTSPORUN
KAPANMASI YANLIŞTIR
TFF tarafından ülkemizde 12 yıldır uygulanan BAL LİGİ 2. Devre maçları 1 hafta ileri kaydırılarak 5-6 ŞUBAT 2022 tarihine çekildi. 81 il’de oynanan ve yarı profesyonel lig diyebileceğimiz BAL ligi müsabakaları her türlü çile ve zorluğuna rağmen şehir-belde kentlerimizin sportif yaşantılarına renk katıyor, futbolun geniş kitlelere yayılması amacına hizmet ediyor.
 
Bildiğiniz gibi pandem nedeniyle 2020’de ülke genelinde amatör futbolumuz stop edince büyük boşluk ve şok yaşanmıştı. Zaman geçtikçe pandem şartları değişti bazı serbestlikler sağlandı vğ o zamandan itibaren Isparta’da birkaç spor yazarı ve spor severle hem bu gazete sütunlarından, hem TV ekranlarından hem de sosyal medyadan büyük bir kampanya başlatmış “PANDEMİN SEBEBİ AMATÖR FUTBOL VE BAL LİGİ DEĞİLDİR.
 
50 bin kişilik futbol ailesi mağdur olmuştur. 81 ilimizde futbol başlasın ve 5320 futbolcu kardeşimiz 266 takımla ve 532 teknik adamla BAL ligi mutlaka oynatılmalıdır diyerek büyük çaba ve özveri sergilemiştik. TASK genel başkanı ve TFF başkan vekili Ali Düşmez beyde 15.06.2020’de Türkiye’de ilk kez BLT TV canlı yayınına bağlandı ve müjdeli haberlerini spor kamuoyuna ilimizden aktarmıştı. Ve gece gündüz verilen mücadele de amacına ulaştı önce BAL ligleri, daha sonra da amatör futbol ülke genelinde başlatıldı. Oh be. Yaşasın futbol dedik.
 
Isparta’mızı BAL liginde ISPARTA 32 EMRESPOR VE GELENDOSTSPOR TEMSİL HAKKI kazandı. Çok sevindik ve mutlu olduk. Neden çünkü ilimizi bal liginde 2 ekip temsil ediyordu. Derken maçlar başladı ve 9 hafta sonra ilk yarı oldu. Ara tatil halen devam ediyor. Sabırsızlıkla 2. Yarı maçlarını beklerken 25.Ocak.2022’de spor gündemine bomba bir haber düştü. “GELENDOSTSPOR KULÜBÜ KAPATILDI.” Haydaaa… Herkes 2. Devre maçlarını beklerken bu haber şaşkınlıkla karşılandı. 1.Türkiye’miz şartlarında amatör-bal ve profesyonel futbol takımlarını yönetmek ve yaşatmak çok zor. Kabül… 2.Başkan ve yöneticiler büyük özveri ve fedakarlıklar göstermek zorundalar. Kabül… 3.Kulüpleri yaşatacak mali güç ve imkanları yaratamazsanız ayakta kalmanız çok zordur.Kabül… 4. Futboldaki yenilik ve değişimlere ayak uyduramazsanız işiniz zordur. Kabül… 5.Gelendostspor bu sezon BAL ligi Konya deplasmanlarında büyük zorluklar yaşadı. Kabül… Ancak Gelendostsporun kepenkleri kapatması yanlıştır.
 
Çünkü sizler 440.304 insanı temsil ediyorsunuz. Bir kerede şunu söylemek lazım. Gelendostsporun yerinde olmak isteyen çok takım var. Olamıyorlar. Dahası devre arası ligden çekiliyorlar. Anlamak güç. Bizler, Isparta amatör futbolu gelişsin, takım sayımız artsın ve eskisi gibi “KaraağasporTelekomspor-G.Derespor-Üniversitespor-EsnafspoSağlıkspor-Tarımspor” gibi takımlarımız yeniden kurulsun, çabası içindeyken BAL ligi gibi zor bir çukurda mücadele veren Gelendostspor niçin kepenk indirir. Gençlerin kötü alışkanlıklarırını yıllardır önleyen başarılı işlere imza atan bir kulüp 7 yıllık emeği nasıl çöpe atar anlamak mümkün değil.
 
Isparta 1. Amatör kümede 9+9 toplam 18 takım mücadele veriyor ve her birinin amacı önce BAL ligi sonra da PROFESYONEL LİGLER iken, alınan bu karar yanlış olmuştur. Yanlış karardan dönülebilir mi? Zira 2. Devre maçları da henüz başlamadı. Biz yorulduk denilirse bir başka kişi veya kuruluşa devredilebilirdi. İsmail başkan, Gelendostsporun kapanması yanlış olmuştur. Çünkü Gelendostspor bir efsanedir. Top medyası olarak bizler kulübün kapanmasından dolayı son derece üzgünüz. 2. amatör kümeden BAL’a uzanan yolun yarıda kalması hikayenin tamamlanmaması olarak yorumluyoruz.
Saygılarımızla…
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °