Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Futbolu meşin yuvarlak yerine parayla oynayan düzen: Kahrolsun

Gazeteci Levent Doğan'ın köşe yazısı...

SPOR 4.04.2017 07:22:00 0
Futbolu meşin yuvarlak yerine parayla oynayan düzen: Kahrolsun
İlçeler dahil  427 bin 324  nüfusa sahip olan Isparta, hafta sonunda büyük üzüntü yaşadı. Isparta Davrazspor, Bölgesel Amatör Futbol Ligi 7. Grup’ta ligin bitimine 1 hafta kala 1 puan geriye düştü. Sezon başında tüm kent büyüklerinin ve halkın desteğiyle kurulan Isparta Davrazspor, 10-20 bin arası seyirci kitlesiyle  4 büyükler hariç, bir çok takımdan daha fazla taraftara sahip olma özelliğini taşıyordu.  Liglere renk katmıştı Isparta Davrazspor. Isparta halkının futbol özlemi, gruptaki bazı takımları kıskandırmıştı.  Ve ekipler bir takım iddialarda bulunarak pembe-yeşilleri geçmişte olduğu gibi “Öcü” gibi tanıtmışlardı.
                Isparta Davrazspor, rakiplerine göre çalışmalarına 2 ay geç başlamasına rağmen sezon başından bu yana üst sıralardan hiç kopmadı. Lider Bucak Belediyespor’u  2 maçta da devirdi. Kepez Belediyespor’u da aynı şekilde. Serik Belediyespor’a 2 maçta da yenilmedi.
                Isparta Davrazspor’un 2 Nisan Pazar günü Sarayönü Belediyespor’la deplasmanda oynadığı maçı izledikten sonra futboldan tamamen soğudum.  Pembe-yeşilliler, maçın başında 1-0 öne geçse de 2. Yarının başında kalesinde golü gördü. Daha sonra da 2. golü bulamadı. Saha zemini evet kötüydü ve Sarayönüsporlu oyuncular, 2. yarıda neredeyse pikniğe gelmiş gibi hiç yerden kalkmadılar.  Sarayönüspor yedek kulübesi maç boyunca hiç oturmadı. Her pozisyonda itiraz, itiraz. Kale arkasında ısınan Sarayönülü oyuncular, “Kaç dakika kaldı, kaç dakika! Bucak nasıl yeniliyor hayret. Bucak yenmesi lazım” gibi kendi aralarında konuşarak bize sordular.  Tüm bu çirkin işlere rağmen ne olursa olsun şampiyon olacaksan Sarayönüspor’u da yeneceksin. Şampiyon olacaksan,  bu tür yatan takımları yeneceksin. Ne yazık ki Isparta Davrazsporlu oyuncularda geçtiğimiz haftanın etkisinde kalarak bu maçta çok kötü bir oyun sergilediler.
                Gelelim Serik Belediyespor’a. Geçtiğimiz hafta as kadroyla Eğirdirspor’u 4-0 mağlup eden yeşil-beyazlılar, ligin kaderini belirleyecek maça genç ve uzun süredir forma giymeyen oyuncuları sahaya sürmesi de sizce normal midir? Serik Belediyespor kenar heyeti il barajı maçını düşünerek böyle bir kadroyu sürdüğünü ileri sürüyor.  Serik Belediyespor’da Bucak karşısında takımın önemli isimleri, Vılı Isıani, Abdullah Keleş, Mehmet Kaya, Murat Yılmaz, Mehmet Akif Alıcı ve Sinan Kalaycı futbolcular sahada yok. Bunun adı nedir? Serik maçın başında 1-0 öne geçiyor. 88 ve 90+5’te art arta 2 gol yiyor. İnanılır gibi değil. Golleri de izledik, evlere şenlik.
                Bucak Belediyespor, Serik Belediyespor ve Sarayönü Belediyespor’la ilgili bir takım iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialarla ilgili Isparta’nın kent büyükleri, Isparta Davrazspor yönetimi de Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. 
                Bölgesel Amatör Lig’lerde şike ve teşvik iddiaları aldı başını gidiyor. TFF bu liglerde neler döndüğünü mercek altına alınmazsa futbol iyice çirkinleşecek. Profesyonel liglerde olmayan paralar bu liglerde “maç alma, maç satma” şeklinde büyük rakamlarla veriliyor. Futbolu meşin yuvarlak yerine parayla oynayan düzen: Kahrolsun.
                Koskoca şehrin kaderiyle oynanılıyor.
                Ve Isparta Davrazspor’un başarısız olması için kırk takla atanlar, sizlere de helal olsun. Bu takımın ayakta durmaması için her türlü yolu denediniz. Bu şehrin hayalleriyle ve hedefleriyle oynadınız.
                Ayrıca kent büyüklerine yanlış bilgi veren, işine geldiği zaman durumdan vazife çıkaran şahıs, herkes sizden şikâyetçi. Artık çekin bu kulübün üzerinden ellerinizi. Kendi işinize bakın.
                Ve bütün Isparta hüzünlü. Isparta halkı, rakiplerin masa başı işleriyle bu duruma geldiğine inanıyor. Ve sezon başından bu yana takımlarını yalnız bırakmayan 32 Gençlik ve sporseverler bu durumdan dolayı çok kırgınlar. Çünkü bu şehrin kaderiyle sezon başından  bu yana oynanılıyor görüşündeler. Bu şehrin taraftarı hemen hemen her deplasmanda kota engeline takıldı, biber gazıyla karşılandılar. Orantısız güç uygulandı, taşlandılar, kilometrelerce yürütüldü.  Bunca cefa boşa mıydı?
                Ve son 1 hafta Isparta Davrazspor-Konyaaltı Belediyespor’u ağırlıyor. Bucak Belediyespor ise Akşehirspor’la oynuyor. Bakalım hangi Ali Cengiz oyunları dönecek. Gün doğmadan neler doğar.
Yukarda Allah var. Levent DOĞAN

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °