Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Futbol Kötü, Sonuç Kötü Ama Birilerine Göre Takım Çok İyi Gidiyor; Ispartapor Şampiyon Olacak(!!!)

Futbol Kötü, Sonuç Kötü Ama Birilerine Göre Takım Çok İyi Gidiyor; Ispartapor Şampiyon Olacak(!!!)

SPOR 25.02.2021 15:11:00 0
Futbol Kötü, Sonuç Kötü Ama Birilerine Göre Takım Çok İyi Gidiyor; 
Ispartapor
Şampiyon
Olacak(!!!)
Kendi sahasında ligin son sıralarından çıkmaya çalışan ve ilk yarıda deplasmanda mağlup ettiği Osmaniyespor ile karşılaşan Ispartaspor, ortaya koyduğu kötü futbolla rakibini yine yenemedi ve yine maçın uzatma  dakikalarında kalesinde gol görerek şampiyonluk yarışından tamamen uzaklaştı. Gelen kötü sonuçlar nedeniyle takımın Play – Off’un içinden çıkmasına da sadece bir basamak kaldı.
 
SİZ KAZANDINIZ DA BİZ Mİ
KAYBETTİLER DİYE YAZDIK????
Tamamen tarafsız ve dürüstçe takım iyi oynuyorsa iyi yönde, kötü oynuyorsa eleştirisel yönde haber yazmamıza rağmen bazı kesimlerin saldırısına uğrasak da biz doğruları yazmaya devam edeceğiz. Birileri, takım kötü oynasa bile övmemizi istese de biz iyiye iyi, kötüye kötü demeye devam edeceğiz. Çünkü, biz bu zamana kadar kötüyü överek asla ‘Yalaka’ olmadık ve olmayacağız.  Aldığı kötü sonuçlar yüzünden şampiyonlukla alakası kalmayan takım için şimdi bile halen daha ‘Bu takım sezon sonunda kesin şampiyon olacak’ diyenlerden değiliz. Takım iyi oynarsa övmeye, kötü oynarsa eleştirmeye devam edeceğiz. Doğrular neyse onları yazmaya devam edeceğiz. İnsanlar, suçu karşıda değil kendilerinde arasın. Biraz aynaya baksınlar. O zaman görürler gerçekleri. Siz, doğruları yazan gazetecilere laf yetiştireceğinize kendi işinizle uğraşın ki, takımın ‘Kaliteli Futbol Oynayamama’ ‘Gol atamama’ ve ‘Uzatmalarda Gol Yeme’ sorunlarını çözüp takımı düzlüğe çıksın. O zaman görelim sizin marifetinizi.
 
ATAMAYANA ATARLAR KURALINI
DEFALARCA GÖRMEKTEN BIKTIK ARTIK…
Misli 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Ispartaspor, ligde 22. Hafta maçında bugün sahasında Osmaniyespor ile karşı karşıya geldi. Yeşil – Pembeli ekip sahasındaki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak hem şampiyonluk iddiasını tamamen yetirdi. Hem de şuanda içinde bulunduğu Play – Off’u da tehlikeye attı.
TAKIM GOL ATAMIYOR,
ATILAN GOL PENALTIDAN GELDİ
Ispartaspor, her zaman olduğu gibi bugün de berabere kalarak altın değerinde iki puan kaybetti. Yeşil – Pembeli ekip, 1 – 0 önce geçtikten sonra skorun üzerine yatmanın cezasını maçın uzatma dakikalarında yediği golle ödedi. Ispartaspor’un golünü ise her zaman olduğu gibi bu defa duran toptan yani penaltıdan Nurettin Çakır attı.
YİNE BERABERLİK
YİNE PUAN KAYBI
Ispartaspor’da geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda karşılaştığı ve ilk yarıda Isparta’da 4 – 0 mağlup ettiği Altındağspor’a maçın uzatma dakikalarında yediği golle 1 – 0 mağlup olmuştu. Yeşil – Pembeli ekip, bugün de önde götürdüğü maçta yine maçın son dakikasında gol yiyerek iki puanı çöpe attı.
1 – 0’LIK SKORUN NE KADAR TEHLİKELİ
OLDUĞUNU YAŞAYARAK BİR KEZ DAHA GÖRDÜ!
Bugün saat 13.00’te başlayan ve güneşli ama hafif ayaz bir havada oynanan maçı izlemeye protokolden bu defa kimse gelmedi. Şeref tribününde sadece Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek vardı.
NURETTİN ÇAKIR GOLÜNÜ ATTI
Ispartaspor bugünkü maçın ilk beş dakikasında etkili bir futbol oynadıktan sonra maçtaki üstünlüğünü kaybetti ve maç iki denk gücün mücadelesine dönüştü. Yeşil – Pembeli ekip maçın 45+3’ncü dakikasında Nurettin Çakır’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı yine Nurettin Çakır ile gole çevirip soyunma odasına 1 – 0’lık üstünlükle gitti. Ancak, Yeşil – Pembeli ekip, maçın ikinci yarısında hem ilk yarının son dakikalarına göre vasat bir futbol ortaya koydu hem de zaman zaman yakaladığı gol pozisyonlarını cömertçe harcadı.
MAÇIN UZATMA
DAKİKALARINDA
GOL YENİR Mİ?
Ispartaspor’un 1 – 0’lık skorun üstüne yatma isteği ve skoru koruyup galip gelme isteği maçın uzatma dakikalarında yani 90+4’’üncü dakikasında hüsranla sonuçlandı. Zira, rakip maçın uzatma dakikalarında attığı golle 1 – 1’likberaberliği yakalayarak Ispartaspor deplasmanından bir puanla dönmenin mutluluğunu yaşadı. Ispartaspor ise, 1 – 0’lık skorun üzerine yatmanın cezasını kaybettiği altın değerinde iki puanla gördü. Bugünkü maçla birlikte Ispartaspor tam 6 maçta uzatma dakikalarında gol yiyerek puan ve puanlar kaybetti. Yeşil -  Pembeli ekip, gol attıktan sonra skoru korumaya çalışmak yerine rakibe saldırıp ikinci ve üçüncü golleri atarak rahatlamayı bir türlü öğrenemiyor.
İLERİSİ İÇİN UMUT VERMEDİ!
Teknik Direktör Gökhan Çelebi göreve geldiğinden beri, bazı zamanlar galibiyetler alsa da genel anlamda sürekli kaybeden Ispartaspor, bu teknik heyetle olmayacağını bugünkü maçta hem oynadığı futbolla hem berabere kalarak ilerisi için taraftarlarına umut vermeyerek bir kez daha gösterdi.
OYUNA İKİNCİ YARIDA
GİRDİ GOLÜNÜ ATTI!
‘Yedeğin en iyisi oyuna girince takıma sunduğu katkı ile kendini fark ettirmesidir’ söylemi bugünkü maçta bir kez daha kendini gösterdi. Rakip takım Osmaniyespor’da maçın 58. Dakikasında Alper Yener’in yerine giren Halil İbrahim Cenik, maça ikinci yarıda girmesine rağmen farkını ortaya koyup golünü attı ve takımına beraberliği getirdi.  
PLAY – OFF DA
TEHLİKEYE GİRDİ
Ispartaspor, bugünkü maçtan altın değerinde iki puan kayıpla ayrılarak sadece lider ile arasındaki puan farkının 12’ye çıkmasını değil, Play – Off şansını da da zora soktu. Zira, bu beraberlikle şuanda ligin 4. Sırasında yer alan Yeşil – Pembeli ekip, alttaki rakiplerin kendisine yaklaşmasına neden oldu. Haftaya alınacak bir mağlubiyet Ispartaspor’u Play – Off dışına itebilir.
 
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Yusuf Adnan Kendirciler, Mehmet Yılmaz Çalışır, Eray Tanık.
ISPARTASPOR:  Murat Can Yıldız, Batuhan Demirel (dk.66 Muhammet Çoban), Semih Üstün (dk. 46 Bekir Karadeniz), Efşan Geçgin, Kaan Oruç (dk.83 Mustafa Acar), Kadir Turhan, Nurettin Çakır, Mustafa Diler, Kerem Pala, Arif Birşen, Bilal Çebi (dk.58 Emir Kaan Gültekin)
OSMANİYESPOR: Mesut, Gencay, Kerim, Bora (dk.58 Burak), Alper (dk.58 Halil İbrahim), Oğuzhan, Sırat, Yavuz, Tayfun, Soner, Onur.
GOLLER: Dak. 45+2 Nurettin Çakır (Ispartaspor), dk. 90+4 Halil İbrahim Cenik (Osmaniyespor)
S. KARTLAR: Nurettin, Kerem, Bilal (Isparta), Kerim, Sırat, Onğur, Burak (Osmaniye)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak.7: Ispartaspor’a alındığından bu yana ilk defa ilk 11’de sahaya çıkan yeni transfer Bilal Çebi, sağ kanatta aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Rakibi tarafından düşürüldü. Ancak, Bilal kendisine faul yapılır yapılmaz düşme yerine bir – iki adım daha atarak düşünce hakem penaltıyı vermedi.
Dak. 28: Gelişen Osmaniyespor atağında sağdan yapılan ortada topa kimse dokunamayınca Ispartaspor rahat bir nefes aldı.
Dak. 41: Bilal Çebi’nin yaklaşık 25 metreden vurduğu şut defansa çarparak kornere gitti. Kullanılan korner atışından sonuç alınamadı.
Dak. 43: Osmaniyespor’un Yavuzla kullandığı korner atışında ceza sahasına gelen topu kaleci Murat Can yumrukla uzaklaştırdı. Ceza hasanı dışına düşen topa gelişine vuran Onur’un şutunda top uzak ara üstten auta çıktı.
Dak. 45+3: Hakem ilk yarının sonunda 3 dakika uzatma verdi. Uzatma dakikalarının sonuncusu oynanırken Nurettin aldığı topla hızla Osmaniyespor ceza sahasına girdi ve rakibi tarafından düşürülünce kendini yerde buldu. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışının da Nurettin Çakır kullandı ve topu ağlara gönderdi: 1 – 0.
Bu golün ardından hakem ilkyarıyı bitiren düdüğünü çaldı e Yeşil – Pembeli ekip ilk yarı sonunda soyunma odasına 1 – 0’lık galibiyetle gitti.
Dak. 46: Konuk ekip Osmaniyespor ikinci yarıya hızlı başladı. Bu dakikada Ispartaspor kalesini karşıdan gören ceza sahası önünde kazanılan serbest atışı Yavuz Koç kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
Dak. 62: Osmaniyespor atağında Halil İbrahim’in ortasında Yavuz, altı pas içinde topa dokunamayınca Ispartaspor gol yemekten kurtuldu.
Dak. 69. Ispartaspor atağında Kerem Pala’nın soldan ortasında defansı aşan top Emir Kaan Gültekin’in önünde kaldı. Bu futbolcu boş kaleye topu göndermek yerine topu ayağında tutunca takım mutlak bir golden oldu.
Dak. 78: Osmaniyespor atağında soldan yapılan ortada Tayfun müsait pozisyonda topu dışarı attı.
Dak. 85: Ispartaspor maçın son dakikalarında tamamen kendi sahasına çekilince rakip takım maçın son 10 dakikasını tek kale oynadı. Bu dakikada gelişen Osmaniyespor atağında Yavuz’un ceza sahası önünden çektiği şutu kaleci Murat kornere çeldi.
Dak. 90+4: Hakem maçı 6 dakika uzattı. Maç Ispartaspor’un galibiyetiyle bitecek sanılırken, bu dakikada rakip takımın şok golü geldi. Osmaniyespor’un Ispartaspor yarı sahası içinde kazandığı serbest atışı Yavuz Koç kullandı. Bu futbolunun ceza sahasına gönderdiği topu iyi takip eden ve maça ikinci yarıda girmiş olan Halil İbrahim Cenik, düzgün bir vuruşla topu Ispartaspor ağlarına gönderdi: 1 – 1. Karşılaşma bu skorla sona erdi ve Ispartaspor altın değerinde iki puan daha kaybetti.
ERBAASPOR’A GİDİYOR
Ispartaspor, önümüzdeki hafta yani 3 Mart Çarşamba günü oynanacak ligin 23. Haftasında deplasmanda Erbaaspor ile karşılaşacak. Bilindiği gibi, Erbaaspor’u Ispartaspor’un eski Teknik Direktörü Hasan Basri Kara çalıştırıyor.
 
3. LİG 3. GRUPTA 22. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Osmaniyespor: 1 – 1
E. Erokspor – Altındağspor: 2 – 0
Gölcükspor – Şile Yıldızpor: 0 – 1
Erhavispor – Çarşambaspor: 0 – 0
Çatalcaspor – Somaspor: 0 – 2
Cizrespor – Karşıyakaspor: 1 – 0
Yalovaspor – Batman Petrol: 0 – 0
Elazığ K. Koçan – İçel İ.Yurdu: 1 – 1
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °