Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Figen Yıldırım Türkiye Şampiyonu

Isparta’nın Karate’deki başarılı sporcusu Figen Yıldırım, Genç bayanlar 48 kg müsabakalarında Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Bu başarı ile milli takım kadrosuna alınan sporcumuz, Balkan Şampiyonasında mücadele edecek.

SPOR 8.12.2016 13:57:00 0
Figen Yıldırım Türkiye Şampiyonu
Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Aydın Kuşadası’nda gerçekleştirildi.  01-04 Aralık 2016 tarihleri arasında Uğur İnan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda 49 ilden 1524 sporcu 33 kategoride Türkiye'nin en iyisi olabilmek için tatamiye çıktı.
Şampiyonaya ilimizden 8 sporcu katıldı. 3 günlük Şampiyonayı Isparta’yı gururlandıran başarı geldi. Çekişmeli geçen şampiyona Isparta’nın Karate’deki başarılı sporcusu Figen Yıldırım, Genç Bayanlar 48 kg müsabakalarında Türkiye Şampiyonu oldu. Gururumuz Figen Yıldırım, Avrupa Milli Takım seçmelerinde de başarıya imza atarak ikinci oldu.
MİLLİ TAKIM KADROSUNA ALINDI, BALKAN ŞAMPİYONASINDA MÜCADELE EDECEK
Müsabakaların sonunda Türkiye Şampiyonu olan ve milli takım kadrosuna çağırılan Sporcumuz Figen Yıldırım 09-11 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Balkan Şampiyonasında mücadele edecek.
Şampiyonayı değerlendiren Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, “Avrupa Milli takım seçmelerine katılan sporcumuz Figen Yıldırım, 4 müsabakaya çıkarak üçünü kazanmıştır. Birinci olan sporcuyu Türkiye Şampiyonasında ve seçmelerde yenmemize rağmen iki tarafın puanları toplandığında, diğer sporcunun puan averajı olması nedeniyle seçmenin birinci ilan edilmiştir. 2015 yılında Dünya üçüncülüğü bulunan sporcumuz, tekrar üçlü müsabaka yaptırılmadan Avrupa kadrosuna alınmıştır. Bu nedenle sporcumuz Fiden Yıldırım 09-11 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak olan Balkan Şampiyonasına katılacaktır. Müsabakalarda dereceye yapamayan sporcularımızın performansları ise bizleri gelecek adına sevindirmiştir. Sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Müsabaka boyunca maddi, manevi desteklerini esirgemeyen herkese ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ise Türkiye Şampiyonu olan Figen Yıldırım ve şampiyona mücadele veren diğer sporcuları tebrik etti. İl Müdürü Gevrek, başarıda emeği geçen Karate Antrenörü aynı zamanda Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş’ı da tebriklerini iletti.  

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °