Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Federasyon’dan Amatörler Konusunda ‘Tık’ Yok; Amatör Spor Kulüplerine Endişelendiren Konu; BAL Ligi Oynanmayacak mı?

Federasyon’dan Amatörler Konusunda ‘Tık’ Yok; Amatör Spor Kulüplerine Endişelendiren Konu; BAL Ligi Oynanmayacak mı?

SPOR 20.09.2020 01:23:00 0

Federasyon’dan Amatörler Konusunda ‘Tık’ Yok; 
Amatör Spor Kulüplerine Endişelendiren Konu; 
BAL Ligi
Oynanmayacak mı?
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı ve TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in sosyal medya üzerinden yaptığı “Pandemi bu kadar artmışken ne futbolundan bahsediyorsunuz” açıklaması BAL’da mücadele edecek olan ve ligin başlamasını bekleyen takımları ve futbolcuları endişeye sevk etti.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig, 1. Lig, 2. Ve 3. Ligin başlama tarihlerini ve diğer tüm programlarını açıklamasına rağmen Bölgesel Amatör Ligler (BAL) için şuana kadar en küçük bir açıklama yapmaması ve karar almaması amatörspor camiasında endişeye neden oluyor.
DÜŞMEZ’DEN AMATÖRLERİ
ŞOK EDEN AÇIKLAMA!
Federasyondan BAL ligi ile ilgili şuana kadar hiçbir açıklama yapılmamasına bir de Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı ve TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in sosyal medya üzerinden yaptığı “Pandemi bu kadar artmışken ne futbolundan bahsediyorsunuz” açıklaması eklenince BAL’da mücadele edecek olan ve ligin başlamasını heyecanla bekleyen takımları ve futbolcuları endişeye sevk etti.
BÖLGESEL AMATÖR LİGLER
OYNATILMAYACAK MI?
Başkan Düşmez’in bu paylaşımı akıllara ‘Bölgesel Amatör Ligler oynatılmayacak mı?’ sorusunu getirdi. Bu da, bu sezon 261 takımın yer alacağı ve yüzlerce futbolcu, Teknik Direktör ve benzeri kişilerin ekmeğini bu meslekten kazananların tepkisine neden oluyor.
EKİM AYINDA
BAŞLAMASI PLANLANIYORDU!
Bilindiği gibi, 2. Ve 3. Liglerin başlama tarihinin belirlenmesinin ardından spor kamuoyunda Bölgesel Amatör Liglerin (BAL) de Ekim ayında başlayacağı bekleniyordu. Ancak, Ekim ayına sayılı günler kalmasına rağmen henüz BAL’ın ne zaman başlayacağı konusunda bir karar alınmış değil.
ISPARTA’DAN İKİ TAKIM VAR
Bölgesel Amatör Ligler eğer bu yıl oynatılırsa bu sezon Isparta’yı Emrespor ve Gelendostspor olmak üzere iki takım temsil edecek.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °