Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ev’deki İlk Maça, Yenilgiyle Başlamak…

Ev’deki İlk Maça, Yenilgiyle Başlamak…

SPOR 21.09.2020 15:44:00 0
Ev’deki İlk Maça, 
Yenilgiyle Başlamak…
ISPARTA’mızın 9 yıllık profesyonel takım hasretini sona erdirerek, geçtiğimiz sezon Bal’dan 3. Türkiye profesyonel ligine yükselen temsilcimiz pembe-yeşil ISPARTA 32 SPOR, yeni sezonda evinde oynadığı ilk maçta Karşıyaka’ya 1-2 yenilerek, lige kötü bir başlangıç yaptı. Büyük hayal kırıklığı yarattı.
 
Yeni bir takım olma, pandem sıkıntıları içinde geçen haftalar ve 1 hazırlık maçıyla lige tam hazır olarak başlayamayan Isparta 32 spor, Pazar günü saat 19.00’da oynanan maçta hem taraftarını hem de 32 Gençlik’in itici gücünü 90 dakika boyunca çok aradı. Seyircisiz maçların tadı-tuzu zaten yok… Ne maçı olursa olsun… Maç geniş güvenlik ve pandem tedbirlerinin en sıkı bir şekilde alınmasıyla başladı. Saha içi ve saha dışı, kapalı tribün ve basın tribünündeki önlemler titizlikle uygulanırken, TFF gözlemci, temsilci ve diğer görevliler hiçbir aksaklığa meydan vermemek için büyük hassasiyet gösterdiklerini gözlemledik.
 
Nerede bal ligi maçlarındaki serbestlik, nerede 3. Ligdeki maç. Profesyonel olmak böyle bir olay. Ciddiyet ve saygınlık var, düzen ve intizam vardı, Atatürk stadının tüm bölümlerinde. Ve maç öncesine gelelim. TARAFTARLARIMIZ maçı izleyememenin büyük sancısı içindeler. Haklı olarak. Yeni takımımızı görmek istiyorlar, futbolcularımızı tanımak istiyorlar. Hele hele Misli Com’dan yayınlanmamasına isyan ediyorlar. Mademki maçı izleyemeyeceğiz, o halde Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta 32 spora maç öncesi hediye ettiği otobüsü görelim diye stat önüne geldiler bu olayla teselli buldular.
 
 Ve buruk bir şekilde evlerine dönenler oldu. Ve de şu pis, korona virüse bir kez daha isyan ettiler. Bir gurup taraftarın ise çatılardan maç seyrettikleri gözlendi. ISPARTA 32 SPOR-KSK, ZOR BİR MAÇTI… Yemyeşil harika çimler üzerinde gündüz başlayıp, gece sona eren maçta İstanbul bölgesi hakemleri kötü bir yönetim tarzı gösterirken, özellikle orta hakem Fevzi Erdem Akbaş’ın ev sahibi aleyhine çaldığı acemice düdükler, topun kendisine çarpmasıyla oyunu durdurup atışla yeniden topu oyuna sokması gerekirken, bunu uygulamaması, sahanın yıldızlarından Emre Bozatlı’nın daha 15. Dk. ceza alanı içinde KSK defans oyuncusu Cenk tarafından biçilmesini görmezden gelip penaltı vermemesi gibi pek çok futbol olayını üst üste koyarsak, mağlubiyetin kaçınılmaz olduğu ortaya çıkar.
 
Aslında 2 takımda maça temkinli başladı ve gol yememe stratejisi üzerine orta alanda topu daha çok gezdirerek, kontratakla kaleye inme girişimleri vardı. Karşılıklı sert şutları (NURETTİN VE MUSTAFA AŞAN) birer kez denediler ve sonuç alamadılar. Kısaca, her şey dengede gitti ve ilk yarı 0-0 bitti. Devre arasında Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ile 3 maç cezası nedeniyle maçı kapalı tribünden izleyen Teknik direktör Sadi Tekelioğlu, ayaküstü 10 dakika maç sohbeti yaptılar. 2. yarıya misafir takım KSK iyi başladı. 48. Dk. Sağ kanattan gelen ortaya Battal şahane kafa vuruşu yaptı ve maçın diğer bir kahramanı kalecimiz, Gökhan Köstereli uçarak kaleye girmekte olan topu 90’dan kornere attı. Futbol adına 2 harikulade pozisyon izledik.
 
51. Dk. Efşan-Gökhan ortaklığı yine gole geçit vermedi. 54. Dk. Yine kaleci Gökhan bu kez KSK’li Metin’in 90’a giden topunu bir kez daha çıkarmayı başardı. Ancak 61. Dakikada Cenk’in golüne engel olamadı. (0-1) Defansımız golde hatalıydı. Golle birlikte moraller bozuldu ve oyunu dengelemek için futbolcu değişiklikleri oldu. Maçın tam 84. Dakikasında oyuna 2. Yarı giren Semih Üstün 25 metreden öyle bir şut savurdu ki, top KSK ağlarıyla buluştu. 1-1 Beraberlik moral oldu, Isparta 32 spor, KSK kalesine saldırdı. Yakalanan fırsatlar gol getirmedi. Maç böyle bitecek 1 puan da iyidir, derken 89. Dakikada KSK sağ kanattan korner kullandı, defansımız topu çıkaramadı 6 pas üzerinde topa çok iyi yükselen Doğukan İnci Karşıyaka’nın 2. Golünü attı ve 1-2 öne geçmesini sağladı. Hakemler maçı 5 dakika uzattılar ancak KSK’lı futbolcular maçın son dakikalarında sakatlandık bahanesiyle zamanı tüketme hareketlerine bizim futbolcular sinirlendiler ve Efşan topu kapma yarışında rakibine sert girdi ve ortalık bir anda karıştı. Arbede yaşandı… Olaylar yatışınca Efşan sarı kartla, cezayı ucuz atlattı.
 
Ve maç 1-2 bitti. (Mini not: Yapma Evşan, sen Isparta 32 spora lazımsın, kardeşim, bak bu hafta Batman deplasmanı var, aman dikkat diyoruz.) 3. ligde deneyimli olan ve geçen sezon play-off finali oynayıp kaybeden, KSK sonuca çok sevinirken, bizler büyük bir üzüntü yaşadık ve lige kötü bir giriş yapmış olduk. Evdeki ilk profesyonel maç, hüsranla bitti. Ligde 6 haftayı görmeden, rakipleri bire bir tanımadan, şampiyonluk ve play-off söylemlerinin gereksiz olduğu ilk maçta ortaya çıkmış oldu. İddialı takım olmak güzeldir ancak, iddialı olabilmek için güçlü sponsorlar eşliğinde güçlü kadrolar kurmak gerek. Bakalım önümüzdeki süreç, neler gösterecek. Bekle ve gör…
Saygılarımızla.  

Anahtar Kelimeler: başlamak maçayenilgiyle evdeki
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °