Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

EV’DEKİ 4. YENİLGİ…

EV’DEKİ 4. YENİLGİ…

SPOR 17.01.2022 11:40:00 0
EV’DEKİ 4. YENİLGİ…
Yeni yıl ve 21 günlük ara tatil Isparta 32 spora uğurlu gelmedi. 1. Devrenin son maçında Zonguldak Kömürspora 1-2 yenildikten sonra 2022’ye umutla bakarken Bucasporu yener işimize bakarız dedik ancak evdeki hesap çarşıya uymadı İzmir ekibine 1-3 yenilerek ateşimiz çıktı. Son 3 haftada 0 puan çeken ve evdeki 4. Yenilgiyi alan pembe-yeşilliler, ligde de 8. Sıraya inerken oynadığı silik futbol ümit vermedi.
 
Ve puan kayıplarının sona ermesi gerekiyor. Zira 2. Lig beyaz gurupta (Es-es, Teco Karacabey, K.T. Konyaspor ) hariç diğer toplam 14 takım play-off mücadelesi veriyor ki, bu lig çok ilginç sonuçlara gebedir. Kırmızı guruba bakın, neredeyse şampiyon-play-off’çular belli, küme düşme adayları belli gibi… Bizim gurupta hiçbir durumun garantisi yok… Evet. Pazar günü -1 derece soğukta, 1000 kadar seyircinin izlediği kritik maça trafik kazasında hayatını kaybeden profesyonel futbolcu hemşehrimiz Ahmet ÇALIK için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Gaziantep bölgesi hakemi Ali Yılmaz düdüğünü çaldığı andan itibaren bizim gençler, hem rakip Bucasporla hem de çok sert esen rüzgarla mücadele vermek zorunda kaldılar.
 
İlk devrede misafir takım sahanın her bölgesinde pres uygulayıp, iyi top yapınca bizim takım sahada varlık gösteremedi. Maçın 28. Dakikasında M.Diler’in şutu dışında pozisyon bulamadık. Buna karşın rakip 7. Ve 22. Dakikalarda 2 gollük pozisyonu Yusuf ve M.Fuat’la değerlendiremediler. Yürekler ağıza geldi… 29. dakikaya geldiğimizde beklenen oldu , sol kanadı çok etkili kullanan Bucaspordan Berke’nin şahane ortası 6 pas içine düştü kalecimiz ve defansımız ıskalayınca bomboş pozisyondaki Tunç Murat’a topa dokunmak kaldı ve rakip takım 0-1 öne geçti. Bu ilk 45 dakikanın da skoruydu. 2. yarıda umutluyduk. Rüzgar lehimize esiyordu bu avantajı iyi kullanmak lazımdı. Ancak İzmir ekibi sahada toplu hücum, toplu defans anlayışı ile futbol oynayınca bir türlü etkili olamadık.
 
49.dakikada Bucaspordan Onur ceza alanı içinde topu elle oynamasına rağmen hakem penaltıyı es geçince büyük tepki aldı. İtirazlar sonucu değiştirmedi. Maçın 57. Dakikada sağ kanattan ani gelişen atakta sahanın yıldızı Tunç Murat 2. Golü atınca tüm ümitler söndü. 2. golden sonra Bucaspor geri çekildi. Ve müsabaka tek kale maça döndü. Pembe-Yeşilli gençler atak oynamaya başladılar. Maçın 82. Dakikasında Arif Birşen’le sağ kanattan iyi bir orta Buca 6 pasına indi ve herkes seyretti, ancak uzak direk dibinde topa son vuruşu yapan kaptan Efşan golümüzü kaydetti. (1-2) Maçta kalan 8 dakika ve uzatmalardaki 6 dakikayla toplam 14 dakikada belki beraberliği yakalarız derken çok iyi kontraya çıkan İzmir ekibi defansımızı az adamla yakaladı ve 86. Dakikada Alper’le 3 golü buldu ve maç 1-3 bitti.
 
Evet. Evdeki yenilgiler hayra alamet değil. Herkesi üzüyor. Şimdilik telafisi var. Ancak evde kayıplar yaşamamak lazım. Oyun olarak da daha organize futbol oynamamız gerek. Son haftalardaki aşağı doğru giden grafiklerin, tepeye doğru evrilmesi lazım. Acilen toparlanmamız lazım. Bir de (yan pas- geri pas) puan kazandırmıyor Turgut hocam dikkat… Telafi zamanı geldi. Örneğin bu hafta 22 OCAK 2022 cumartesi günü 2. Lig beyaz gurupta maçlar oynanacak. K.Termal Konyaspor çıkış maçımız olsun. Alınacak 3 puan büyük moral olacaktır. Hadi şu komşuyu yenin, gelin moralimiz yerine gelsin, artık.
Saygılarımızla…
 

Anahtar Kelimeler: yenilgi evdeki
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °