Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

EMRESPOR, GURUP ŞAMPİYONU AÇILDI FİNAL YOLU

EMRESPOR, GURUP ŞAMPİYONU AÇILDI FİNAL YOLU

SPOR 28.06.2021 12:34:00 0
EMRESPOR, GURUP ŞAMPİYONU 
AÇILDI FİNAL YOLU
“Başlamak bitirmenin yarısıdır” derler. Evet. Isparta 32 Emrespor 15 ay beklenen Bal ligi, maçlarına iyi başladı şimdilik çok iyi bitirdi. Tüm camiayı çeyrek finale yükselmelerinden dolayı kutlarız. Günlerdir heyecan ve büyük stresle beklenen Gölyazı belediyespor maçı Pazar günü milli egemenlik stadında 32 derece sıcak altında çok sıkı güvenlik tedbirleri altında oynandı. Emrespor seyircisi akredite olamadığı için saha dışında kalanlar oldu ve zaman zaman güvenlik güçleriyle arbede yaşadıkları gözlendi.
 
Pandemispor, dünya üzerinde kol gezmeye devam ediyor, maçlar TFF ve Sağlık kurulu tarafından taraftara kapalı. Biraz daha sabır gerekiyor. Ha gayret. Gelelim, tansiyonu yüksek sert maçın analizine. BAL ligi 2. Bölge, 6. Gurup şampiyonunun belli olacağı maç öncesi her iki takımda aşırı stres-heyecan ve baskı altındaydı. Beraberliğin her iki takıma yetmeyeceği ve birinin mutlak galibiyetine ihtiyaç duyulduğu maçta Akşehirsporda pusuda bekliyor maçın berabere bitmesi için dualar ediliyordu. Kırmızı-siyahlı Emrespor maça hızlı giriş yaptı. Topu kapan Emresporlular Gölyazı sahasına dalıp, rakibini kendi sahasında baskı altında tutmaya çalıştı. Gölyazılılar kontratak oynamak zorunda kaldılar.
 
Nitekim maçın 8. Dakikasında Emrespor Ethem’le beklediği golü buldu. 1-0 Aynı hızla baskıya devam eden şimşekler maçın 20. Dakikasında Süleyman’ın sert şutundan sonuç alamadı. Zira Gölyazı kalecisi Barış uçarak topu kornere attı. Maçın 33. Dakikasında Emrespor, Emre Topbaş ile 2. Golü bulunca büyük sevinç yaşandı. Ancak bu gol rehavet getirdi. Nitekim 41. Dakikada Gölyazı Belediyespordan Serkan 25 metreden nefis şut attı top süzülerek köşeden filelere takıldı. 2-1 Ve ilk yarı 3 dakika uzatıldı ancak skor değişmedi. Maçın Manisa bölgesi hakemi Yunus Emre Çiftçi-H.Asım Kılıç-T.Enes Taş iyi bir maç yönetirken zor maçın zor pozisyonlarında zor anlar yaşadıklarını da gözlemledik.
 
Maçın 2. Devresinde özellikle 65. Dakikadan sonra Emresporun temposu düştü. Yorgun futbolcuları gören hoca Mustafa Özsavlu hemen değişiklikler yaptı ve oyunu tekrar dengeledi. Ve maçın 90. Dakikasına gelindi. Tüm Emreliler maç 2-1 bitsin diye dua ederken, maç tam 7 dakika uzatıldı. 90+2 oynanırken Gölyazı defansından Selçuk, Emrah ve Kaleci Barış topu ceza alanından uzaklaştıralım derken birbirleriyle çarpıştılar. Top Selim Kartal’ın önüne düştü ve boş kaleye yuvarlayınca skor 3-1 oldu. Ve maç bu sonuç ile bitti. Sahadaki sevinç görülmeye değerdi. Soyunma odası ise ana baba günü gibiydi. Başkan Ozan Gezer prim açıklayınca büyük gürültü koptu. Emrespor aldığı 3 puan ile grup şampiyonu olup çeyrek finale yükselirken Gölyazı Belediyespor Bal Liginde kalmanın büyük üzüntüsünü yaşadı. Birinci etabı başarıyla geçen Isparta32 Emrespor şimdi işin çok daha zor ikinci bölümü için ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SPOR ile oynayacağı maça kilitlendi.
 
Kırmızı siyahlı şimşeklere başarı dileklerimizi sunuyoruz. NOT 1: Şip Şak Bal Ligi 1. Etabı bitti. Futbol severler bu hızlandırılmış ligi beğenmediklerini söylüyorlar. Bu bir. NOT 2: Birinci maçtan sonra Isparta temsilcisi Emrespor taş gibi diye yazdık bize bıyık altından gülenler oldu. Aynı takım grup şampiyonu oldu. Şimdide bıyık üstü gülenleri görelim, diyoruz. Nokta…
SAYGILARIMIZLA

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °