Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Devre Mutsuz Bitti… Sezon Sonu, Mutlu Bitsin

Devre Mutsuz Bitti… Sezon Sonu, Mutlu Bitsin

SPOR 28.12.2021 06:48:00 0
Devre Mutsuz Bitti… 
Sezon Sonu, Mutlu Bitsin
5 EYLÜL 2021’de başladığımız 19 haftalık 1. Maraton mutsuz sona erdi. 2. Profesyonel lig Beyaz gurupta son maçında Zonguldak Kömürsporu ağırlayan, Pembe-Yeşilliler sahadan 1-2 mağlup ayrılarak 21 günlük ara tatile mutsuz girdiler. Soğuk bir havada ve güzel zemin şartlarında mücadele veren futbolcular, 2000 kişilik seyirci gurubuna ilk yarıda futbol adına hiçbir şey vermezken, maçı izlemeye gelen Fenerbahçeli eski futbolcu, şimdiki teknik direktör İsmail Kartal büyük ilgi gördü.
 
Maçın 2. Devresi çok zevkli geçti goller de heyecan dozunu artırdı. İlk devrenin son maçına 3 puan için iddialı hazırlanan Isparta 32 spor maça iyi giriş yaptı. Ancak ilk 17 dakikada rakip dengeyi kurdu ve kontrataklarla etkili oldu. 30 ve 32 dakikalarda Şamil ve Taner Gümüş’ün gol girişimleri sonuç vermedi. Tam 43. Dakika oynanıyordu ki, sahanın en başarılı oyuncularından Zonguldak Kömürsporlu Fatih sağ kanattan gelen topa çok iyi yükselip vurdu, kalecimiz Alp Arda uçarak topu kornere gönderdi ve yürekler ağıza geldi. İlk yarı 0- 0 bitti. 2. yarıda umutla bekledik. Sürekli golü düşünen, atak üstüne atak yapan bir ekip izleriz dedik amma olmadı.
 
Ne kanatlardan, ne de orta alandan etkili olamadık. 8 kişiyle defans yaparak, oyun kurmamıza izin vermeyen Karadeniz ekibi, maçı 60. Dakikasında Ali Osman’ın ceza alanımıza aktardığı topa çok iyi yükselip kafa şutu atan Hakan Çevik takımını 1-0 öne geçirdi. Golün şoku geçmeden 6 dakika sonra da Eyüp’ün attığı 2. Golle tam bir fiyasko ve şok yaşandı. Bazı seyirciler 2. Golden sonra stadı terk ettiler. 2-0’dan sonra bizim gençler silkinip kendine geldi. Atak futbol oynadılar, pozisyonlarda buldular ancak gol bulamadılar. Sık sık Zonguldak Kömürsporluların sakatlık bahanesine çimlere uzanmalarına Şanlıurfa bölgesi hakemi Ömer Faruk Gültekin’de sık sık saatini gösterip onlara eşlik edince maç çığırından çıktı. Sert müdahelelere devam kararları aleyhte tezahüratlara neden olsa da maç 6 dakika uzatıldı. 90+3 oynanırken, Zonguldak’lı Hakan Çevik, Embiya’yı ceza alanı içinde biçince hakem tereddütsüz beyaz noktaya gitti. Arif Birşen, topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere postalarken penaltıdan gelen golle skor 1-2 oldu. 90+6’da Taner’in sert şutu direkte patlayıp top oyun alanında kalınca maçın skoru ortaya çıktı. Maçtan sonra saha içi ana-baba gününe döndü, futbolcular birbirine girdi.
 
Agresif tavırlar sergileyen Hakan Çevik ve 2. Kaleci Yüksel’in kırmızı kart görmesi gerekirken hakem Ö.Faruk Gültekin, kalecimiz Alp Arda’ya kırmızı kart gösterdi. Arbede tünelde ve soyunma odalarında da devam etti ancak olaylar, güvenlik güçlerince önlendi. Kötü bir maç ve kötü bir skor alındı. Ne yazık ki, evde (Pendik-Ankara Demirspor futbol facialarından sonra) Zonguldak Kömürspora da 3 puan kaptırdık… Kaleye şut atamama özürü bu maçta da görüldü maalesef. Evdeki 3 ncü yenilgi üzücü, ligde 25 puanla 5. Sıraya inmek üzücü. Kötü futbol oynamak üzücü. Ancak bunların telafisi 2. Devredeki maçlarda var. Şimdi 21 günlük ara ve dinlenme var. Bu toparlanmak için çok büyük bir fırsat ve büyük imkan. A planı işlemeyen bir takımın B ve C planı olmalı. Bu işi de teknik adamlar çözmeli, kardeşim. 2. Yarı için planlamalar şimdiden yapılmalıdır diyoruz.
 
ARA TRANSFERDE güçlü, tecrübeli ve becerikli futbolcular kazandırılarak daha iyi bir Isparta 32 Sporla, sezon sonunda play-off’a kalmak gerekiyor. İsmail Kartal hocanın da takıma takviye konusunda, öneri ve telkinlerde bulunduğunu da öğrendik. Ne de olsa “Aklın yolu bir.” Doğru söze ve doğru icraatlara ihtiyaç var. Tüm eksiklikler, yeni yılda 16.Ocak.2022’e kadar tamamlanıp yine evdeki ilk maç olan Bucaspor 1928 müsabakasıyla yepyeni bir başlangıç yapılmasını temenni ediyoruz.
*****
Öte yandan BAL liglerinde de 1. Devre maçları tamamlandı. Temsilcilerimizden Isparta 32 Emrespor evinde Akşehirsporu genç kadrosuyla gole boğarken maçı 5-0 kazandı. Ve ilk devreyi 9 maçta 18 puanla ligde 4. Sırada tamamladı. Gelendostspor ise deplasmanda lider Sarayönü Belediyespora kök söktürdü ve 65. Dakikada Erdem’le penaltıdan yararlanamadı. Ve maçı 0-0 tamamlayıp ilk devre maçlarını 9 maçta 5 puanla bitirdi. BAL liginde maçlar 30 Ocak 2022’de başlayacak. Tatili hak eden ekiplerimize 2. Yarıda da üstün başarılar diliyoruz. Saygılarımızla…

Anahtar Kelimeler: mutlu bitsin sonu bittisezon mutsuz devre
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °