Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEPLASMANDA İLK ZAFER ‘’OSMANİYE’DE...’’

DEPLASMANDA İLK ZAFER ‘’OSMANİYE’DE...’’

SPOR 30.10.2020 18:02:00 0
DEPLASMANDA İLK
ZAFER ‘’OSMANİYE’DE...’’
Isparta 32 sporumuz, misli.com 3. Lig 3. Gurupta ilk deplasman zaferini Osmaniye’de kazandı ve derin bir ohh çektik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz bu bir. İki. Pembe-Yeşillilerimizin bu sezonki yıldızı Nurettin Çakır kardeşimizin de maşallahı var, yüce rabbimiz nazarlardan saklasın diyoruz genç kardeşimizi. Maça öyle bir damga vurdu ki, maçın 19  ve 59. Dakikalarında  attığı 2 nefis gole,  Osmaniye’liler  de şaştı kaldı. (Gencecik bir adamı tutamadınız yahu)  diye sitemleri oldu…  Başarılar Nurettin, aynen devam.
 
Gelelim 3. Konuya.  Osmaniye takımının, siz öyle ligin son sırasında olup, küme düşme adayı olarak kolay takım falan diye düşünmeyin. Kendi evinde kora kor, mücadeleyi asla bırakmayan ve tecrübeli futbolculardan kurulu iyi  gibi bir takım. Yaş ortalaması, 25.6 yaşlılar  kategorisinde gibi görünüyor,  ama maçın ilk 45 dakikasında sahada basmadık yer bırakmadılar. Boş takım değil…
Her alanda pres uyguladılar, ancak kontratak futbolu oynayan, (Orta sahadan 3. Bölgeye çok hızlı çıkış yapan )  Pembe-Yeşilli futbolcularımızın becerisine karşı koyamadılar ve 19. Dakikada sol kanattan gelen ortada ev sahibi defans oyuncuları penaltı noktası üzerindeki Nurettin’i unutunca skor 0-1’e geldi. Çakır’ın nefis  plasesi  filelere gidince, Osmaniye yaz gününden kalma şahane bir havada adeta,  buz kesti.
 
    Gol öncesi ve sonrası Turgut Kul hocanın sesi,  Osmaniye 7 Ocak stadını inletti, adeta… Teknik direktör Hakan Hayati Karaca hocanın  ilk 11’de sürpriz değişiklikler yaptığı gözlendi. Volkan Serim’in yerine Bozatlı  ile Semih ilk 11’de yer aldılar. Karaca hocanın küçük dokunuşları sonuç verdi denilebilir. Ayrıca hocamızın,  (top bizdeyken, toplu hücum yapalım top rakibe geçince, toplu defansa gelelim arkadaşlar talimatını)  iyi uygulanınca, top ev sahibinde göründü  ancak sürekli yan pas, yan top oynayan Osmaniyespor üstün görülse de sonuca gidecek hamleleri  yapamadılar.
 
 Maçın 24. Dakikasında ani gelişen atakta Yavuz Koç Isparta ceza alanı civarında düşürüldü. Osmaniye’liler penaltı itirazında bulundular ve yardımcı hakeme yüklendiler,  maç 4 dakika durdu, tüm tartışmalardan sonra maçın Şanlı Urfalı,  Öğrenci - hakemi  Ömer Faruk Gültekin, Osmaniyesporlu  Gencay’ı   kırmızı kartla oyun dışı bıraktı  ve  10 kişi kalan ev sahibi ilk devreyi  yenik  tamamladı.
 
    2. yarıda da görüntü değişmedi ancak Isparta 32 spor 2 değişiklikle maça girdi. Pembe-Yeşillilerimizin   sakin ve akıllı  oyunu, 59. Dakikada sahanın yıldızı Nurettin’in attığı 2. Golle bitti, ev sahibinin tüm ümitleri tükendi. Maç böyle biter derken 80. Dakikada İsmet Hakkı’nın golüyle skor 1-2 oldu ve maçta böylece bitti.
Maç sonu Isparta 32 spor soyunma odasında büyük sevinç yaşandı ve ekibimiz büyük neşe içinde döndü. Elbette hakları. Maçta bir de Isparta 32 spor taraftarımız olsaydı, inanın o stat adeta yıkılırdı ancak pandem,  izin vermiyor bu güzelliklerin,  birlikte yaşanmasına… Sağlık olsun diyoruz.
 
    Deplasmanda ilk kez alınan 3 altın puan çok çok kıymetli hem moral, hem para kazandırdı. Ve ligde 8 puanla 7. Sıraya yükselmiş oldu. (Oynanan maçlar sonucunda.)
 Bir kez daha yazalım ki,  Osmaniyesporun puan cetvelindeki yerine bakıp, bu takım çantada keklik diyenler,  bal gibi yanılırlar. Bizim takım,  bu yanlışa düşmedi ve inandığı için, taktik  savaşıyla maçı kazandı.
 
Bu ligde hiç bir takımı küçümsemeyeceksin, rakip her zaman rakiptir. Ve her maça  senin gibi kazanmak için sahaya çıkar…  Bunu unutmamak lazım.
Sabırlı olalım dedik, yazdık, çizdik, söyledik. İşte sonuçlar alınmaya başlandı. Sabır şart.
 
Isparta 32 spor doğru yolda ilerliyor. Önümüzdeki haftalarda çok daha iyi olacaklarına inancımız tamdır. Birbirleriyle uyum sağlayıp, ekip ruhunu, takımdaşlığı  sahaya yansıttıkları zaman başarı gelecektir. Bir kez daha deplasmanda ilk kez galip gelme sevincini yaşayan ve yaşatanlara teşekkür borçluyuz. Helal olsun size gençler. Özlemlerimize tercüman olduğunuz için.    
Saygılarımla…      
 

Anahtar Kelimeler: osmaniyede ilkzafer deplasmanda
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °