Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dağ Kayağı temel eğitimi Davraz’da veriliyor

Dağ Kayağı temel eğitimi Davraz’da veriliyor

SPOR 9.03.2017 08:54:00 0
Dağ Kayağı temel eğitimi Davraz’da veriliyor
Türkiye Dağcılık Federasyonu 2017 faaliyet programı kapsamında dağ kayağı temel eğitimi için 12 kişilik bir ekip Davraz Kayak Merkezinde kampa girdi.
Isparta Davraz Dağında Dağ Kayağı Temel eğitimi veriliyor. 08 Şubat 2017 Çarşamba günü başlayan eğitimler 12 Mart’a kadar sürecek. Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi'nde günde 10 saat olmak üzere toplam 5 günlük eğitime başlayan dağcılara, dağ kayağıyla tırmanış tekniği, çığ bilgisi, ilk yardım, kurtarma ve doğayı tanıma gibi eğitimler verilecek.
Türkiye Dağçılık Federasyonu’nca 08-12 Mart  tarihleri arasında Isparta Davraz Dağında Dağ Kayağı Temel Eğitimi başladı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Kurulu Üyesi, Dağçılık Antrenörü ve aynı zamanda Kamp Müdürü Cengiz Ocak, “Bu eğitim yıllar sonra Davraz Dağında ilk kez gerçekleştirilmektedir. Eğitimize Türkiye’nin değişik illerinden toplam 2 antrenör ve 10 sporcu katılmıştır. Federasyonumuzun vizyonu gereği Dağ Kayağı branşı dağcılığın vazgeçilmezidir, amacımız Dağ Kayağı branşını yaygınlaştırmak gençlerimizi bu spora özendirmek milli takıma müsabık sporcu yetiştirirken aynı zamanda tüm dağcılarımızın da bu branşı öğrenmesine katkıda bulunmaktır. Önümüzdeki süreçte Türkiye’de düzenlenecek olan Dağ Kayağı Dünya Şampiyonasını Isparta ilimize de almak en büyük hedeflerimizdendir. Bu konuda Federasyonumuz tüm gayretini göstermektedir. Bir Ispartalı olarak bende kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm Isparta’mızdan desteklerini bekliyorum. Davraz Dağımızı tanıtmak Dünyanın dört bir tarafından ülkelerinde Isparta ilimize gelmelerini istiyorum. Bir sporu yaygınlaştırmanın temel şartı o sporu başlangıçta küçükte olsa bir grup sporcuyla yaparak adım atmak ve gençlere özendirmektir. Temel eğitimi bitiren sporcularımız ileri seviye eğitim için Kayseri, Erzincan, Muş, Artvin illerine de gideceklerdir. İmkanlarımız ölçüsünde Isparta’da da ileri eğitimler ve kurslar açacağız. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Federasyon Başkanımız, yönetim kurulumuz başta olmak üzere Isparta Valiliği aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzü de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Ocak, Dağ Kayağıyla ilgili olarak da, “Dağ Kayağı Temel eğitimine katılan sporcularımıza Dağ Kayağı ve ekipmanlarının tanıtılması Dağ Kayağı teorik ve teknik bilgilerin verilmesi Dağ Kayağıyla Zirve tırmanışı ve zirveden kayarak vadiye iniş, ilk yardım, haritacılık ve yön bulma konularını icra ediyoruz. Zaten bu kursa gelen sporcular Alp Disiplini Kayağını bilmektedirler” açıklamasında bulundu.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °