Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Çocuk olimpiyatlarının temeli Isparta’da atılıyor

Çocuk olimpiyatlarının temeli Isparta’da atılıyor

SPOR 28.12.2017 07:03:00 0
Çocuk olimpiyatlarının temeli Isparta’da atılıyor
Isparta yine Türkiye’ye örnek bir projeye imza atıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi arasında imzalanan protokolle Çocuk Oyun Olimpiyatlarının temeli atılıyor. Proje kapsamında imzalanan protokol doğrultusunda pilot üç okulda çeşitli spor dalları öğrencilere tanıtılmaya başlandı.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü ile SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi arasında “Çocuk Oyun Olimpiyatları” Projesi için protokol yapıldı. Protokol neticesinde, Spor Bilimleri Fakültesi ile “Çocuk Oyun Olimpiyatları” projesi hayat bulacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 3 ilkokulda pilotlaması yapılan projenin, 2023 yılında tüm Türkiye’de uygulanacak 23 Nisan Çocuk Oyun Olimpiyatlarına ulaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda il merkezindeki İMKB İlkokulu, Halıkent İlkokulu ve Hafız İbrahim Demiralay İlkokullarında, spor branşlarının tanıtılmasına başladı.  
Proje ile ilgili bilgi veren SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Kılınç “proje kapsamında çeşitli spor dallarında yetiştirilecek çocuklar önce kendi aralarında sonra ise bölgesel olarak yarışacak. Projenin devamında 2023 yılında 23 Nisan Çocuk Oyun Olimpiyatlarına sporcu yetiştirilecek” dedi.  
 
DÜNYAYA ÇOCUK BAYRAMINI HEDİYE EDEN TÜRKİYE
23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin ilk meclisi açıldı. Cumhuriyetin kurusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan dünya çocuklarına armağan adildi. O zamandan beri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Cumhuriyetin 100. Yılından itibaren yeni bir anlam daha kazanacak. 2023 yılında tüm Türkiye’de 23 Nisan Çocuk Oyun Olimpiyatları düzenlenecek.
ISPARTA’DA ÇOCUK OLİMPİYATLARININ TEMELİ ATILDI
Isparta Çocuk oyun olimpiyatları ile ilgili hazırlıklara en erken başlayan il oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ile SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi arasında imzalanan protokol ile çocuk olimpiyatları ilişkin pilot olarak belirlenen üç okulda öğrencilere spor branşları tanıtılmaya başlandı. SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Fatih Kılınç projenin Isparta kadar Türkiye içinde önemli olduğunu ve geleceğin sporcularının olimpik bakış açısı ile küçük yaştan yetiştirileceğini söyledi.
ÖĞRENCİLERE SPOR DALLARI TANITILIYOR
Projenin nasıl yürütüleceği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Fatih Kılınç “Isparta’da üç pilot okul belirlendi. İl merkezindeki İMKB İlkokulu, Halıkent İlkokulu ve Hafız İbrahim Demiralay İlkokullarında, spor branşlarının tanıtılmasına başladı. Bu okullardaki bilgilendirmeleri spor bilimleri öğrencisi veya hocası olan milli sporcular yapıyor. Çocuklara basketboldan, bisiklete, masa tenisinden, yüzmeye, atıcılıktan voleybola kadar tüm spor branşları sırasıyla tanılıyor” dedi.    
MİLLİ SPORCULAR EĞİTİM VERECEK
Spor branşlarının tanıtılmasının ardından her branştan 20’şer öğrenciye istedikleri branşlara yetiştireceklerini bildiren Prof. Dr. Fatih Kılınç “milli sporcular tarafından yetiştirilecek öğrenciler, bir buçuk ayda bir kendi aralarında yapılacak müsabakalara katılacak. Isparta’daki müsabaka ve yarışlardan derece alanlar ise bölge şampiyonasına katılacak” diye konuştu.
İLK ŞAMPİYONA 20-23 NİSANDA ISPARTA’DA
Bölge şampiyonasına Isparta’nın yanı sıra Kütahya ve Afyon’dan öğrencilerin katılacağını belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Kılınç “biz projeye başladıktan sonra Afyon ve Kütahya üniversiteleri ile görüşmeler yaptık. Onlarda Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalayarak bizim yaptığımız çalışmanın benzeri bir çalışma başlatacaklar. 3-4 yıl içinde proje Türkiye geneline yayılacak ve Türkiye Şampiyonası 23 Nisan’da Ankara’da yapılacak. Projenin bir ilerideki ayağı ise Türkiye’nin ilk Çocuk oyun olimpiyatlarına ev sahipliği yapması” dedi.       Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °