Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

“ÇIKMADIK CAN’DAN ÜMİT, KESİLMEZ…

“ÇIKMADIK CAN’DAN ÜMİT, KESİLMEZ…

SPOR 10.02.2020 15:00:00 0
“ÇIKMADIK CAN’DAN ÜMİT, KESİLMEZ…
FUTBOLDA, matematiksel olarak hesabın-vaden-sürecin bitmedikçe, asla umutsuz olmayacaksın. Hele hele 33 yıldır, yani 1987’den beri uygulanan 3 puanlı sistemde, 2 maç kazan zirveye oyna, 2 maç kaybet düşüşe geç, futbolun gerçeği bu… Maalesef… Evet. Bal ligi 7. Gurubunda mücadele veren Isparta 32 sporumuz Pazar günü deplasmanda Yatağansporu 2-0 gibi net bir skorla geçerken, umutları yeşertti, üstelik lider, eniştenin takımı Kestelspor evinde Sarayköyspora sürpriz bir şekilde 2-3 yenildi ve çok ağır bir yenilgi aldı.
 
Bunun üstüne Karamanspor evinde Ortaca ile son saniyelerde attığı golle maçı, 3-3 tamamlayınca 7.GURUBUN ZİRVESİ KARIŞTI ve şampiyonluk hesapları yine şaştı. (Isparta 32 spor 8 puanlık avantaj kazandı diyebiliriz. Her şey yeni baştan. Hiçbir şey de bitmiş değil.) Kardeşim, lig uzun bir maraton ve bitime 9 hafta var. Bu derenin altından daha çok sular akacak. Ümitsiz olmaya gerek yok. Matematiksel olarak şansımız sürdüğü müddetçe, mücadeleye devam… Bıkmak yok, yılmak yok. Sıkılmak yok. Engel ve çengelleri aşmaya devam. Şampiyonluk roketini atacaksan, rampayı hazırlayacaksın… İşte bakın puan cetveline zirve karmakarışık. Arapsaçı… Lider ve 2. Olan takımla puan farkı çok az… Biriyle 1, liderle 2 puan fark… Bıçak sırtı yani… Ve asla asla kapanmayacak fark değil… Bitime 9 hafta varken… Ve her takım, her takımla oynayacak. Önemli olan Isparta olarak birlik içinde olmak ve takımımızın arkasında, yanında, dağ gibi durmak, kendi saha ve seyircimiz önünde maç ve puan kaybetmemek… İçerde puan kaybetmezsek, bu iş olur. Fire verirsek, o zaman iş biter.
 
İşte, bizim genç aslanlar, Yatağan’da adam gibi mücadele verip, sahaya alın terlerini dökerken, yeni ve genç hocaları Turgut KUL’a ilk maçında, büyük bir zafer yaşatarak, 3 altın puan hediye ettiler, umutları yeşerttiler ve “ Biz, Isparta’yız. Biz bitti demeden, bu iş bitmez” gerçeğini hatırlatıverdiler. Kocaeli bölgesi hakemi Engin Uğur’un, uğurlu geldiği maçta. İnançlı gençler, her türlü zorluk ve sıkıntıya rağmen, her türlü fedakarlığı göstererek çıktığı Muğla deplasmanında iyi oynayıp, tarihi bir günde, tam Isparta plakasının oynandığı dakikada (32.dk.) Nurettin’in attığı golle, tarih yazdılar. (Neden tarihi maç aşağıda açıklayacağız.) Aferin genç Nurettin kardeşimiz, aynen devam… Hem gollere, hem de enerji dolu mücadelene… Gelelim 2. Gole. Isparta 32 spor- Kestelspor maçında kafasına aldığı darbe ile sakatlanan ve ambülansla hastaneye kaldırılıp başına 10 dikiş atılan kaptan Volkan Serim, Yatağan maçında doktorların oynaması riskli demelerine rağmen maça çıkıp birde gol atan bu arkadaşımıza söylenecek tek söz var. “Helal olsun sana kapo. Bu fedakarlığın unutulmayacak. Sağlığını hiçe sayıp, genç hocasını ilk sınavında yalnız bırakmayan, ben sahaya çıkıp Isparta için, arkadaşlarım için, hocam için oynayacağım deme cesaret ve yürekliliğini gösteren bu futbol aşığının yaptığı iş” unutulmaz. Unutulmamalıdır.
 
Beyler, bayanlar lütfen dikkat. Bu, Volkan Serim, istese, “arkadaş, ben profesyonel liglerde futbol oynamış golcü biri olarak sağlığımı düşünüyorum. Zaten doktorlar da izin vermiyorlar, oynamayacağım” dese kim ne diyebilir ki?... Kim hangi bahane arkasına saklanabilir ki?... Onun için bu maç, hem Isparta, hem Volkan ve hem de Turgut Kul için, tarihi bir maç diyoruz. Rakibin büyüğü-küçüğü olmaz. Çıktılar, aslanlar gibi oynayıp 3 altın puanı cebe koyup, zaferle döndüler. Helal olsun hepinize.
SIRADA KARAMAN MAÇI VAR. SONRASI YİNE İÇ SAHADA SARAYKÖYSPOR MAÇIMIZ VAR. (6 PUAN, BİZİ BEKLİYOR…)
Şimdi sırada, bu hafta iç sahada Karaman maçı, geldi çattı. Zirvede olmak ya da olmamak maçı, yani… Ve asla puan kaybetmemiz gereken hayati bir maç. Kazandığımız an, zirvedeyiz. Zirvenin en büyük ortağıyız. Lider Kestel, Konya Ereğli deplasmanında ne sonuç alacağı belli olmaz ancak, bizim iç sahada puan kaybetmememiz gerekiyor. Puan kaybedersek, vay halimize… Tüm Isparta tek vücut olmalı, sahayı tıklım tıklım doldurmalı, 90 dakika takımımızı sonuna kadar desteklemeliyiz. Soğukta olsa, kar da yağsa, her türlü şartta takımımızın arkasında olmalıyız. Çekirdek çıtlatmaya değil, oturmaya değil, sohbet etmeye değil, Kestel maçındaki gibi, bu tarihi maçta da, takımımızın yanında olmaya davet ediyoruz. Pembe-Yeşil Bayrak, atkı ve flamalarımızla. Tribünleri dolduralım, zaferle coşalım. 7’den, 77’e kadar, tüm ISPARTA. Haydi.
 
Şehrimizin kader maçı, bu KARAMAN MAÇIDIR. 9 haftanın en zor ve en tehlikeli 2 maçtan biri budur. Neden çünkü zirvenin belirleneceği kritik maçlar bunlar. Ve bal ligi 7. Gurubun en tehlikeli 2 takımından biri Karaman belediyespor, diğeri ise Aydın temsilcisi Ortaca Belediyespordur. Bakınız ikisi de belediye takımı ve geçen maçlara, göz atınız, bir de gelecek maçlara. Kararınızı sonra veriniz… Dikkat buyurunuz. Lider Kestel ve Isparta 32 spor önümüzdeki haftalarda Ortaca’ya gidecek, Karaman ise kalan 9 haftada nispeten iddiası olmayan takımlara konuk olacak veya evinde ağırlayacak. Yani şunu diyoruz ki, Karaman belediyesporun, en zor maçı ISPARTA DEPLASMANIDIR.
 
Bizim de öyle… Buradan puansız giderse büyük yara almış olarak evine dönecektir. İşte bu yüzden çok kritik ve çok önemli bir maç olarak görüyoruz. Birlik ve dirliğe, beraber olmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz maç olarak değerlendiriyoruz. Dönüm maçındayız kısaca. Beraberlik kesmez, 3 puan şart. Bu kez alalım. Kestel’i kaçırdık, bari Karaman’ı yakalayalım… Haydi Isparta, kenetlen ve gücünü göster. Karaman’ı yen, tarihe geç. Haydi… “Yel değmedik, ağaç olmaz. “ Ancakkk… Ya tarih yazacağız, ya da tarih bizi yazacak. Saygılarımızla.
 

Anahtar Kelimeler: kesilmez candan çıkmadık
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °