Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÇATIR ÇATIR GEÇEN 3 PUAN MÜCADELELERİ

ÇATIR ÇATIR GEÇEN 3 PUAN MÜCADELELERİ

SPOR 6.12.2021 19:19:00 0
ÇATIR ÇATIR GEÇEN
3 PUAN MÜCADELELERİ
Futbolun tüm dünya ve ülkemiz genelinde bu kadar çok sevilmesinin tek nedeni, sonucun önceden bilinememesi, diyor spor uzmanları. Gerçekten de 3 ihtimalli sonucu önceden kestirebilmek, her baba yiğidin harcı değil, çünkü futbol bir sanat, çünkü futbol bir meçhul oyun zinciri, çünkü futbol bilinmezlikler deryası… İster amatör olsun, ister bal, isterse de profesyonel müsabakalar olsun sonucu kestirmek zor. Sahada rakibinden daha fazla koşar, mücadele eder, efor sarf eder, taktik ve varyasyonları daha iyi yaparsanız o maçı kazanmamanız için hiçbir sebep yok.
 
İç sahada veya deplasmanda farketmez. Yeter ki, azmedin. Sözü Isparta 1. Amatör kümede oynanan maçlardaki çatır çatır mücadeleye getireceğiz. 19 ay sonra pandem şartlarına uyarak başlanan maçlar çok zevkli geçiyor. 3 puan mücadelesi öyle ateşli-gergin-çekişme dolu geçiyor ki, gençlerin bu azmi ve alın terlerini asla görmezden gelemeyiz. Sahadaki kemik sesleri, kazanma hırsı gerçekten takdire şayan. Adı amatör amma, profesyonel futbolcular kadar inançla devam ediyor yollarına gençlerimiz. B gurubu lideri Tekespor-İlavusspor maçını izledik Sav stadında. Lider rahat kazanırım rehavetinde olunca, sahada sürprizler yapabilecek bir İlavusspor göreceğini hiç hesap etmemişti. Mavi-Pembeli İlavusspor hem ilk devrede hem de sahada 9 kişiyle lidere ecel terleri döktürürken, 1 gol bulamamanın sancılarını yaşadı.
 
Lidere karşı 24 dakika 9 kişi oynayabilmek kolay değildi ve müthiş direnç gösterdiler. Futbol adına ayakta alkışladık bu mücadeleyi. Ve kazanan Tekespor olsa da, İlavussporun verdiği mücadele ve futbol karakteri çok anlamlıdır diyoruz ve kutluyoruz. ADIM ADIM FİNALE… Geçelim bir başka maça. A gurubu lideri Keçiborlu Belediyespor da yoluna emin adımlarla devam ediyor. Fatih Bozbaş’ın öğrencileri daha önce de yazdığımız gibi, BAL LİGİNE yükselmeyi planlıyor. Tüm planproğram bunun üzerine kurulu. Yani tam kafaya koymuşlar. İşin sonu Isparta 1. Amatör kümede Keçiborlu Belediyespor-Tekespor finaline evrildi. Daha 1. devre bitmeden işin rengi ortaya çıkıyor gibi. Şayet büyük sürprizler yaşanmazsa, bu iş o noktaya gidiyor. Başarılar diliyoruz.
BAL LİGİNDEKİ SÜRPRİZLER Mİ?..
Ya, BAL ligindeki temsilcilerimiz. Emrespor deplasmanda, Eskil Belediyesporu Oğulcan ve Emircan’ın attığı gollerle 0-2 yenip geldi. Gelendostspor’da evinde Eşmekaya Sultanhanı ile 1-1 berabere kalarak ilk kez puanla tanıştı. Sözün burasında ISPARTA DERBİSİNDEN bahsedelim.
BAL LİGİ 7. Haftasında, ISPARTA’MIZDA BU HAFTA (12.12.2021’DE) İL DERBİSİ YAŞANACAK. Isparta 32 Emrespor’la, Gelendostsporumuz karşı karşıya gelecekler. Ezeli ve ebedi bir dostluk maçı yaşanacak. İşin en olumsuz yanı şu. Isparta 32 spor – Amed’le, Pazar günü saat 13.00’de Atatürk stadında kıran kırana bir puan mücadelesine girişirken, aynı gün 1 saat sonrasında yani saat 14.00’de ise Emrespor-Gelendostspor maçı var. Ne büyük talihsizliktir. Aynı gün, aynı saatlere yakın maç olması…
 
Keşke TFF’ye kulüpler başvuru yapsa da, (Kırmızı - Yeşil ŞİMŞEKLER) Emre-Gelendostspor maçı Cumartesi gününe alınabilse… (Olmaz ya… ) Futbol severlerin gönlünden geçen bu… Olayın bir başka ilginç yönü daha mevcut… Futbol severler olarak, profesyonel bir futbol maçı mı, yoksa il derbisi müsabakası mı tercih edilecek. Herkesin tarafı ve taraftarı belli, ancak biz basın mensupları yani, top medyasına mensup fertler olarak ne yapacağız ve hangi maça bölüneceğiz. İşte burası meçhul.
********
Bu arada Rize Pazarspor deplasmanında 2-0 yenilerek dönen pembe-yeşilliler sevenlerini üzdüler. Ve alınan bu yenilgiyle 2 basamak geriye düştük. Bu maçın telafisi ancak Amed sprotifi yenerek, 3 altın puan kazanılmasıyla olur. Murat Yılmaz’ın öğrencileri, artık silkinme zamanı geldi. Haydi. 2. Lig beyaz gurubun en kritik maçı, bizce budur. Play-of’a kalmanın yolu ise kendi evimizde bundan sonraki maçlarda puan kaybetmemektir. Yoksa sezon başı konulan büyük hedefler gerçekleşmez. Bu böyle biline… Efendim, 68X105 ebadındaki futbol sahalarında, 7.32’lik kalelere, bol gol olduğu maçlarda buluşmak üzere saygılarımızı sunuyoruz.
Hoşçakalınız.
 

Anahtar Kelimeler: çatır m?cadeleleri geçen3 puan
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °