Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bu Nasıl Naklen Yayın? Görüntü Var Ses Yok!

Bu Nasıl Naklen Yayın? Görüntü Var Ses Yok!

SPOR 19.10.2020 08:39:00 0
Bu Nasıl Naklen Yayın? 
Görüntü Var
Ses Yok!
Ispartaspor’un dün akşam oynadığı Altındağ Belediyespor maçını naklen yayınlayan Misli.com sadece görüntü yayını verdi. Maçı anlatan herhangi bir spiker görev yapmadı. Dolayısıyla, maçı Misli.com’dan izleyen taraftarlar sessiz – sedasız bir maç izlemek zorunda kaldı.
 
Misli.com gerek 2. Lig gerekse 3. Ligin hem isim hakkını hem naklen yayın hakkını aldı. 9 Eylül 2020 tarihinde TFF ile Misli.com arasında yapılan bu anlaşma haberini okuyan 2. Lig ve 3. Lig Takımlarının binlerce hatta milyonlarca taraftarı hem tüm maçlarının naklen yayınlanacağını hem de aynı TRT ve ATV gibi kanallarda olduğu gibi maçın bir spiker tarafından anlatılacağını hayal ederek büyük bir mutluluk yaşadılar.
BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI….
Ancak, Misli.com’un geride kalan 5 haftada yaptıkları taraftarlarda tam bir hayal kırıklığına neden oldu. Zira, 2. Lig ve 3. Ligin naklen yayın hakkını alan Sanal Bahis Sitesi Misli.com her hafta 2. Ve 3. Ligden canlı yayınlayacağı 10 dolayında maçı belirliyor. Hatta belirlediği bu maçlardan bazılarını hiçbir gerekçe göstermeden yayın programından çıkarabiliyor. Aynen, geçen hafta Ispartaspor’un Şile Yıldızspor maçında olduğu gibi.
GÖRÜNTÜ VAR AMA SES YOK!
İş bununla da kalmıyor. Misli.com naklen yayınlayacağı maçın şehrine ve stadyumuna sadece 1 kamera ile giderek maçı canlı olarak veriyor. Maç ile ilgili hiçbir alt yapı olmaksızın ve maçı anlatan hiçbir spriker olmadan verilen maçlar sadece görüntüden ibaret oluyor. Diğer bir deyişle görüntü var ama ses yok! Dolayısıyla maçı izleyen taraftarlar eğer futbolcuları tanımıyorlarsa kimin kime pas verdiğini bilmeden maçı izliyor. Misli.com’un bu yayınını yasak olmaması halinde stadyumda maçı izleyen bir taraftar da cep telefonunu açıp facebook üzerinden aynı yayını yapabilir. Misli.com’un canlı yayın, naklen yayın dediği sadece bundan ibaret.
MAÇLAR NAKLEN
NASIL İZLENEBİLİYOR?
2. Lig ve 3. Ligde her hafta Misli.com tarafından naklen yayın programına alınan maçlar (tabi herhangi bir değişiklik yapılmazsa) Misli.com tarafından görüntü olarak naklen yayınlanıyor. Bu maçları izlemek isteyenler cep telefonundan Misli.com programını indirerek ‘Canlı Maç İzle’ bölümünü tıklayıp o saatte yayınlanan maçı naklen izleyebiliyorlar.

Anahtar Kelimeler: varses yayıngör?nt? naklen nasıl
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °