Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu futbolla Şampiyonluk zor! Kötü futbol, iyi sonuç Volkan Serim Ispartaspor’u İPTEN ALDI!

Bu futbolla Şampiyonluk zor! Kötü futbol, iyi sonuç Volkan Serim Ispartaspor’u İPTEN ALDI!

SPOR 23.02.2020 14:45:00 0
 Bu futbolla 
Şampiyonluk zor! 
Kötü futbol, iyi sonuç
Volkan Serim 
Ispartaspor’u 
İPTEN ALDI!
Kendi saha ve seyircisi önünde grupta orta sıralarda yer alan Sarayköyspor ile karşılaşan Ispartaspor, tüm hatlarıyla rezalet bir futbol ortaya koydu. Şampiyonluğu pamuk ipliğine bağlı Yeşil – Pembeli ekibi, Volkan Serim’in 87. Dakikada attığı gol kurtardı ve adeta ipten aldı.
 
ISPARTASPOR TEL TEL DÖKÜLDÜ…
Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin ikinci yarısının altıncı maçında kendi sahasında oynadığı ve adeta ölüp ölüp dirildiği maçta Sarayköyspor’u 1 – 0 mağlup etmeyi başardı. Güçsüz rakibi karşısında gol atma konusunda oldukça zorlanan Yeşil – Pembeli ekip, tribünleri dolduran taraftarların desteğine ve maçın hakeminin de adaletli bir maç yönetmesine rağmen rahat kazanması gereken maçta rezalet bir futbol oynayınca yöneticilere ve taraftarlarına saç – baş yoldurdu. Bu turum, taraftarların ‘Bu takım acilen silkelenmeli ve kendine gelmeli. Şampiyon adayı bir takım gibi oynamalı’ değerlendirmesinde bulundu.
PUAN KAYBETME HAKKI BİTTİ!
Ispartaspor, ikinci yarıda kaybettiği puanlarla ‘lig boyunca kaybedebileceği puan’ limitini tamamen bitiren ve artık yarım puan bile kaybetme hakkı ve lüksü kalmayan Yeşil – Pembeli ekibin bugünkü maçta Sarayköyspor’u 87. Dakikada attığı golle mağlup edebilmesi taraftarlarda büyük bir hayal kırıklığı ve güvensizliğe ne den oldu.
TARAFTAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Bugün saat 14.00’te başlayan maçı; Vali Ömer Seymenoğlu, Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan ve Yönetim Kurulu üyeleri, diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 7 bin dolayında taraftar izledi. Tribünleri doldurarak takımlarına destek veren taraftarlar, maç boyunca üzerine düşeni yaptı. Ancak, takımda futbol oynayacak ve gol atacak hal yoktu. Takımın taraftar desteğine mutlak ihtiyacı olduğu ve bir önceki maç olan Karaman Belediyespor maçının ücretsiz olmasına rağmen, bugünkü maçta da ücretsiz olması beklenirken yönetimin ücretli olması kararı taraftarlarca tepkiyle karşılandı.
ISPARTASPOR ÖLDÜ ÖLDÜ DİRİLDİ!
Ispartaspor için ikinci yarıda çıktığı tüm maçlarda olduğu gibi olmak ya da olmamak, diğer bir deyişle ya tamam ya devam maçı niteliğindeki Sarayköyspor maçında Ispartaspor rakibi karşısında tüm gücünü ortaya koymadı ve futbolcuların boşvermişliği dikkat çekti. Ispartaspor, maçta golü ancak maçın bitimine 3 dakika kala Volkan Serim’in kafası ile bulabildi. Ispartapor bu skorla geçen hafta oturduğu liderlik koltuğunu bırakmadı.
OYNANAN FUTBOL
TARAFTARI ÇİLEDEN ÇIKARDI
Karşılaşmanın ilk yarısında atağa bile çıkmakta zorlanan, ancak ve ancak maçın son 15 dakikasında gol için rakip kaleye yüklenmeye başlayan ve şampiyonluğa oynayan bir takım gibi oynayan Yeşil – Pembeli ekipte maç boyunca bilinçsiz atakları, kaleye şut çekecek futbolcusu olmadığı için gol bulmakta oldukça zorlandı. Ispartaspor’un ortaya koyduğu baskılı oynuyormuş gibi görünüp etkisiz futbolu taraftarları adeta çileden çıkardı. Taraftarlar, artık oynanan oyundan dolayı futbolculara tepki göstermeye başladı. Konuk ekip, Sarayköyspor ise puan durumunda bulunduğu gibi gücüne göre futbol oynadı ve elinden geleni layıkıyla yaptı.
TAKIM ACİLEN
KENDİNE GELMESİ LAZIM
İkinci yarının başından itibaren ortaya koyduğu kötü futbolunu bugünkü maçta da sürdüren Ispartaspor’un acilen toparlanıp kendine gelmesi gerektiğini vurgulayan taraftarlar, bu futbolla şampiyonluğun mümkün olamayacağını ifade ettiler.  
KONYA EREĞLİSPOR
DEPLASMANINA GİDECEK
Yeşil – Pembeli ekip, önümüzdeki hafta sonu grupta son sıralarda bulunan Konya Ereğlispor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ispartaspor’un liderliğe yükselmişken, bu avantajını dezavantaja çevirmemesi için ligde kalan yedi maçını da kazanması gerekiyor.
 
 
 
MAÇIN KARNESİ:
 
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Akif Abdurrahman Morca Ahmet Fındık, Abdullah Semerci  
ISPARTASPOR: Ayhan, Emincan, Ahmet, Efşan, Emin, Nurettin, Bulut (dk.83 İsa), İbrahim Zeytin (dk. 46 Volkan Serim), Emre, Timurcan (dk. 46 İlyas), Enes İlhan.
SARAYKÖYSPOR: Engin, Oğuz Kaan, Yasin, Abdullah, Musa, İsmail, Fatih, Yavuz (dk.82 Ahmet, Burhan (dk.22 Şefikcan), Murat Şahin, Aykut (dk.72 Mustafa).
GOL: Dak. 87 Volkan Serim (Ispartaspor)  
S. KARTLAR: Musa, Aykut (Sarayköy), Volkan, İlyas (Isparta)  
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak. 18: Ispartaspor atağında Emre Bozatlı’nı ceza sahası çaprazından çektiği şut defanstan döndü.
Dak. 32: Soldan ceza sahasına giren Enes İlhan Yüksel, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten dışarı attı.
Dak. 44: Sarayköyspor atağında ceza sahası önünde topla buluşan Murat Şahin’in çektiği şut yandan dışarı çıktı. Maçın ilk yarısı 4 dakika uzatıldı ve bu dakikalarda da taraflar gol atma becerisini gösteremeyince takımlar soyunca odasına golsüz beraberlikle gittiler.
Dak. 47: İkinci yarıya İbrahim Zeytin’in yerine Volkan Serim’i, Timurcan’ın yerine ise cezası biten İlyas Barut’u alarak başlayan Ispartaspor, bu dakikada soldan yapılan ortada topla buluşan Enes’in şutu kalecide kaldı.
Dak. 69: Sağ taraftan kullanılan korner atışında ceza sahasına gelen topa yükselen Bulut’un şutunda top üstten auta çıktı.
Dak. 80: Sarayköyspor defansında oluşan karambolde Bulut, altıpas içinde dengesini kaybedip düşünce önünden geçen topa dokunamadı ve takım mutlak bir golden oldu.
Dak. 87: Stadyumda yöneticisinden taraftarına kadar gelmeyen golün verdiği stres hat safhaya çıkmış iken, sahneye maça ikinci yarıda İbrahim Zeytin’in yerine giren takımın golcüsü Volkan Serim çıktı. Bu dakikada sağ taraftan kullanılan korner atışında ceza sahasına gelen topu kafa ile ağlara gönderen Volkan Serim, adeta takımını ipten aldı: 1 – 0.
Hakem maçı 5 dakika uzattı. Uzatma dakikalarında da başka gol olmadı ve Yeşil – Pembeli ekip oldukça zorlandığı maçı 1 – 0 kazanarak altın değerinde üç puan almayı başardı.  

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °