Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bu Futbolla Şampiyonluk Hayal! Abdullah Topkara Ispartaspor’u İpten Aldı; Kötü Futbol İyi Sonuç!

Bu Futbolla Şampiyonluk Hayal! Abdullah Topkara Ispartaspor’u İpten Aldı; Kötü Futbol İyi Sonuç!

SPOR 18.09.2022 21:08:00 0
Bu Futbolla 
Şampiyonluk Hayal! 
Abdullah Topkara Ispartaspor’u İpten Aldı; 
Kötü Futbol 
İyi Sonuç!
Kendi saha ve seyircisi önünde grupta son sırada yer alan puanı bulunmayan Bayburt İl Özel İdarespor takımıyla karşılaşan Ispartaspor, tüm hatlarıyla rezalet bir futbol ortaya koydu. Takımın böylesine kötü oynamasına tepki gösteren taraftarlar; “Ya acilen takım kendine gelmeli veya getirilmeli ya da Teknik Direktör değişikliği yapılarak kan değişikliğine gidilmelidir” dediler.
 
SON SIRADAKİ TAKIM
ISPARTASPOR’A KÖK SÖKTÜRDÜ
TFF 2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin beşinci maçında kendi sahasında oynadığı ve adeta ölüp ölüp dirildiği maçta Bayburt İl Özel İdarespor’u zor da olsa 1 – 0 mağlup etmeyi başardı. Güçsüz rakibi karşısında gol atma konusunda oldukça zorlanan Yeşil – Pembeli ekip, tribünleri dolduran taraftarların desteğine ve maçın hakeminin de adaletli bir maç yönetmesine rağmen rahat kazanması gereken maçta rezalet bir futbol oynayınca yöneticilere ve taraftarlarına saç – baş yoldurdu. Bu durum, taraftarların ‘Bu takım acilen silkelenmeli ve kendine gelmeli. Şampiyon adayı bir takım gibi oynamalı. Aksi takdirde ligde kalmamış mucizelere bağlı’ değerlendirmesinde bulundu.
BU TAKIM NE ZAMAN
İYİ FUTBOL OYNAYACAK?
Ispartaspor’un sezon başından bu yana beş hafta geçmesine rağmen bir türlü kaliteli futbol oynamayası veya oynayamaması Yeşil – Pembeli camiada endişeyle karşılanıyor.
TARAFTAR ÜZERİNE
DÜŞENİ YAPTI
Bugün saat 19.00’da başlayan maçı; Ak Parti Milletvekili Recap Özel, Ispartaspor Kulübü Başkanı Süleyman Kabalak ve Yönetim Kurulu üyeleri, diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 7 bin dolayında taraftar izledi. Tribünleri doldurarak takımlarına destek veren taraftarlar, maç boyunca üzerine düşeni yaptı. Ancak, takımda futbol oynayacak ve gol atacak hal yoktu.  
ISPARTASPOR ÖLDÜ ÖLDÜ DİRİLDİ!
Ispartaspor için sezon başından bu yana çıktığı tüm maçlarda olduğu gibi bugünkü maçta da ‘galibiyet siftahı’ yapmak niteliğindeki Bayburt İl Özel İdarespor maçında Ispartaspor rakibi karşısında tüm gücünü ortaya koymadı ve futbolcuların kondisyon eksikliği dikkat çekti. Ispartaspor, maçta golü 37. Dakikada Abdullah Topkara’nın ayağından buldu. Ancak maçta gol haricinde kayda değer bir gelişme olmadı.
OYNANAN FUTBOL
TARAFTARI ÇİLEDEN ÇIKARDI
Ispartaspor, ligin dibine demir atan, bu maça kadar oynadığı 4 maçta 9 gol yiyip bir gol atabilen ve sıfır puana sahip olan rakibi karşısında atağa çıkmakta zorlandı. Zaman zaman oluşan ataklarda ise forvet oyuncularının beceriksizliği nedeniyle gole ulaşamadı. Yeşil – Pembeli ekipte maç boyunca bilinçsiz ataklar, kaleye şut çekecek futbolcusu olmadığı için gol bulmakta oldukça zorlandı. Ispartaspor’un ortaya koyduğu baskılı oynuyormuş gibi görünüp etkisiz futbolu taraftarları adeta çileden çıkardı. Taraftarlar, artık oynanan oyundan dolayı futbolculara tepki göstermeye başladı.
BAYBURT 10 KİŞİ KALMASINA
RAĞMEN TEK KALE OYNADI
Maçın 90. Dakikasında Bayburt İl Özel İdarespor’dan Ramazan Övünç kırmızı kartla oyun dışı kalınca rakip 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra Ispartaspor, eksik rakibi karşısında tek kale oynaması beklenirken, tersi yaşandı ve Bayburt ekibi 6 dakikalık uzatmayı Ispartaspor ceza sahası içinde ve önünde baskılı bir oyun ortaya koyarak adeta tek kale oynadı. Neyse ki, maçın uzatma dakikalarında rakip takım gol bulamadı ve Ispartaspor ilk yarıda attığı golle sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.
Konuk ekip, Baburt İl Özel İdarespor puan durumunda bulunduğu gibi gücüne göre futbol oynadı ve elinden geleni layıkıyla yaptı.
TAKIM ACİLEN
KENDİNE GELMESİ LAZIM
Sezon başından itibaren ortaya koyduğu kötü futbolunu bugünkü maçta da sürdüren Ispartaspor’un acilen toparlanıp kendine gelmesi gerektiğini vurgulayan taraftarlar, bu futbolla şampiyonluğu bırak ligde kalmanın bile mümkün olamayacağını ifade ettiler. 
İNEGÖLSPOR
DEPLASMANINA GİDECEK
Yeşil – Pembeli ekip, önümüzdeki hafta sonu grupta son sıralarda bulunan İnegölspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ispartaspor’un bugünkü galibiyetinin anlam taşıması için bundan sonraki maçlarda daha iyi futbol oynayıp galibiyetler alması gerekiyor.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °