Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bu futbola ne denir ki?

Bu futbola ne denir ki?

SPOR 1.03.2020 14:29:00 0
Bu futbola ne denir ki?
Merhaba değerli sporseverler. Geçen yıllarda da yazmıştım şimdi tekrar yazmak zorunda kalıyorum.
Ha Fenerbahçe Ha Ispartaspor.
Ortada ne futbol var, ne taktik – teknik.
Hepsi sıfır…
 
Şampiyonluğa oynayan bir takım için ligde olan şudur. Takım kendisi gibi şampiyonluğa oynayan takımlarla berabere kalabilir veya mağlup olabilir. Bu son derece normal karşılanır. Aradaki diğer tüm takımları mağlup eder veya etmesi bekleniyor. Eğer, takım Ispartaspor ve Fenerbahçe gibi son sıradaki takıma yeniliyorsa zaten şampiyon adayı değildir. Olamaz da.
 
Evet, lige her yıl olduğu gibi bu sezon da binlerce lira harcayarak ‘Şampiyonluk hedefi’yle başlayan Ispartaspor’da şampiyonluk ufukta görünmüyor. Geçmiş yazılarımda da belirtmiştim. Başkan Atakan Yazgan ‘asla başarısızlığı sevmez ve onun olduğu yerde mutlak başarı olmalıdır’ diye. Demek ki, Teknik Heyet ve futbolcular halâ bu konunun ciddiyetini kavrayamamış veya dikkate almıyorlar.
 
Sezonun ilk yarısına bir şey demiyorum. Ancak, ikinci yarıdan itibaren ortaya konulan futbol konusunda ben hemen hemen her hafta ‘Bu takım iyi futbol oynamıyor’ diye yazdım ve yazmaya devam ediyorum. Şunu merak ediyorum. Ben dışardan birisi olarak takımın bu durumunu gördüğüm ve açıkça belirttiğim halde. İşi futbol olan Teknik Heyet görmüyor mu? Ispartaspor yöneticileri takımın iyi futbol oynamadığını görmüyor mu? Hadi görmüyor diyelim. Takımın ikinci yarının başından bu yana (Karaman Belediyespor maçının bir bölümü hariç) sahada adeta döküldüğünü, maçları da  … zoruyla kazanabildiğini fark etmiyor mu? Golleri ancak son dakikalarda atabildiğinden fark etmiyor mu? Bugüne kadar hangi maçı farklı kazanabilmiş? Yoksa takım maçlarını tesadüfen mi kanıyor?
 
Hadi diyelim kör – topal bugünlere kadar geldik. Ereğlispor maçı öncesi liderlik koltuğunda da oturuyoruz. Hafta içinde ziyaret edilen Belediye Başkanından ve Validen de moral alarak maça çıkmışız. Peki nedir bu rezalet? Nedir bu kepazelik? Nedir bu sefilleri oynamak. Ayıp be ayıp. Yazık ki hem de ne yazık. Geçen hafta da takım sahada geziniyordu, bugün de geziniyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Amacınız, ayağınıza kadar gelmiş şampiyonluğu ‘istemeyiz’ diye elinizin tersiyle itmek ne de demek? Siz, maça çıkarken binlerce Ispartalının ve Valisinden Belediye Başkanına kadar size güvendiğini, size umut bağladığının farkından değil misiniz? Şimdi, hafta içinde size moral veren ve sonuna kadar arkanızda olduğunu söyleyen Vali beyin ve Belediye Başkanını yüzüne nasıl bakacaksınız? Onlara ‘Biz sahada gezindik, güzelim maçı kazanamayarak liderliği elimizle Kestel’e teslim ettik. Belki de şampiyonluğu teslim ettik’ mi diyeceksiniz?
 
Ispartasporlu futbolculara birileri maçın son 5 dakikadan ibaret olmadığını ve 90 dakika olduğunu çok iyi öğretmeli. Zira, takım ikinci yarının başından beri maça asılmıyor ta ki, kalesinde gol görürse kendine geliyor ve gol atmak için rakip kaleye yüklenmeye başlıyor veya maç golsüz devam ediyorsa 85 dakika sahada geziniyor son 5 dakika gol için rakip kaleye yükleniyor. Şampiyonluğa oynayan bir takım 90 dakika boyunca rakibine basar, topa sahip olur ve rakip kaleye şut yağdırır. Ama bizim takımda bunun onda biri yok.
 
Ispartaspor Teknik Heyeti ve futbolcular artık silkinin bir kendinize gelin. Teknik Heyet, futbolculara işin ciddiyetini adam gibi anlatsın, onlara şampiyonluğa oynayan bir takıma verilmesi gereken taktik ve teknikleri versin. Futbolcular da şampiyonluğa oynayan bir takıma layık bir futbol oynasın. Tabi, liderliği ele geçiren Kestelspor bundan sonra artık liderliği geri verirse. Yoksa, size sezon başından beri verilen emekler, paralar heba olup gidecek.
 
Sonuç mu? Bir kez daha hayal kırıklığına uğramış bir şehir, boşa geçen koskoca bir sezon, harcanan milyonlarca lira ve zaman kaybı…
Saygılarımla…
 
 

Anahtar Kelimeler: denir futbola
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °