Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Günaydın ve ekibinin bu yiğitleri kucaklayacağına inanıyorum

Gazeteci Levent Doğan'ın yazısıdır...

SPOR 8.08.2017 07:14:00 0
Başkan Günaydın ve ekibinin bu yiğitleri kucaklayacağına inanıyorum
Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali nefesleri kesti.
Davraz Mahallesi Gülbirlik okulunun yanında bulunan alanda geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen yağlı güreşlerini yaklaşık 15 bin güreşsever izledi. Isparta Belediyesi yetkilileri çok güzel bir organizasyona imza attı. Güreşlerin onur konukları ise eski başpehlivanlar Ahmet Taşçı, Hüseyin Çokal ve Mehmet Güçlü oldu. üreşlere Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin bu yılki altın kemer sahibi İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, Recep Kara, Ali Gürbüz ve Şaban Yılmaz gibi dev isimler katıldı. Kırkpınar Güreşleri’nin rövanşı niteliğindeki Güreşlere 44’ü başpehlivan olmak üzere toplam 632 pehlivan katıldı.
Kırkpınar cazgırlarının muhteşem yorumları ve özenle hazırlanan programda Ispartalılar güreşe doydu. Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinin ağalığını ise 332 bin TL ile Belediye Meclisi Üyesi Musa Kaya aldı. Kaya ile birlikte yine ağalık için Belediye Meclisi Üyesi Ali Sancaktaroğlu, Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ve Afyonkarahisar’da işadamı olan Galip Şanlı yarıştı. Tertip Komitesi Başkanı ve Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın 150 bin lira ile başlattığı ağalığı 332 bin lira ile Musa Kaya aldı. Yine Sancaktaroğlu 10 bin, işadamı Şanlı 30 bin ve Yavuz 50 bin lira bağışta bulundu.
Bir çok TV Programı yapımcısı ve spor gazetecisi Isparta’ya gelirken güller diyarından övgüyle bahsettiler. Dileriz yağlı güreşler geleneksel hale gelir. Önümüzdeki yıl Gökkubbe tarafına yapılacak olan Güreş Spor Merkezi ata sporumuz güreşi canlandıracaktır. Isparta Kırkpınar’dan sonra yağlı güreşin merkezi olacaktır. Bugün özellikle Antalya ata güreşinde oldukça başarılı. Antalya, Serik, Kepez ve Korkuteli belediyeleri başpehlivanlara sahip çıkıyor. Spor ve sporcuları destekliyor. Her türlü imkanları seferber ediyor. Örneğin Isparta güreşlerinde birinci olan Mehmet Yeşil Yeşil’in kulübü Serik Belediyespor. Isparta altyapısından da başarılı güreşçiler yetişiyor.
Isparta merkezin yanı sıra bazı ilçelerde de güreş adına çalışmalar yapılıyor. Ancak Isparta Belediyesi bünyesine alarak bu sporcuları kucaklamalıdır. Engin Dağlı, Abdurrahman Öz, Göksel Sayar, Mecit Uysal gibi ilk akla gelen güreşçilerimizden. Altyapıdan yetişen onlarca güreşçimiz var. Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın ve ekibinin bu yiğitleri kucaklayacağına inanıyorum.
Öte yandan Isparta Belediyesi kulüp faaliyetlerini artırarak gençleri daha çok spora teşvik etmelidir. Ayrıca daha önce dediğim gibi spor semt sahaları yaparak da mahallerarası spor şenlikleri düzenlemeli. Gençlik internet ve akıllı telefonlardan başını kaldırmıyor. Madde bağımlığının her geçen gün arttığı ülkemizde gençleri ancak sporla durdurabiliriz.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °