Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞARININ SIRRI İNANMAKTAN GEÇER

BAŞARININ SIRRI İNANMAKTAN GEÇER

SPOR 8.10.2021 15:07:00 0
BAŞARININ SIRRI
İNANMAKTAN GEÇER
Ispartaspor geçtiğimiz haftayı BAY geçti ve ligin altıncı haftasında maçlar hafta içerisinde Çarşamba günü oynandı. Dinlenmiş ve moralli bir Ispartaspor rakibine karşı bu avantajını iyi kullanarak sahadan üç puanla ayrılmasını bildi. Rakibi gözünde büyütmeden gerçek futbolunu, dahada önemlisi inancını ve azmini sahaya yansıtan pembe yeşilliler tek golle üç puan alarak hem yenilmezlik serisini 12 maça çıkardılar, hem de gurupta en az gol yiyen takım olma ünvanını sürdürdüler.
         Sezon başında mütevazi bir kadro kurarken birçok taraftar takımdan böylesine büyükt bir başarıyı beklemiyordu. Gerçekten de rakiplerin milyonluk transferlerine rağmen mütevazi bir kadro kuran Ispartasporun en büyük avantajı genç ve hedefi olan futbolculardan oluşması idi. Sezona iyi hazırlanan Ispartasporun en büyük avantajı sahada koşan, mücadele eden, oyun disiplininden kopmayan ve kazanma azmini ve inancını 90 dakikaya yayan futbolculardan oluşması idi...
         Ligin ilk 6 haftasını geride bıraktık. Ligin ilk maçında Bucaspor deplasmanında kaybedilen iki puandan sonra sahamızda oynadığımız Konya Selçukluspor maçında da kaybedilen iki puanı şimdi mumla arıyoruz. Bu maçlardan en azından birini kazanmış olsaydık 13 puanla lider durumda olacaktık ve bu bize büyük bir avantaj sağlayacaktı.
         Önümüzde zorlu dört maç var. Ligin yedinci haftasında kendi saha ve seyircimiz önünde lider Pendiksporla oynayacağız. 8 Hafta ise gurubun güçlü takımlarından ve zirve mücadelesi veren Uşakspor ile deplasmanda oynayacağız. Ligin dokuzuncu haftasında yine zirve mücadelesi veren Kırşehirspor ile sahamızda oynadıktan sonra 10’ncu hafta deplasmanda yine gurubun iddialı ekiplerinden Nazilli deplasmanına gideceğiz. Bu dört haftada en azından sahamızdaki maçları kazanıp deplasmanda yenilmezlik serimizi devam ettirebilirsek ligin ilk yarısını zirvede tamamlar ve ligin ikinci yarısına yapılacak takviyelerle ve büyük bir moralle girer ve sezon sonunda hedefe ulaşabilir yada en kötüsü play-off’a kalabiliriz.
         Tabiki şimdiden bu hesapları yapmak çok erken, maçları tek tek oynayarak ve kazanarak hedefe emin adımlarla yürümek daha doğru ve mantıklı. Ama uzun vadede planlar yapmakta gerekir.
         Geçtiğimiz yılda hiç kimse çıktığımız ilk yılda play off oynayacağımızı ve rakiplerimizi yenerek ikinci lige yükseleceğimizi sezon başında hesap etmemişti ama süreç bizi yukarılara taşıdı ve hedefe kilitlenerek zafere ulaştık.
         Akhisar deplasmanından alınan galibiyet önemli bir başarıdır. Yazımın başında da ifade ettiğim gibi Avrupa kupalarında mücadele etmiş, süper lig tecrübesi olan bir takımı sahasında yenmek önemli bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen başta futbolcular olmak üzere, teknik kadroyu ve yöneticileri de tebrik ediyorum.
         Akhisar maçı geride kaldı, şimdi önümüzde zorlu bir doksan dakika var. lider Pendikspor ile kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız bu maçta avantajımızı kullanarak lideri devirmek, yenilmezliğimizi sürdürmek ve zirveden kopmamak adına iyi hazırlanmalı ve takımımıza sahip çıkmak ve destek vermek gerekir.
         Son olarak kulüp başkanımız sayın Atakan Yazgan’ın içerde ve dışarda takımını yanlız bırakmayarak işinden, gücünden  ailesinden fedekarlık yaparak takımın yanında olması, maddi ve manevi desteğini sürdürmesi daha da önemlisi camianın içinde olan herkesi motive ederek başarıya odaklaması takdire şayan. Teşekkürler sayın başkan iyiki varsın.
Tebrikler Ispartaspor....
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °