Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BAL KULÜPLER BİRLİĞİ OLUMLU BİR, İCRAAT

BAL KULÜPLER BİRLİĞİ OLUMLU BİR, İCRAAT

SPOR 19.04.2021 11:31:00 0
BAL KULÜPLER BİRLİĞİ
OLUMLU BİR, İCRAAT
19.04.2021 2010 yılında kurulan ve bugün 11. Yaşındaki bölgesel amatör lig maçları ne zaman oynanacak belli değil, ancak sağlık nedenleriyle TFF ve SAĞLIK KURULU tarafından sürekli ertelenmesi ileri tarihlere ötelenmesi, canı sıkılan bu camiayı ortak hareket etmeye itti ve sonunda beklenen oldu. B.A.L KULÜPLER BİRLİĞİ nihayet kuruluyor.
 
Evet bu ciddi ve dikkate değer bir icraat. Ve beklenen olay… Kardeşim, bu bal liginde ülkemizin 81 ilinden takım var mı? Var… Bu sezon 266 takım katılacak mı? Evet. 5360 futbolcu kardeşimiz büyük bir özlemle maçların oynanmasını bekliyor mu? Evet. Başkanlar dahil 1333 yönetici gece-gündüz takımları için çalışıyor mu? Evet. 700 hakem sabırla beklemeye devam ediyor mu? Evet.
 
50 bin kişiye yaklaşan BAL AİLESİ ve CAMİASI, haydi artık diye haykırıyor mu? Evet. O halde, bu maçlar da oynanabilmeli. Pandem dolayısıyla kısa metrajlı ve hafta içi de oynanıp kısa sürede sonuçlandırılma imkanları var. TFF ve TASK bu işin üstesinden gelir de ondan… Maçların oynanması için bazen tek tek, bazen birkaç kulüp, bazen 10-15 takım, bazen de topluca yapılan yoğun mücadelelerle bugünlere gelindi. Ancak, futbol olayında örgütlü mücadele yapma gereği hasıl olunca BİRLİK fikri doğdu ve gelişme gösteriyor. Birlikten kuvvet doğar denilerek…
 
Bekleyelim ve görelim. Birlik ve beraberlik için geçen yıl, hatırlarsanız, şahsım acizane bir öneri de bulunup (2020 yılında B.L.T Tv’de yayınlanan, Levent Doğan’la Spor Vakti programında) : “ Bal ligindeki takımların : STATÜ- İL BARAJI – YAŞ KONTENJANI- YÖNETİMSEL SORUNLARI baş gösterdi, bu sorunların aşılması için birlik ve beraberlik gösterilmesi şart ve Bal liginde futbol oynayan genç-yaşlı tüm futbolcu kardeşlerimiz TÜRKİYE BAL LİGİ FUTBOLCULAR DERNEĞİNİ KURUNUZ, topluca verilecek mücadele çok daha anlamlı olacaktır.
 
SÖZLEŞMELER- SOSYAL GÜVENCELER-MAAŞLAR-PRİMLER ve diğer tüm haklarınız kurumsal yapınız olursa, daha çok ciddiye alınır sorunlarınız çözülür, bakınız profesyonel futbolcular derneği var, sizin de olsun” demiştim. Sivil toplum kuruluşlarının gücüne inanarak… Bu konuya kimileri okey derken, kimileri de burun kıvırmışlardı. Şimdi gelinen noktaya bakınız. “Burun kıvıranlar ortada yok”- hadi ya, geç bunları- diyenler de ortada yoklar. Kim var ortada? Doğru yolu gösterenler. Şayet bir konuda haklıysanız yanınızda olan insanlar mutlaka olacaktır.
 
Örneğin : bizlerle aynı görüşleri, paylaşan, Isparta 32 spor eski teknik direktörlerinden Murat Gökhan Çelebi hocamız, 13.Nisan.2021 tarihinde, Kanal 32’de yayınlanmaya devam eden Levent Doğan’la Spor Vakti programında : “Bölgesel Amatör Lig’de çoğu takımın bütçesinin profesyonel liglerdeki takımlardan fazla, canımız yandığında birlik oluyoruz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Ortak hareket edilmeli. Amatör Kulüpler Birliği kurulmalı. Bu Bölgesel Amatör Ligi siz kurdunuz!.. Ben mi çıkardım 266 takıma. Olsaydı 150 takım.
 
Test sayısı da azalacaktı. Herkese mavi boncuk dağıttınız. Amatör camiadan binlerce kişinin ekmek yiyor, 266 tane takım var. Bunun sporcusu, personeli, çalışanı desek 50 kişilik bir ekipten oluşuyor düşünelim. 50 kişilik ekip 266 takımla çarpıldığı zaman yaklaşık 12-13 bine yakın bir rakam çıkıyor” demişti. Aklın yolu bir, çünkü. Başlamakta bitirmenin yarısıdır çünkü…
 
İşte bu gerçeklerin farkına varan, aklı selim sahibi insanlar nihayet karar alıp (BAL) BÖLGESEL AMATÖR LİG KULÜPLER BİRLİĞİ KURULMASINA karar verdiler. Kayseri Emar FK. Başkanı Emre Arıkan başkanlık yapıyor. Güzel girişim. Ulvi bir yol. BAL ligi yaşatılacaksa birlik içinde olmak şart. Haydi kolay gele… 1Bizler, emeği geçen herkesi ve her kesimi kutluyor, başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun. Çünkü, “Profesyonelliğe giden tüm yollar, çileli Amatörlük gerçeğinden geçiyor.”
Saygılarımızla…

Anahtar Kelimeler: icraat birliğiolumlu kul?pler
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °