Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAL’da 2.Transfer Dönemi Başladı

BAL’da 2.Transfer Dönemi Başladı

SPOR 4.01.2020 09:56:00 0
BAL’da 
2.Transfer 
Dönemi 
Başladı
Bölgesel Amatör Liginde (BAL) 2.transfer dönemi önceki gün yani 2 Ocak 2020 tarihi itibariye resmi olarak başladı. 2. Transfer ve tescil dönemi 14 Şubat 2020 de sona erecek.
 
BAL’DA İKİNCİ TRANSFER DÖNEMİ
15 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK
Amatörde transfer tescil dönemi resmen başladı. Amatör futbolda ikinci transfer ve tescil dönemi start aldı. İlk devreleri geçtiğimiz Aralık ayının ikinci haftasında tamamlanan ve takımların ikinci devre hazırlıklarını sürdürdükleri bugünlerde 2. Transfer dönemi de önceki gün başladı. Transfer süresi 14 Şubat 2020 saat 23.59’a kadar devam edecek.
TAKIMLAR DEVREARASI
TRANSFERLERE BAŞLADI
Bu kapsamda; Bölgesel Amatör Ligi 7. Grupta mücadele eden Ispartaspor’un yanı sıra gruptaki diğer takımlar ile diğer amatör liglerdeki takımlar, transfer tesciline önceki gün itibari ile başladılar.
SPOR CAMİASINDAN
‘SÜRE ÇOK KISA’ TEPKİSİ
Öte yandan, söz konusu Bölgesel Amatör Liginde (BAL) 2.transfer döneminin 15 Şubat’a kadar devam edip sona erdirilecek olması gerek spor adamları gerek kulüp yöneticileri tarafından tepkiyle karşılandı. Zira, spor adamları ve kulüp yöneticileri bu sürenin oldukça kısa olduğu görüşünde.
TAKIMLAR SADECE 17 GÜN
TRANSFER YAPABİLECEK!
Amatör liglerde transfer döneminin ilk yarının bitiminden hemen sonra başlaması gerektiğini vurgulayan spor adamları ve kulüp yöneticileri; “Bölgesel Amatör Liglerinde ilk devre her yıl Aralık ayının ikinci haftası oynanan maçlarla bitmektedir. Dolayısıyla 15 – 16 Aralık gibi biten birinci devre maçlarının ardından muhtemelen 17 – 18 Aralık tarihlerinde 2. Transfer dönemi de başlamalıdır. Neden iki hafta boş yere bekleniyor ve 2. Transfer dönemi 2 Ocak tarihinde başlatılıyor? Bunu anlamak mümkün değildir. Kaldı ki, hafta sonu ve resmi tatil günlerini çıkardığımız zaman 2. Transfer döneminde takımlara hafta için olarak sadece toplam 17 gün transfer yapma süresi kalıyor. Bu süre de çok kısa bir süre.
“KULÜPLER TRANSFERE ZATEN DEVRE
ARASINA GİRER GİRMEZ BAŞLIYORLAR”
Bu işin olması gerekeni, Amatör liglerinde 2. Transfer döneminin liglere ara verilince hemen resmi olarak başlamalı ve ligler başlamadan bir gün önce de bitmelidir. Uygulama eğer böyle olursa çok verimli ve yerinde bir karar olacaktır. Zira, amatörlerde bir çok takım hatta tüm takımlar ligler ara verilir verilmez zaten alacakları futbolcularla görüşmelere başlayarak zaten resmi olmasa da transfer dönemini başlatıyorlar. Sadece, sözleşmeler Türkiye Futbol Federasyonunun resmi olarak açıkladığı 2. Transfer Dönemi içinde yapılıyor” dediler.
 

Anahtar Kelimeler: balda2transferdönemibaşladı
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °