Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAL’a İyi Başlayan Kırmızı – Siyahlılar Akşehirspor’a Boyun Eğdi; İşte Şimdi OLMADI Emrespor

BAL’a İyi Başlayan Kırmızı – Siyahlılar Akşehirspor’a Boyun Eğdi; İşte Şimdi OLMADI Emrespor

SPOR 24.06.2021 11:52:00 0
BAL’a İyi Başlayan Kırmızı – Siyahlılar Akşehirspor’a Boyun Eğdi; 
İşte Şimdi 
OLMADI
Emrespor
BAL 2. Bölge 6. Grubun 4. Hafta maçında deplasmanda Akşehirspor ile karşılaşan Isparta Emrespor, sahadan 2 – 1 mağlup ayrıldı. Kırmızı – Siyahlılar maçta ilk golü atarak öne geçmesine rağmen bu avantajını koruyamadı. Emrespor’un grubu birinci bitirebilmesi için Gölyazspor’u mutlak surette yenmesi gerekiyor.
 
Bölgesel Amatör Lig 2. Bölge 6. Grup’ta 5. Hafta maçı dün oynandı. Isparta Emrespor, Gölyazıspor’un bay geçtiği haftada Akşehirspor’a yenilerek büyük bir avantaj kaybetti. Zira, Kırmızı – Siyahlılar dünkü maçı kazanması halinde son maç olan Gölyazspor maçında berabere kalması yeterli olacaktı. Ancak, şimdi galip gelmek zorunda. Aksi takdirde grubu birinci bitirememe ve 3. Lige çıkma adına Play – Off’a yükselememe tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
GOL DAHA MAÇIN
BAŞINDA GELDİ ANCAK…
Dün saat 18.00’de Akşehir Nasrettin Hoca Stadında başlayan Akşehirspor – Isparta Emrespor maçına Emrespor; Kalede Sofu Baykal, defansta Şevki Kapılı, Osman Erol, Fahri Küçükkol, orta sahada Serdar Güdü, Süleyman Karaağaç, Mustafa Dilek, Deniz Karadeniz, Yasin Aksungur, Emircan Tuna ve ileride Ethem Özden ilk 11’i ile sahaya çıktı. Maça hızlı başlayan taraf Emrespor oldu. Kırmızı – Siyahlılar daha maçın 7. Dakikasında Ethem Özden’in golüyle 1 – 0 öne geçti.
ETHEM ÖZDEN’DEN MÜTHİŞ GOL…
Bu dakikada, Deniz Karadeniz’in Emrespor ceza sahasından vurduğu uzun topta Ethem, Akşehirspor ceza sahası çaprazında topla buluştu. Kalecinin de öne çıktığını görünce düzgün bir aşırtma şutuyla topu ağlara gönderdi.
EMRESPOR, ÖNE GEÇME
AVANTAJINI KULLANAMADI
Ancak, Emrespor maçta önce geçmesine rağmen yediği üst üste gollerle bu avantajını iyi kullanamadı ve dezavantaja çevirdi. Ev sahibi ekip Akşehirspor, maçın 22. Dakikasında Eray Ergin, maçın 26. Dakikasında Serkan Akbakar’ın golleriyle 1 – 0’lık mağlubiyetten 2 – 1’lik galibiyete geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. Isparta Emrespor, maçın ikinci yarısında özellikle 60 ve 80. Dakikalar arasında rakibine baskı kurup gol arasa da bu çabasında başarılı olamadı ve maçtan 2 – 1 mağlup ayrılarak Play – Off yolunda büyük yara aldı.
AKŞEHİRSPOR YİNE TERS GELDİ
Bilindiği gibi, Akşehirspor yıllardır Isparta takımlarına ters gelen bir ekip. Zira, Isparta takımları bu takıma karşı bir türlü istediği sonuca ulaşamıyor. Bu durum dünkü maçta da kendini gösterdi ve Emrespor, Akşehirspor’a mağlup olmaktan kurtulamadı.
LİDERLİKTEN İKİNCİ
SIRAYA DÜŞTÜ
Isparta Emrespor, dünkü mağlubiyetin ardından 4 puanda kaldı ve grupta puan durumunda liderlikten 2. Sıraya geriledi.
FARKLI MAĞLUBİYETLERDEN
GRUP LİDERLİĞİNE
Akşehirspor ise adeta gücünü ‘sonradan gösterdi’ dercesine ilk iki maçta Gölyazıspor’a 3 – 1 ve Emrespor’a 3 – 0 gibi farklı skorlarla mağlup olmasına rağmen Kırmızı – Beyazlı ekip, mağlup olduğu her iki rakibini de bu maçların rövanşlarında mağlup etmeyi başardı ve son sıradan 6 puanla grup liderliğine yükseldi.
3. LİG İÇİN GÖLYAZISPOR
MAÇINI KAZANMAK ZORUNDA
Isparta Emrespor, Bölgesel Amatör Lig 2. Bölge 6. Grup’ta ligin son maçında yani 6. Hafta maçında sahasında Gölyazıspor’u konuk edecek. Kırmızı – Siyahlı ekibin 3. Lige çıkması için öncelikli olarak grubu lider olarak tamamlaması gerekecek. Bunun için de Gölyazıspor’u yenmekten başka alternatifi bulunmuyor. Zira, berabere kalması halinde kendisi de rakibi de 5’er puana yükselecekler ve grupta son iki maçını kazanıp son haftayı bay geçecek olan 6 puanlı Akşehirspor’un puan sıralamasında altında kalacakları için şampiyonluğa ulaşamamış olacak. Ancak, Emrespor’un gerek saha avantajını ve gerekse kısmen de olsa taraftar avantajını iyi kullanarak rakibini yenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Emrespor’un Gölyazı’yı mağlup edip puanını 7’ye çıkarması halinde ise grubu şampiyon tamamlayacak ve 3. Lig yolunda Play – Off maçları oynamaya hak kazanacak.
İŞTE BAL 2. BÖLGE 6. GRUP PUAN DURUMU:


 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °