Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Azmin zaferi

Doğuştan ayak eklemi olmayan ve 14 kez de ameliyat olan Bedensel Engelli Yüzücü Yunus Emre Özer, S9 kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak azmin başarısına imza attı.

SPOR 11.05.2016 04:23:00 0
Azmin zaferi
Isparta’da Bedensel Engelli sporcular, dereceleriyle gururumuz olmaya devam ediyor. Alanya’da hafta sonunda yapılan Okul Sporları Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda yarışan Üçkardeş Orta Okulu öğrencisi Yunus Emre Özer’in 2 ay gibi kısa bir sürede Türkiye üçüncüsü olmasının bambaşka bir hikayesi var. 
14 KEZ AMELİYAT OLDU
            Doğuştan ayak eklemi olmayan ve 14 kez de ameliyat olan Bedensel Engelli Yüzücü Yunus Emre Özer, S9 kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak azmin başarısına imza attı. 2 ay gibi bir sürede yüzmeyi öğrenen Özer, mucizevi bir dereceye imza attı.
SUYA GİRMEYE KORKUYORDU, ŞİMDİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
            Özer’in Yüzme Eğitmeni SDÜ Spor Bilimleri 3. Sınıf öğrencisi Ali Emre Karataş, öğrencisi Yunus Emre Özer’in yüzme sporuyla tanışma hikayesiyle anlattı. Karataş, “SDÜ 29 Ekim Yüzme Havuzu’nda part-time olarak yüzme eğitmenliği yapıyordum. Sporcum Yunus Emre’nin kardeşine özel ders veriyordum. Babası bir oğlunun daha olduğunu ve ona da kurs vermemi istedi.  Yunus Emre ile tanışma hikayemiz böyle oldu. 2 ay önce çalışmalarımıza başladık.  Doğuştan ayak eklemi yoktu.  Hatta sağ ayağı açılmıyordu. Hiç yüzme bilmiyordu. Suya girmeye korkuyordu. İlk önce korkusunu yendik. Ardından yüzmenin temel eğitimlerini öğrettikten sonra yarışmacı bir sporcu olmasını sağladık. Alanya’da da hafta sonu yapılan Okul Sporları Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda da S9 kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Bu çalışma azmini sürdürdüğü takdirde çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Levent Doğan

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °