Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AVANTAJIMIZI KULLANAMADIK

AVANTAJIMIZI KULLANAMADIK

SPOR 12.10.2021 15:24:00 0
AVANTAJIMIZI
KULLANAMADIK
Ispartaspor hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı lider Pendikspor engelini aşamadı. Mücadelenin 68 dakikasında golcü oyuncusu Burak Aydın’ın ikinci sarı karttan oyun dışı kalması ile mücadeleyi 10 kişi tamamlayan pembe yeşilliler birde maçın orta hakeminin kararları ile sahadan 1-0 yenik ayrıldı.
Oysa mücadele öncesi her şey lehimize gelişmişti. Haftaya bir maç eksiği ile lider Pendiksporun bir puan gerisinde puan cetvelinde dördüncü sırada giren Pembe yeşilliler, Amedspor ve Pazarsporun berabere kalması ile liderlik şansını yakalamıştı.
 
Sezon başından itibaren % 50 kapasite ile seyircilerin alındığı Atatürk stadında bu kez 5 bin coşkulu taraftarın önünde mücadeleye başlayan temsilcimiz, tecrübeli, koşan ve takım oyununu sahaya iyi yansıtan rakibi karşısında etkili olamadı. Takım oyununu ve takım disiplinini kaybeden pembe yeşilli oyuncuların agresif oyunları maçın hakemi tarafından bol sarı kart ve birde kırmızı kartla cezalandırılırken rakibe karşı bir kişi eksik oynamanın dezavantajı skora da yansımış oldu.
 
Süper lig ve birinci lig tecrübesi yaşamış oyuncuların ağırlıklı olduğu rakibimizin bütçesi, imkanları bizden kat ve kat üstündü. Kısıtlı bütçe ile kurulmuş takımımızdan daha fazla başarı beklemek haksızlık. Bugüne kadar oynadığı futbol ve aldığı sonuçlar bile bana göre çok büyük başarı.
Bundan önce oynadığı maçlara göre Pendikspor maçında istediği futbolu sahaya yansıtamayan temsilcimiz oyun disiplininden koparken, yazımın başında da ifade ettiğim gibi hakem kararları ile de demoralize olarak sık sık duran oyunda kolektif futbolunu ve bireysel yeteneklerini sahaya yansıtamadı.
Orta sahanın dinamosu, atom karıncası Mustafa Diler bugüne kadar oynadığı maçlarda efendiliği ve sakinliği ile maçlarını tamamlarken Pendikspor maçında o bile sinirlerine ve orta hakemin kararlarına sessiz kalamadı. Sarı kartla cezalandırılan Mustafa ikinci sarı karttan atılabilirdi.
 
Her şeye rağmen saha ve seyirci avantajımızı kullanamadığımız haftada hem namağlup unvanımızı kaybettik, hem de liderlik şansımızı!...
Lig uzun bir maraton. Lider Pendiksporun bile yenildiği ligde her takımın kaybedebileceği denk güçlerden oluşan takımların ağırlıklı olduğu gurupta şampiyonluk kadar ilk beşe girerek play off oynamakta önemli.
Geçtiğimiz yılda şampiyonluğu kaybetmemize rağmen play off tan bir üst lige çıkan takımımız aynı başarıyı bu yıl neden göstermesin.
Sabır, azim, destek ve zaman her şeyin ilacıdır.
Ligin uzun bir maraton olduğunu söylemiştim. Sahamızda yenildiğimiz pendiksporu deplasmanda neden yenmeyelim.  Kalan maçlarımızda daha önceki performansımızı, takım oyunumuzu sahaya yansıtarak yine  ve yeniden bir seri yakalayarak zirve yarışında kalabiliriz. Önümüzde zorlu maçlar var, gün birlik ve beraberlik olma günüdür.
 
Taraftarların üzerine düşeni yaptığı şehirde hala bazı sorunların yaşanması camia adına üzücü. Protokol tribününde görmeye alıştığımız, ya da görmek istediğimiz kişilerin protokol tribünü yerine seyircilerin arasında maç izlemesi bir tercih değil, bir tepkidir.
Bugüne kadar Ispartasporla ilgili yazdığım birçok yazımda başarının birlik, beraberlik ve camia olabilmekten geçtiğini yazmıştım. Şayet şehir olarak her alanda bir üst lige atlamak ve başarı elde etmek istiyorsak önce yan yana ve kol kola gelebilmeyi sağlamamız gerekiyor. Futbol insanları bir araya getiren bir oyun ve kültürdür. Bu kültürden yoksun olan şehirler kaybetmeye mahkumdur.
Fazla detaylara girmek istemiyorum, bazı olumsuzlukların yaşandığı süreçte biran evvel bu olumsuzlukların bertaraf edilerek taraftarların bir araya gelerek sorunu çözmesi gerekiyor. Herkes seyirci olabilir ama önemli olan çözüm ortağı olabilmektir. İmkanı olanların çözüm ortağı olması ve takıma sahip çıkması başarıyı getirecektir.

Anahtar Kelimeler: avantajmzkullanamadk
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °