Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AŞI OLMAYANLAR, STADLARA GİRMESİN…

AŞI OLMAYANLAR, STADLARA GİRMESİN…

SPOR 26.07.2021 15:27:00 0
AŞI OLMAYANLAR, 
STADLARA GİRMESİN…
Dünyayı ve ülkemizi 2 yıla yakın zamandır yakıp kavuran, milyonlarca insanın hastalanıp ölmesine neden olan covid-19 hayatlara dokunmaya devam ediyor.
 
7’den 77’e herkesin hayatına nerede, ne zaman ve nasıl teması belli olmayan bu pis mikrop bunca acı ve sıkıntılar yaşatırken bazı insanlarımızın hala daha olaya, duyarsız kalması, bana bir şey olmaz canım havasında hareket etmesi, toplumun bir an önce eski sağlığına dönmesindeki yolu uzattıkça uzatıyor. Kardeşim, dünyada ve ülkemizde menfi yönde yaşadığımız rezil bir pandem var mı? Evet… Salgın yani. Evet… Bunu önlemenin, bugün tek çaresi-silahı ve yolu aşı olmak mı? Evet… Şimdilik başka bir çaresi olmadığına göre, inatla aşı olmamanın nedeni nedir yahu? Neyin peşindesiniz ki… Aşı olmamakla neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz ki? İşte2021 Kurban bayramı bitti. Herkes 9+1 günlük bayram tatilinden döndü.
 
4. Dalga kapıda. Bunun sorumlusu kim? Veya kimler? Ülkemizde halen aşı sırası geldiği halde aşı olmayan 22 milyon 182 binden fazla bir nüfusun olduğu dünkü manşetlerde yerini aldı. 83 milyonun, 22 milyonu aşısız ise 60-61 milyon insan aşılı olmaya doğru yol alıyor demektir. Bu rakam yeterli değil diyor uzmanlarımız. Toplumsal bağışıklık için daha yüksek aşılanma oranlarına ihtiyaç var. Örneğin toplumumuzun % 80-90’u aşı olsun toplumsal bağışıklık sağlanır ve eski sağlıklı günlerimize dönebiliriz diyorlar.
 
İşin uzmanı olan insanlarımız, bugünkü teknoloji ve bilimin ışığında bunları söyleyip ülke kamuoyunu aydınlatıyorlarsa, bizler de konuları onlardan daha iyi bilemediğimize göre, söylediklerini uygulamaktan başka hangi yol kalıyor ki… Tavsiye edilen konuları tutmayıp hastalanmaktansa, tavsiyelere uyup, sağlıklı günlere kavuşmak amaç olmalıdır diyoruz. Hele hele gece gündüz fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımızın çabalarını gördükçe, ailelerinden, çocuklarından uzak kalıp 8-10 saat, o kalın, sıcak ve insanın derisine işleyen kıyafetler içinde mesai verdiklerini gördükçe takdir etmemek ve bu çabalara karşı hala direnmek, akıl alır gibi değil. Lütfen kendimizi ve ailemizi sorgulayalım.
 
Oturup, düşünelim… Aşıya karşı gelip, direnenleri hastanelerin yoğun bakım ünitelerine götürüp, ziyaret etmeleri sağlanırsa, olayın vehameti anlaşılır diye düşünüyoruz. Covid 19’dan kaybettiğimiz genç-yaşlı tüm değerlerin nasıl acılar çektiklerini ve hayatlarını nasıl kaybettiklerini, geride kalan insanlardan dinlediğiniz de, pek çok şey öğreniyorsunuz. Evet, ölüm çok acı bir gerçek. Ve her nefis, ölümü tadacak. Ancak, bugün dahi gerçek sebebini bilmediğimiz, bugün için çaresi olmayan, aşıdan başka şimdilik çıkar yolu bulunmayan covit illetine karşı bu anlamsız direnme nedendir bunu anlamak zor geliyor, insanlara… Bir başka konu daha var. Amerika’da bir araştırma yapılmış. Corona virüsten ölenlerin % 99’u çift doz aşı olmayalardan oluşmuş. Buyurun size acı bir sonuç daha…
 
Hala daha aşı olmamakta kararlı mısınız? Karar sizlerin… Covid ve pandem konusuna derin dalınca esas konuyu sona bıraktık. Türkiye Futbol federasyonu yeni, sevindirici ve süper bir karar aldı biliyorsunuz. Bu sezon (2021-2022’de) statlara % 50 kapasiteli seyirci alınacak ve de localara tam kapasite girilebilecek. Futbol severler büyük bir oh çekti. Haber spor kamuoyunda ise bomba tesiri yarattı. Çünkü insanlarımız evde TV’de maç izlemekten bıkmıştı, kapalı ortamlarda maç izlemekten gına gelmişti.
 
Şimdi statlara koşma zamanı geldi. % 50’de olsa, yarı yarıya statların kapasitesi dolacak, spor severler tesisleri inletecek, pandem dolayısıyla bir süre ötelediği ses ve görsel şovlarına yeniden kavuşmanın mutlululuğunu yaşayacaklar. Bu ne önemli bir olay bir bilebilseniz… Aşı olanlar statlara ve spor tesislerine girsinler. Aşı olmayanlar, aşı olmamak için direnenler ise stadyumlara ve spor tesislerine alınmasınlar. SPOR ve FUTBOLUN GÜCÜ, her şeye yeter. Spor ve futbol sevgisinden mahrum kalanlar, inanın aşı ol-ma-ma, inadından vazgeçeceklerdir. Spor ve futbol aşkı, direnme ve karşıtlığa galip gelecektir. Hani ne dedik her zaman. “SPOR’A, KARŞI DURAN,
SKORUNA HER ZAMAN RAZI OLUR.”
Saygılarımızla…
(NOT: Isparta’mızın 2020 yılı nüfusu 440.304 kişi. Son verilere göre ilimizde aşılanan insan sayısı 425 bin kişi. Yani aşılanmayan 15.304 kişi kaldı. Ha gayret. Isparta tam aşılanmayı başaracak. Göreceksiniz.)
 

Anahtar Kelimeler: girmesin olmayanlarstadlara
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °