Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ankara’da ‘ATAMAYANA ATARLAR’ Kuralı İşledi Ve; Bu Futbolla Nasıl Şampiyon Olunacak?

Ankara’da ‘ATAMAYANA ATARLAR’ Kuralı İşledi Ve; Bu Futbolla Nasıl Şampiyon Olunacak?

SPOR 21.02.2021 13:26:00 0
Ankara’da ‘ATAMAYANA ATARLAR’ Kuralı İşledi Ve; 
Bu Futbolla
Nasıl Şampiyon
Olunacak?
Lige Şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak son haftalarda performansı bir hayli düşen Ispartaspor yine iki maçta 5 puan kaybetti. Bugün Altındağspor deplasmanında son derece kötü bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip 90 dakika boyunca gol atamazken, maçın sonlarında ‘1 puan yeter’ diye düşünürken maçın son dakikasında yediği golle mağlup olup o bir puandan da oldu.
 
Misli 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Ispartaspor, ligde 21. Hafta ve ikinci yarının beşinci maçında bugün deplasmanda ligin orta sıralarında yer alan Altındağspor ile karşı karşıya geldi. Yeşil – Pembeli ekip rakibi karşısında özellikle ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremeyince sahadan mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldı.
ISPARTASPOR’DA
BÜYÜK PERFORMANS
DÜŞÜKLÜĞÜ!
İlk yarının son maçlarında alınan kötü sonuçların ardından ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapan Ispartaspor’da, son zamanlarda büyük bir performans düşüklüğü kendini göstermeye başladı. Bu durum, takımın aldığı sonuçlara da yansıyınca şampiyonluk ve hatta play – off hedefi de yavaş yavaş yok olmaya başladı. Daha iki hafta önce kendisinin üstündeki takım olan İçel İdmanyurdu’nu deplasmanda mağlup ederek Isparta’ya dönen Ispartaspor’un bugün orta sıralardaki takıma yenilmesi ‘Ispartaspor, denizi geçip derede boğuluyor’ yorumlarına neden oldu. Diğer taraftan ise, Yeşil – Pembeli takımdaki bu bariz performans düşüklüğü gelecek haftalar için umut vermezken, takıma gönül vermiş binlerce taraftarları da endişelendiriyor.  
ISPARTASPOR İKİNCİ YARI
ÇOK KÖTÜ FUTBOL OYNADI
Altındağspor – Ispartaspor maçı bugün saat 13.00’te Çubuk İlçe Stadyumunda başladı. Yeşil – Pembeli ekip ilk yarıda rakibine oranla daha derli – toplu bir futbol ortaya koydu. Ancak, ele geçirdiği gol pozisyonlarını cömertçe harcayınca gol atmaya muvaffak olamadı ve ilk yarı sonunda takımlar soyunma odasına 0 – 0’lık skor ve golsüz beraberlikle gittiler. Maçın ilk yarısında yakalanan pozisyonların gole çevrilememesi takımdaki ‘GOLCÜ’ sorunu ve sıkıntısını bir kez daha ortaya koydu.
Ispartaspor, ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı ve ikinci yarıda 15 – 20 dakika etkin bir oyun oynamaya çalışsa da rakibini geçemedi ve maçın 90+3’üncü dakikasında bir de gol yiyerek sahadan sıfır puanla ayrıldı. Yeşil – Pembeli ekip, bu mağlubiyetle puan durumunda da bir basamak gerileyerek 4. Sırada yer aldı.
ANKARA’DA HAKEM REZALETİ!!!
Bugünkü maçta tam bir HAKEM REZALETİ yaşandı. Maçı yöneten Gümüşhane Bölgesi hakemlerinden Şahin Berker, Ispartaspor’un net iki penaltısını ‘Es’ geçerken, en küçük pozisyonda bile Yeşil – Pembeli futbolculara sarı kart göstermekten de geri durmadı. Oysa, maçta sert oynayan ve sürekli faul yapan taraf Ispartaspor değil, Altındağspordu. Maçı izleyen Yeşil – Pembeli taraftarlar Hakem Berker’in bol bol kulağını çınlattı.
NURETTİN ÇAKIR VE EMİR KAAN
GÜLTEKİN’E NAZAR MI DEĞDİ?
Gerek ligin ilk yarısında gerekse ikinci yarısında Şile Yıldızspor maçına kadar attığı gollerle takımını kurtaran, takımını sırtlayan futbolcular olan Nurettin Çakır ve Emir Kaan Gültekin’in gerek Şile Yıldızspor gerekse bugün oynanan Altındağspor maçında hiçbir varlık gösterememeleri taraftarları endişelendirdi. Taraftarlar ‘Nurettin ve Emir’e nazır mı değdi?’ diyerek onların bu durumlarından duydukları endişeyi dile getirdiler.
“BİLAL ÇEBİ’Yİ LİG
BİTİNCE Mİ OYNATACAK?”
Teknik Sorumlu Gökhan Çelebi’nin tüm maçlarda oyuncu değiştirmekte çok geç kaldığını ve değiştirdiği futbolcuların da daha takıma faydalı olamadan maçların bittiğini ifade eden Yeşil – Pembeli taraftarlar; “Devre arasında yönetime ‘bu takıma çok etkili bir golcü alınmalı’ diye defalarca söyledik ancak, getire getire ligin son sırasındaki Arhavispor’un forvet oyuncusunu alabildiler. O da zaten 6 aydır takımında gol atamıyordu. Atmış olsa Erhavispor son sırada olmazdı. Hadi onu da geçtik, bu futbolcu 24 Ocak tarihinde Ispartaspor’a alındı. Yani, üç gün sonra bir ay olacak. Bu futbolcu dört haftadır takımda ve Gökhan Çelebi onu maçlarda dakika 85’ten sonra maçlara alıyor. Madem ki, bu forvet çok iyiydi neden ilk 11’de sahaya sürülmüyor veya ikinci yarının başında sahaya sürülmüyor. Futbolcu takıma henüz adapte olamadı mı? Şimdiye kadar adapte olması gerekmiyor muydu. Diğer bir deyişle bu futbolcu takıma adapte oluncaya kadar lig bitecek zaten veya Gökhan Çelebi bu futbolcuyu lig bitince mi ilk 11’de sahaya sürecek? Diğer bir konu ise, yine devre arasında taraftarlar olarak takıma bir değil mutlaka iki forvet oyuncu alınması gerektiğini, birisi sakatlandığı, cezalı duruma düştüğü veya iyi oynamadığı zaman diğerinin onun yerini doldurması ve takımın her halukarda golcüsüz kalmaması gerektiğini belirtik. Ancak, bu da yapılmadı. Her iki konudaki haklılığımız bugünkü Altındağspor maçında bariz bir şekilde ortaya çıktı. Zira, takımda (kanat oyuncuları Nurettin ve Emir’in de etkisiz kalmasıyla) gol atacak bir golcü yok. Sezon başından beri de hiç olmadı zaten.”
ISPARTASPOR,
MEHTERAN TAKIMI GİBİ(!)
Hedefini şampiyonluk veya o olmazsa play – off olarak belirleyen Ispartaspor’un ortaya koyduğu kötü futbol Teknik Sorumlu Gökhan Çelebi’nin durumunu tartışılır hale getirirken, takımın iki maçı kazanıp bir maçı kaybederek lige devam etmesi aynı mehter takımı gibi iki ileri bir geri şeklinde ilerlemesi takımı şampiyon yapmayacağı gibi, play – off hedefinden de uzaklaştırıyor.
OSMANİYESPOR
MAÇI DA RİSKLİ!
Ispartaspor’un performansının düşmesi ve kötü futbolu Yeşil – Pembeli ekibin önümüzdeki Perşembe günü sahasında oynayacağı Osmaniyespor maçını da riske sokuyor. Zira, Ispartaspor’un bu maçı kazanıp kazanamayacağı endişeleri ağırlık kazanıyor.
ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN TAKIM
BERABERLİK İÇİN SAHAYA ÇIKMAZ!
Hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş bir takımın hiçbir maça beraberlik hedefiyle çıkmaması gerektiğini ifade eden Yeşil – Pembeli taraftarlar “Ancak, görüyoruz ki, Ispartaspor bugünkü maçta rakibi orta sıralarda olmasına rağmen yani mutlak kazanması gereken bir maç olması gerekirken özellikle ikinci yarıda çok kötü bir futbol ortaya koydu. Gol atamadığı gibi maçın uzatma dakikalarında bir de gol yiyerek günü çok kötü bitirdi. Bu futbol ve puan kayıpları ile takımın şampiyon olması hatta play – off’a kalması mümkün görünmüyor. Acilen, radikal kararlar alınmalıdır” görüşünde birleştiler.
LİDERLE PUAN
FARKI 10’A ÇIKTI!
Grup lideri Somaspor tüm maçlarını kazanıp ve son 10 maçını kaybetmezken, Ispartaspor’un bir anlamda düşe – kalka ilerlemesi Yeşil – Pembeli ekibi her geçen hafta şampiyonluk yarışından ve hedefinden uzaklaştırıyor. Zira, bugünkü mağlubiyetle, Somaspor’un da galibiyetiyle lider ile arasındaki puan farka 10’a yükseldi ve puan farkı iyice açıldı.
YÖNETİM NE YAPACAK?
Takımın son haftalarda performansının düşmesi ve son iki maçta kaybedilen 5 puanın ardından şimdi gözler Ispartaspor Yönetim Kurulu’na çevrildi. Yönetimin, teknik direktöründen futbolcusuna kadar takımda ne gibi değişiklikler yapacağı spor kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °