Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Amatör Futbolcular İsyanda: Açız!

Amatör Futbolcular İsyanda: Açız!

SPOR 15.12.2020 10:00:00 0
Amatör Futbolcular İsyanda: 
Açız!
Halı sahadan profesyonel liglere kadar her yerde futbol oynamak serbestken Mart ayından beri maç yapamadıkları için hiçbir geliri olmayan Bölgesel Amatör Lig futbolcuları isyan etti.  
 
Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından itibaren tüm spor ligleri gibi amatör küme maçları da askıya alınmıştı. Eylül ayı itibariyle futbol ligleri başlarken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile ilgili yoruma açık açıklamalar yapması ve tarih vermemesi üzerine amatör futbolcular, isyan bayrağını çekti.
300 AMATÖR TAKIM
FUTBOLCUSU BOŞ BOŞ BEKLİYOR!
Futbol liglerinin başlayacağının açıklanmasına rağmen amatör lig maçlarıyla ilgili herhangi bir tarih verilmemesi nedeniyle aylardır endişeli bir şekilde bekleyen yaklaşık 300 amatör takımın futbolcusu, TFF Amatör İşler Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıdan yine karar çıkmaması üzerine harekete geçti. Tüm amatör futbolcular tarafından yapılan ortak açıklamada, “Toplantı sonucunda kesin olmayan bilgilere göre, Bölgesel Amatör Ligi ve amatör karşılaşmalar ocak ayında belli olacak. Yani pandemi durumuna göre oynanmayacak” denildi.
AMATÖR FUTBOLCULAR;
“NASIL GEÇİNECEĞİZ?”
Bu duruma öfkelenen amatör sporcular, sorunlarını beş maddede dile getirdiler:
1- Yaklaşık altı aydır antrenman yapmayan oyuncu. Bu lig oynanmazsa bir buçuk yıl yapacak. Bir buçuk yıl antrenman yapmayan oyuncunun futbol hayatı biter.
2- Tüm liglerde Sağlık Kurulu ile ortak çalışıp oynatıyorsunuz da BAL'da ortak neden çalışamıyorsunuz?
3- Bu takımlarda oynayan oyuncular, hocalar, malzemecisi, şoförü, aşçısı vb. insanlar geçimlerini nereden sağlayacak?
4- Bu zor şartlarda amatör futbola gönül vermiş yöneticilerin hevesleri, heyecanları, hedefleri ve ideallerini neden yok ediyorsun?
5- Ülke futbolunda alt ligler ve amatör ligler olmadan üst liglere oyuncu nasıl yetiştireceğiz? Bizleri yönetenler her şeyde olduğu gibi yine magazinin, popülaritenin ve paranın olduğu üst liglere yönelmiş ve oynatılması için seferber olmuş fakat gelirin olmadığı, tamamen yöneticilerin emekleri ve çoluk çocuklarının rızkları ile uğraş verdikleri ligi oynatmamak, ligin statüsü gibi insan haklarına aykırı bir durumdur. Bu yanlıştan dönüleceğini düşünüyoruz.”
MAÇ YOK,
AMATÖRLER EVİ AÇIK
Bu konuda bir araya gelen amatör futbolcular, sorunlarını şöyle dile getirdi: “Bütün ligler oynanıyor ama bölgesel amatör lig oynanmıyor. Neden? Virüs var. Bu virüs sadece amatör lige mi var? Diğer liglerde sıkıntı yok, oynanabilir ama amatör ligde oynamayacaksınız, virüs var! Sekiz aydır 50 bin kişi evinde yatıyor. Sekiz aydır bu insanlar ne yiyor? Amatörlere dair her şey kapanıyorsa bu Amatörler Evi neden açık? O zaman sizin bir işiniz yok değerli yetkili abilerim. Kapatın, sizler de bizler gibi pandemiden dolayı evinize gidin, siz de oturun, siz de aylık almayın, siz de para kazanmayın. Görelim bakalım sekiz ay para almadan evinizi, çoluğunuzu, çocuğunuzu nasıl geçindiriyorsunuz?”

Anahtar Kelimeler: isyandaaçız futbolcular amatör
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °