Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Afyon başardı, şimdi Burdur başaracak, Isparta ne zaman başaracak?

Gazeteci Levent Doğan'ın yazısıdır...

SPOR 18.07.2017 17:43:00 0
Afyon başardı, şimdi Burdur başaracak, Isparta ne zaman başaracak?
Komşu Afyonkarahisar’dan sonra Burdur’da spor turizmine el attı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin daveti üzerine geçtiğimiz perşembe günü Burdur’daydık. Toplantının içeriği Burdur MAKÜ’ye yapılacak devasa yatırımlardı. Spor Projesi Tanıtım ve İmza Töreni Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp ve projenin yapımını üstlenen Isparta firması Metro Mühendislik Sahibi Mustafa Özaydın katıldı. Komşu Burdur, devasa spor kompleksine kavuşuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Burdur, sporcu kamp ve spor merkezi oluyor. Kent büyüklerinin ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın kamp ve spor merkezi olma yolundaki proje onaylandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Burdur ziyareti sonrasında verdiği talimatla hızla proje masaya yatırıldı. Devasa Projeyle Burdur kamp ve spor merkezi olacak. MAKÜ’nün içerisinde 5 yıldızlı bir otel, 10 bin kişilik dev bir stat, yüzme havuzu, spor alanları vb. dalların yapılabileceği spor merkezleri olacak. 82 Milyon TL’lik projenin büyük bir kısmını Spor Toto Teşkilatı üstlendi. Bu devasa tesis Ispartalı firma Metro tarafından 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Toplam 41.824 metrekarelik kapalı alana sahip olan Burdur MAKÜ, Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi, Spor kompleksi ile sporcu eğitimi ve kamp merkezi olarak iki tesisten oluşuyor.

Spor kompleksinde basketbol, voleybol ve hentbol antrenman salonları, ata sporumuz yağlı güreş başta olmak üzere çeşitli disiplinlerde güreş salonları, masa tenisi, step aerobik, atletizm ve jimnastik, serbest jimnastik, badminton, uzak doğu sporları, halk oyunları ve kondisyon salonu yer alıyor. İçerisinde efor test ünitesi, fizik tedavi, hidroterapi ve sporcu beslenme analiz birimlerinin yer aldığı Spor Sağlık Merkezi de bu kompleksin bünyesinde hizmet verecek. Kompleks içerisinde Spor Bilimleri Fakültesinin eğitim ve öğretimine katkı koyacak çok sayıda derslik, konferans salonu ve ofislerin de bulunduğu 10 bin izleyici kapasiteli bir stadyum yer alacak. Olimpik özelliklerde inşa edilecek olan stadyum atletizmden futbola kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Bu spor kompleksine ilerleyen yıllarda motor sporları ile dağ bisikleti pistlerinin de eklenmesi hedeflenmekte. Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi adını taşıyan ikinci ünite ise sporcuların müsabaka öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirebilmeleri için gerekli her türlü konforu sağlayacak donanımlara sahip özel bir tesis de yer alıyor. Bu tesiste sporcuların en iyi şartlarda misafir edileceği 8’i süit, 92’si standart olmak üzere 100 odalı muhteşem bir otel yükselecek. Kapalı ve yarı olimpik yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, masaj odaları, buhar odası, fitness salonu ile çok amaçlı seminer ve toplantı odalarına sahip olan bu otel havuzlu bahçesi, gezilebilir terasları, restoran ve dinlenme alanlarıyla gerçek manada 5 yıldızlı bir kamp merkezi olarak inşa edilecek.

Devasa projede üst düzey takımlarının, spor adamlarının ve sporcuların ağırlanması için her şey düşünülmüş. Bu muhteşem tesisler Burdur’u uçurur. Afyon’dan sonra Isparta’ya Burdur’da rakip oldu. Isparta’da geçen yıllarda onlarca takımının kamp için geldiği Davraz, Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezine bu yıl yeteri kadar takımın kamp için yer ayırtmaması nedeniyle Sirene Davraz Otel yaz sezonunu kapalı olarak geçireceği bildirilmişti. Bu durumlar bizleri oldukça üzdü. Davraz’a Isparta sahip çıkmalı ve buradaki imkanların daha da iyi olması çalışmalıyız. Gelelim Süleyman Demirel Üniversitesi içerisine dev bir stat yapılabilir mi? Otel yapılabilir mi? Spor tesisleri yapılabilir mi? Burdur’dan daha önce Isparta yapmalıydı bu projeyi? Gerçi Davraz’ımıza ne kadar sahip çıkıyoruz ki? Halbuki çok daha iyi imkanlara sahip olmamıza rağmen uyuyoruz. Bu arada "Termal turizmin başkenti" olarak anılan ve gelecekte yaz kampı merkezleri arasında yer almayı hedefleyen Afyonkarahisar, yapılan dev tesislerin ardından dev ekipleri ağırlamıştı.

Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu 4 futbol takımının bir araya geleceği "Afyon Summer Futbol Fest" turnuvasına İspanya La Liga ekiplerinden Real Betis, Fransa Lig 1 takımlarından Olimpik Marsilya ve Yunanistan Süper Ligi'nin son şampiyonu Olympiakos katılmıştı. Karşılaşmalar 16 ülkeden canlı yayınlanmıştı. Afyon başardı, şimdi Burdur başaracak, Isparta ne zaman başaracak? Trabzonspor’u elimizden kaçırdık. Isparta kendini yenilemezse ve yatırımlarını artırmazsa Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve dünya devleri güller diyarına gelir mi? Spor turizminin önemiyle ilgili defalarca yazılar yazmıştık. Sporun en iyi tanıtım olduğunu her ortamda dile getirdim ve getirmeye devam edeceğim.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °