Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

88 DAKİKA GOL İÇİN BEKLEMEK, ZULÜMDÜ…

88 DAKİKA GOL İÇİN BEKLEMEK, ZULÜMDÜ…

SPOR 25.02.2020 12:29:00 0
88 DAKİKA GOL İÇİN BEKLEMEK, ZULÜMDÜ…
Isparta 32 spor lider oldu ya, önüne gelen hedefteki takımı yıkmaya gayret gösteriyor. Futbolda elbette kolay maç, kolay puan kazanma yok, ancak Isparta’ya gelen rakiplerin il takımıyla oynadıkları maçta şaha kalkıyor olması tesadüf değil tabii ki. Bizim futbolcuların, saha ve seyirci avantajını iyi kullanmak istemeleri, bir an önce gol atıp rahatlamak ve maçı rölantide götürme işi gecikince olanlar oluyor, statta…
 
Isparta’ya gelen takımlar 8 kişiyle defans yapıp, kontrataktan gol bulma sevdasına düşünce, oyun disiplini bozulan Pembe-Yeşilliler kötü futbol oynuyor, bu da homurtulara sebep oluyor. Kardeşim ligin bitimine 7 hafta kalmış yani son 630 dakikaya gidiyoruz. Bizler, Isparta 32 spordan şahane futbol oynamasını falan beklemiyoruz. Güzel futbol oynayan takıma 6 puan vermiyorlar, çünkü… Bal ligindeki dan-dun futbol, rakiplerin oyun bozma çabası, zamandan çalıp maçtan puan alma gibi olumsuz icraatlar ve düşünceler, oynanan oyunu etkiliyor tabii ki… Her şey puan hesabına bağlı. İşte son örnek. Isparta 32 spor-Sarayköyspor maçı. Adamlar 1 puan almaya gelmişler, sana futbol oynatmama üzerine 8 kişiyle defans yapıyorlar, agresif oyunumuzu bozdular, sinirlerimizi yıprattılar, zamandan çaldılar derken 45 dakikayı yiyip bitirdiler. Allahtan, maçın Hatay bölgesi hakemi Akif Abdurrahman Morca ve triosu 4+5 olmak üzere (her iki yarıda) maçı 99 dakika oynatarak adaletle kararlar verdiler.
 
Pazar günü güzel bir havada, futbol oynamaya elverişli zeminde 7 bin Ispartalı maç biletleri 10 lira bile olsa koşarak Atatürk stadımızı doldurdu. Takımımızı ateşledi, tribünlerde görevini yaptı. Ancak gol gecikti. Enes-Nurettin ve İbrahim Sarayköy defansı arasında kayboldular ve ilk 45 dakikada ve devre 0-0 bitti. Hamle gerekiyordu hamle. Genç Teknik direktör Turgut Kul 2 değişiklik yaparak, cesaretle 2. Devreye girdi. Ve takım fabrika ayarlarına döndü. 3 haftalık cezası biten İlyas Karabulut Timurcan’ın yerine, Volkan Serim’de, İ. Zeytin’in yerine oyuna girdiler. Sağlı sollu ataklar başladı, ancak geciken gol sıkıntı yarattı. Sarayköylüler zamanla oynamaya devam ettiler tabii ki… Devreye yine taraftarlarımız girdi ve “pembe-yeşil, şampiyon Isparta” tezahüratları sahayı inletti. Volkan’ın 2 kritik kafa şutu, Denizli temsilcisinin kalecisi Ergin’de eridi.
 
Olmadı mı, olmuyor işte… Gol için 88 dakika beklendi. Bu dakikada Kalecimiz Ayhan’dan başlayan atak, İlyas Karabulutla devam etti, Enes’le sürdü ceza alanı içinde Sarayköy defansı arasında çok zor pozisyonda topa son dokunan kaptan-kral Volkan Serim beklenen golü kafayla attı. ( 1-0) Bu golün başka bir anlamı da, Isparta 32 sporun, bu sezon rakiplerine attığı ( 32 nci ta-ri-hi) goldü. Oh be dedik… Dünya varmış. Plakamız kadar gol atmışlığımızı da gördük. İşte bu gol bayram sevinci yarattı. Stat ana baba gününe döndü. Sevinenler, yere yatanlar, dua edenler, toprağı öpenler, ne ararsanız vardı statta. Başta kaleci Ergin olmak üzere, tüm Sarayköylüler yıkıldılar. Maçın hakemi Morca, 2. Devreye toplam 5 dakika ilave etti. Ancak topu kaleden uzak tutan pembe-yeşillilerimiz maçı 1-0 kazanarak 3 altın puanı daha hanesine yazdırdı ve 40 puanla liderliğini sürdürdü. Maç sonu, Karaman maçında olduğu gibi bol bol göbek havası ve erik dalı türküsüyle oyunlar sahnelendi sahada. Yöneticiler, taraftarlar, futbolcular sevinç yumağı oluşturdular.
 
Yaşanan sevinç görülmeye değerdi. Son 2 haftada 6 puan toplayan Isparta 32 spor bu hafta sonu ligin en kritik takımlarından eski Ispartasporun hocalığını yapan Mustafa Altındağ’ın çalıştırdığı Konya Ereğlispor deplasmanına gidecek. Taraftarlara çağrımız Isparta 32 sporumuzu bu zor ve kritik deplasmanda yalnız bırakmayınız. Seyirci desteğine en çok ihtiyaç duyulacak maçlardan biri bu çünkü. Teknik heyetimize de, Konya Ereğli takımını iyi analiz edin diyoruz. Çünkü Konya ekibi evinde çok iyi maçlar çıkarıyor bilindiği üzere lider Kestel’i 1-0 yenen, liderlikten düşüren ender ve de ilginç takımlardan biri. Aman dikkat. Futbolcularımıza ise sahada aslanlar gibi mücadele edip, rakibi zayıf yönlerinden vurun diyoruz. Sizler Karaman’ı, Ortaca’yı, Akşehirsporu nasıl geçtiyseniz, Ereğlisporu da geçersiniz. Rakibi ligde bulunduğu yer dolayısıyla asla küçümsemeyin, asla hafife almayınız.
 
Konya temsilcisine geçit vermeyin. Kötü oynayın amma kazanmasını bilin, yeter. Bu saatten sonra süper futbol falan beklemiyoruz. 3 puan alın yeter… “Ayhan-Emincan-Ahmet-Efşan-Emin-Nurettin-Bulut-İbrahim-Emre-Timurcan-Enes- Ali Yasin-Kaan-İsa-Volkan-İlyasBurak-Hakan’dan” oluşan inanmışlar ordusu tek hedef var ŞAMPİYONLUK. Haydi. Bu yoldan geri dönüş yok, artık. Sen her maçını kazan, gerisi kim ne yaparsa yapsın… Bizi, bizden başkası ilgilendirmiyor. 7 hafta kaldı sıkın dişinizi, bulunduğunuz yeri koruyun ve mutlu sona varın diyoruz. Haydi Ereğli’ye…
Saygılarımızla.
 

Anahtar Kelimeler: zul?md? beklemek için dakika
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °