Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

67 Takımdan Sadece 2 Maç; Misli.com’a Büyük Tepki!

67 Takımdan Sadece 2 Maç; Misli.com’a Büyük Tepki!

SPOR 20.09.2020 05:53:00 0
67 Takımdan Sadece 2 Maç; 
Misli.com’a 
Büyük Tepki!
Sporseverler, 2. ve 3. Lig maçlarının naklen yayın hakkını alan Misli.com’un 67 takımın yer aldığı 3. Ligde sadece ve sadece 2 maçı naklen yayınlama kararı olmasına büyük tepki göstererek; “Böyle rezillik olmaz. 63 takımın taraftarları takımlarını izleyemeyecek mi?” diye sordular.
 
2. VE 3. LİGDEN 12 TAKIMIN
MAÇINI YAYINLAYACAK
2. ve 3. Lig maçlarının naklen yayın hakkını alan Misli.com’un ligin ilk haftasında yayınlayacağı maçlar belli oldu. Buna göre; Misli.com 2. Ligden 10 maçı 3. Ligden ise 2 maçı naklen yayınlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yıl liglere isim verme noktasında anlaşmaya vararak sözleşme imzaladığı Misli.com liglerin bu hafta başlamasıyla ilk naklen yayın sınavına çıkıyor. Bilindiği gibi, Misli.com 2 ve 3. Liglerin hem isim hakkını hem naklen yayın hakkını satın almıştı.
3. LİGDEN
SADECE VE SADECE 2 MAÇ
NAKLEN YAYINLANACAK
Buna göre; Misli.com bu hafta başlayacak olan 2. Ve 3. Liglerde toplam 12 maçı naklen yayınlama kararı aldı. Buna göre; Misli.com tarafından 3.Lig'de bu hafta 2 maç yayınlanacak. Buna göre; Misli.com 1. Grupta yer alan Manisaspor – Diyarbakırspor A.Ş. maçı ile 2. Grupta yer alan Mardin Büyüşşehir Belediyespor – Tokatspor maçı ile Manisaspor – Diyarbakırspor A.Ş. maçını yayınlayacak. Ispartaspor’un da içinde bulunduğu 3. Grup ile 4. Gruptan hiçbir maçın naklen yayınlanmaması ise dikkat çekti.
“BU NE BİÇİM
YAYINCILIK ANLAYIŞI?”
Misli.com’un naklen yayın politikasına tepki gösteren sporseverler; “Keşke Federasyon liglerin naklen yayın hakkını satmasaydı. Hiç olmazsa geçmiş sezonlarda takımların maçlarını kendi illerinin yerel televizyonlar yayınlıyordu ve sporseverler taraftarı oldukları takımlarını izleme imkanı buluyorlardı. Ancak, TFF’nin naklen yayın hakkını bir kuruluşa satması bu imkanı ortadan kaldırdı.
“67 TAKIMDAN
SADECE 2 MAÇ ÇOK AZ”
Bu da yetmiyormuş gibi, 67 takımın yer aldığı 3. Ligdeki 4 grupta sadece 2 maçın naklen yayınlanması gerçekten komik bir durum. Zira, 21 takımın bulunduğu Süper Ligde bile, yayıncı kuruluş Beinsports Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olmak üzere her hafta en az 4 karşılaşmayı naklen yayınlıyor. 3. Ligde ise Süper Ligin 3 katından fazla takım olmasına rağmen sadece ve sadece 2 maçın naklen yayınlanması normal bir karar değil. Öte yandan, naklen yayınlanan maçların da neye göre seçildiği belli değil. Örneğin, bu hafta naklen yayınlanacak iki maçtan daha önemli maçlar oynanacak olmasına rağmen onların seçilmeyip rastgele iki maçın seçilmesi akıl işi değil.
“3. LİGDE EN AZ 10 MAÇ
NAKLEN YAYINLANMALI”
Bu nedenle yayıncı kuruluşun aynı 2. Ligde yaptığı gibi 3. Lig için en az karşılaşmanın naklen yayınına karar vermesi lazımdır. Eğer, her hafta iki tamımın maçını verecekse, o zaman bu naklen yayın işini takımların illerindeki yerel televizyonlara satsın. Böylece taraftarlar illerinin takımlarını izlemekten mahrum kalmaz” dediler.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °