Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

60 Dakika Uyuyan Güzel 5 Dakikada Fişi Çekti

60 Dakika Uyuyan Güzel 5 Dakikada Fişi Çekti

SPOR 15.02.2022 12:30:00 0
60 Dakika Uyuyan Güzel
5 Dakikada Fişi Çekti
2. lig beyaz gurubun kritik maçında Isparta 32 spor evinde, Akhisarsporu 2-1 yenerek, 3 altın puanı cebine koyarken, rakibini ateş hattında tuttu. Öyle bir maç oldu ki pek çok enteresan olaylar yaşandı. Bakınız anlatalım.
BAY geçmek bizim takıma yaramamış. Halbuki lig arası, bay ve tatiller takım olma yolundaki ekipler için bulunmaz fırsattır. Demek ki bizim gençler enerji yüklü oldukları için ara vermeden maçlara devam etmeli ve sürekli çalışma ve faaliyet içinde olmalılar. Bu anlaşılıyor… “ İşleyen demir ışıldar” misali…
Kardan temizlenmiş bir zemin, güneşli bir hava ve futbol için atmosfer güzeldi pazar günü saat 13.00’de. 20 TL bilet alıp maça giren seyirciler arasında mırıldanmalar olsa da bu takımın hastaları, her zamanki gibi yerini aldılar, tribünlerde.
 
Maça konuk Akhisarsporlular hızlı başladı. 2 ve 6 dk. Yusuf Cihat, 2 gollük pozisyonu harcayınca yüreklerimiz ağzımıza geldi. Hele hele 22. Dakikada Bertuğ’un şutunu sahanın en başarılı ismi kalecimiz Alp Arda kornere atıp gole izin vermeyince büyük alkışı ve takdiri hak etti. Her zaman diyoruz ya, iyi kalecin varsa en az 1 puan senindir diye. Emeğine ve ellerine sağlık Alp Arda, kardeş. İyi ki varsın. Tam 41’de sağ kanattan gelen Akhisarspor golü buldu. Serkan’ın ortasına penaltı noktası üzerinde şahane kafa şutu atan Yusuf Cihat konuk takımı 0-1 öne geçirdi. Gole öyle sevindiler ki, sanki şampiyon olmuşlar gibi kutlama yaptılar. Ve devre bizimkilerin saha içi bocalamalarıyla bitti. Mustafa Diler pas hatası yaptı diye tribünlerden protesto sesleri duyuldu.
 
2. devre başında Mustafa Diler, teknik sorumlu Turgut Kul tarafından oyundan alındı. Maç 60 dakikaya kadaruyuşuk-pısırık futbol ve şut atmadan geçti. Herkes yenilgiyi kabul eder pozisyondaydı. Derken yeni transferler oyuna bir anda canlılık getirdi. Sol kanattan Ahmet’in şahane ortasına defanstan kopup gelen Ertuğrul öyle bir kafa şutu çaktı ki, top filelere gidince stat ayağa kalktı. 1-1
65. Dakikada Cemal Kızılateş’in şahane golü geldi, skor bir anda 2-1 oldu. Manisa ekibi yıkıldı tabii ki…
 
Moralleri bozuldu ve maçı sertleştirmeye çalıştılar. Kalan dakikalarda gol olmadı ancak rakibine dirsek atan Akhisarsporlu Bertuğ kırmızı kartla 89. Dakikada oyun dışı kaldı. Ve 4 dakika uzayan maçta başka gol olmadı ve
3 puan Isparta 32 sporun oldu. Böylece bizim gençler 10. Galibiyetle puanını 34’e yükseltip ligde, 3. Sıraya çıktı. (Play-off iddiasına devam.) Maçın yorumu şudur. 60 DK. Uyuyan güzel, 5 DK. Fişi çekti.
Maçın Samsun bölgesi hakemi Alpaslan Şen ve yardımcıları mı? Avantaj kurallarını konuk yeşil - siyahlılar adına kullanırken zaman zaman tepki çektikleri de gözlendi. Evet. Bu maç tarih oldu. Yenisine bakalım. Ki hafta sonu İstanbul’da lider Pendiksporla puan savaşı var. Zor maç olacak. Başarılar diliyoruz.
Saygılarımızla…
 
A N M A
2020 Yılından beri dünyanın ve ülkemizin başına bela olan covid-19 mikrobunun aramızdan aldığı kıymetli meslektaşımız “ALİ İHSAN ÇALTI’yı” 1 yıl önce, ebediyete uğurlamıştık.
15.02.2021’de kaybettiğimiz arkadaşımızın yeri dolmadı. Ölümünün 1. Yılında rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz.
 

Anahtar Kelimeler: fişi çekti dakikada g?zel5 uyuyan dakika
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °