Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

27 branşta binlerce çocuk için; Yaz Spor Okulları başladı

27 branşta binlerce çocuk için; Yaz Spor Okulları başladı

SPOR 2.07.2019 06:45:00 0
27 branşta binlerce çocuk için; 
Yaz Spor 
Okulları 
başladı
Isparta’da 27 branşta eğitim verilecek Yaz Spor Okulları başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek; “Amaç, çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak” dedi.
 
Yaz Spor Okulları kayıtlarının 6 Mart Spor Salonu başta olmak üzere 5 ayrı merkezde alındığını ve kayıtların tamamlanarak Yaz Spor Okullarının 1 Temmuz itibariyle başladığını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ İl Müdürlüğü olarak amacımız; çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, ruh ve beden sağlığı yerinde yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmaktır" dedi.
“HAREKETSİZ YAŞAM
SPORLA AŞILIR”
Spor okullarının bir diğer hedefinin ise spor yapmalarını sağlayarak hareketsiz hayattan uzak tutmak olduğunu vurgulayan İl Müdürü Gevrek; “Spor hepimizin, yetişkinlerin de yapması gereken bir süreç. Ama ne yazık ki günlük hayatın telaşı içerisinde bizler bunu biraz unutuyoruz. Çağımızın en büyük hastalığı hareketsizlik. Hareket etmeyen toplum, hareket etmeyen birey sağlıksız bireydir. Çocuklarımız küçük yaşta sporla tanışarak, yaz dönemini en verimli ve sağlıklı şekilde geçirecekler” dedi.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °