Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

2. Ligde İlk Yarı Heyecanı Sona Erdi; Futbola 21 Gün Ara

2. Ligde İlk Yarı Heyecanı Sona Erdi; Futbola 21 Gün Ara

SPOR 27.12.2021 07:44:00 0
2. Ligde İlk Yarı Heyecanı Sona Erdi; 
Futbola 
21 Gün
Ara
2. Ligin 19. haftası, hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı. Böylece devre arasına girildi ve ikinci yarı 21 gün aranın ardından 16 Ocak 2022 Pazar günü başlayacak.
 
Ispartaspor’un da içinde bulunduğu 2. Lig Beyaz Grupta Pendikspor, sezonun ilk yarısını 39 puanla lider bitirdi. Ligde 28 puanla Amedspor ikinci, 27’şer puanla 1928 Bucaspor üçüncü ve Nazilli Belediyespor dördüncü olurken, Ispartaspor da 25 puanla beşinci sırada tamamlayarak grupta ilk yarının sonunda Play – Off grubunda yer alan takımlar oldular.
İLK YARI 19 HAFTA
FAKAT TÜM TAKIMLAR
17 MAÇ OYNADI
2. Lig Beyaz Grupta ilk yarı 19 Hafta sürdü. Ancak, puan durumuna baktığımızda tüm takımların 17’şer maç yaptıkları görülüyor. Bunun sebebi ise, takımların bir hafta ‘bay’ geçmeleri bir hafta ise 12 Aralık 2021 tarihinde Kastamonu ilinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Kastanomuspor’un lig başlamadan kısa bir süre önce ve fikstür çekildikten sonra Türkiye Futbol Federasyonuna başvurarak haklarının saklı kalması şartıyla sezon boyunca maçlara çıkmama talebi. Federasyon tarafından da ‘kabul edilen’ bu talep üzerine Kastamonuspor ilk yarıda hiçbir maçına çıkmadı. İkinci yarıda da çıkmayacak ve önümüzdeki sezondan itibaren yine 2. Ligden yoluna devam edecek. Dolayısıyla, fikstür gereği her hafta Kastamonuspor ile maçı olan  bir takım o haftayı maç yapmadan geçtiği için ilk yarıda her takım 17 maç yapmış oldu.
ISPARTASPOR İLK YARIYI
BEŞİNCİ SIRADA TAMAMLADI
Ispartaspor, sezonun ilk yarısını beşinci sırada yani Play – Off grubunun içinde tamamladı. Ligin yeni takımı olmasına rağmen üst sıralarda yer alma başarısı gösteren Yeşil – Pembeli ekip, ligin 19 haftalık ilk devresinde 2. Sıra ile 10. Sıra arasında yer aldı.
ESKİŞEHİRSPOR
SON SIRADA YER ALDI
2. Lig Beyaz Grupta ilk yarıda 3 puanı Ispartaspor’dan olmak üzere sadece 10 puan toplayabilen Eskişehirspor ise devre arasına son sırada girdi.
GOL KRALLIĞI YARIŞINDA DİAGNE ÖNDE
Sezonun ilk yarısında Gol Krallığında ise gerçekten çok ilginç ama ilk sırada ilk yarıyı son sırada bitiren Eskişehirsporlu bir futbolcu var. Kırmızı – Siyahlı ekibin futbolcusu Onur Arı, 8 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alırken, bunu aynı gole sahip olan Karacabey Belediyesporlu Ömer Yıldız ve 24 Erzincansporlu Muhammet Demirci ile paylaşıyor.
Grupta Gol Krallığında 7 gol atan 3 futbolcu, 6 gol atan 10 futbolcu, 5 gol atan 3 futbolcu, 4 gol atan 6 futbolcu bulunuyor.
BURAK AYDIN
4 GOLDE KALDI
Bilindiği gibi, sezona attığı gollerle fırtına gibi giren ancak, ilerleyen haftalarda ayak bileğinden sakatlandığı için yaklaşık 1,5 ay sahalarda uzak kalan Ispartasporlu Burak Aydın, daha sonra sahalara dönse bile gol atmaya muvaffak olamadı ve 4 golde kaldı.
2. LİGDE İKİNCİ
YARI 16 OCAK’TA
BAŞLAYACAK
2. Lig Beyaz Grupta dün oynanan 19. hafta maçlarının tamamlanmasıyla 21 gün sürecek devre arasına girildi. Ligde ikinci yarı 16 Ocak 2022 Pazar günü oynanacak 20. Hafta maçlarıyla başlayacak.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °