Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

2. Amatör Kümenin Futbol Şampiyonu; Isparta FK Oldu

2. Amatör Kümenin Futbol Şampiyonu; Isparta FK Oldu

SPOR 4.07.2022 10:55:00 0
2. Amatör Kümenin Futbol Şampiyonu; 
Isparta FK
Oldu
Isparta’da 2021- 2022 futbol sezonu sona erdi. Sezonun son futbol organizasyonu olan 2. Amatör küme futbol Play – Off maçı oynandı ve 6’şar puanlı 2 takım Isparta futbol kulübü ile Gülspor takımları karşı karşıya geldiler. Ve maçı 4-1 kazanan Isparta FK. 2. Amatör küme futbol şampiyonu oldu.
 
STAD: Milli Egemenlik
HAKEMLER: Alihan Çalıkuşu- Cevat Akpınar-Fatih Gemici
ISPARTA F.K.: Bilgehan-İbrahim-Yusuf-Hüseyin-Halil-Mehmet-Mustafa-Haluk-Recep-EmrahRefik.
GÜLSPOR: Hüseyin-Mehmet-A. Arda-H. Arda Şimşek-A. Batu -A. Gökay-Uğurcan-Emre Hüseyin- Hüseyincan-Abdullah Bahar.
KIRMIZI KARTLAR: Gülspordan A. Gökay / Isparta FK takımından: Haluk ve Hüseyin)
 
Isparta’da 2021- 2022 futbol sezonu sona erdi. Sezonun son futbol organizasyonu olan 2. Amatör küme futbol play-off maçı oynandı ve 6’şar puanlı 2 takım Isparta futbol kulübü ile Gülspor takımları karşı karşıya geldiler. Ve maçı 4-1 kazanan ISPARTA FK. 2. Amatör küme futbol şampiyonu oldu.
 
Sıcak havada saat 17.30’da oynanan maça iyi başlayan Isparta FK. Takımı oldu. 20. Dakikada kornerden gelen topa uzak direk dibinde son dokunuşu yapan (Halil) takımını 1-0 öne geçirdi. 40. dakikada Gülsporlu Uğurcan sıcak havanın tesiriyle baygınlık geçirdi ve saha içinde müdahele ile kendisine geldi. Ve yerini Musahan’a bıraktı. İlk yarı tek golle bitti. 1-0
 
2. yarı bambaşka bir maç izledik. Maçın 55. Dakikasında Haluk penaltıdan Isparta FK. 2. Golünü attı. Skor 2-0 oldu. Genç ve koşan Gülspor takımı maçta giderek direncini kaybetti ve 60. Dakikada Recep skoru 3-0’a taşıyan golü kaydetti. Maçın 65. Dakikasında Mustafa kafayla 4. Golü attı. Gülspor 75. Dakikada oyuna 2. Yarı giren ( Reşat’la ) şeref sayısını buldu. 4-1 Bu dakikadan sonra maç sertleşti. 2 takım oyuncuları birbirlerine sert müdahalelerde bulundular.
 
Nitekim 77. Dakikada Gülspordan A. Gökay– 80. Dakikada ise Isparta FK. Takımından Haluk kırmızı kartla oyun dışı kaldılar. Hakem Alihan Çalıkuşu maçı 4 dakika uzattı. Maç sona erecek diye beklerken 90+2’de Isparta FK. Takımından Hüseyin kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve maç sona erdi. Maçı 4-1 kazanan Isparta FK takımı 2. Amatör kümenin şampiyonu olurken CAMİANIN şampiyonluk sevinci görülmeye değerdi. Isparta ASKF tarafından her iki takıma şampiyonluk ve başarı kupaları maç sonu verildi. Her iki takımı da başarılarından dolayı kutluyoruz.
Haber ve Fotoğraflar: Sedat Cican
 
MİNİ YORUM :
Evet. Isparta’da bir sezon daha sona erdi. Acısıyla tatlısıyla koca bir sezon daha noktalarken son organizasyonun, (2. Amatör küme futbol play-off final maçının) sıcak havada oynanması genç futbolcuları çok etkiledi. Nitekim maçın 40. Dakikasında Gülspordan Uğurcan nefes güçlüğü yaşadı ve ilk müdahelesi sahada yapıldı ve genç oyuncu oyun dışına alındı. Genç oyuncunun sıkıntısı statta maçı izleyen az sayıdaki insanda heyecan yarattı. Tavsiyemiz şu ki, bu tür final maçlarını gerekli gün ve hafta ayarlarının yapılarak Haziran ayında tamamlanması sağlanabilir. Sportif faaliyetlerden sorumlulara hatırlatıyoruz. Hocam bu gençlere, bu sıcak havada bu futbol eziyetini bir kez daha yaşatmayalım. Ne olur. Evet. Futbol meşakkatli ve zor bir oyun ancak, gençlerde bizim kıymetlilerimiz.
Saygılarımızla.




Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °