Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

1. Lig’den düşenler belli oldu Gelecek Sezon; Gelecek Sezon 2. Ligde Mücadele Edecekler…

1. Lig’den düşenler belli oldu Gelecek Sezon; Gelecek Sezon 2. Ligde Mücadele Edecekler…

SPOR 16.05.2022 09:26:00 0
1. Lig’den düşenler belli oldu Gelecek Sezon; 
Gelecek Sezon
2. Ligde Mücadele
Edecekler…
Doğrudan Süper Lig vizesi alan takımların daha önce belli olduğu Spor Toto 1. Lig'de 37. hafta maçlarının ardından küme düşen takımlar ve play-off oynayacak takımlar netleşti. Balıkesir’in ardından Bursaspor, Kocaelispor ve Menemenspor 2. Lig’e düştü.
 
SPOR Toto 1. Lig'de son hafta öncesinde play-off eşleşmeleri dışında her şey belirlendi. Doğrudan Süper Lig vizesi alan takımların daha önce belli olduğu Spor Toto 1. Lig'de 37. hafta maçlarının ardından küme düşen takımlar ve play-off oynayacak takımlar netleşti. Ligde ilk 2 sırayı garantileyerek Süper Lig'e yükselen Ümraniyespor ile Ankaragücü dışında bir üst lige çıkacak üçüncü takımın belli olacağı play-off'ta Bandırmaspor, İstanbulspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ardından Eyüpspor oynamaya hak kazandı. Gelecek hafta oynanacak karşılaşmaların ardından play-off eşleşmeleri netleşecek. Lig üçüncüsü ile altıncısı, lig dördüncüsü ile beşincisi play-off yarı finalinde ikişer maç üzerinden karşılaşacak. Bu serilerin galipleri tarafsız sahada Süper Lig için mücadele edecek.
 
SON hafta öncesinde 61 puanlı Bandırmaspor üçüncü, 59 puanlı İstanbulspor dördüncü, 58 puanlı Erzurumspor beşinci ve 54 puanlı Eyüpspor altıncı durumda bulunuyor. Ligi üst sırada bitirecek ekipler eşleşmelerde saha avantajını elde edecek. Play-off'u garantileyen İstanbulspor ile Bandırmaspor son haftada birbirlerine rakip olacak. Erzurumspor, Denizlispor deplasmanında, ligi 6. sırada bitirmesi kesinleşen Eyüpspor da Balıkesirspor deplasmanında puan arayacak. Sezon başında bu yana sadece Ümraniyespor ve Ankaragücü'nün zirvede yer aldığı ligde son hafta karşılaşmaları öncesinde Ümraniyespor averajla Ankaragücü'nü geride bıraktı.
 
ANCAK sezon sonunda olası puan eşitliğinde Ankaragücü kendi aralarındaki maçlarda daha üstün olduğu için Ümraniyespor'u geçecek. 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmasına rağmen daha sonra 1. Lig'e gerileyen Bursaspor, maçların ardından 1. Lig'e de veda etti. Bu sezon yükseldiği Spor Toto 1. Lig'de 3 farklı teknik direktörle çalışan Kocaelispor da son hafta öncesi ligden düştü. Daha önce 3 kez Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren yeşil-siyahlı takım 2009-2010'dan sonra ikinci kez TFF 2. Lig'e geriledi. Spor Toto 1. Lig'de 3 sezondur yer alan Menemenspor da 1. Lig'e veda etti. İzmir'in Menemen ilçesinin diğer takımı da 1989-1990 sezonunda 1. Lig'den düşmüştü.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °