Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

1.Amatör’de kural hatası yapıldı iddiası

Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’nde Keçiborlu Belediyespor ile Çünürspor maçında karşılaşmanın hakeminin kural hatası yaptığı iddia edildi.

SPOR 7.11.2016 08:09:00 0
1.Amatör’de kural hatası yapıldı iddiası

Hafta sonu oynanan Isparta 1. Amatör ligi Keçiborlu Belediyespor - Çünürspor maçında kural hatasının yaşandığı ileri sürüldü. Karşılaşmayı Musa Yılmaz, Ayhan Arısoy ve Şakir Daşdan isimli hakemler yönetti. Müsabakanın 71. Dakikasında karşılaşmanın hakeminin Çünürsporlu İbrahim Berk Ercan’ın 71 ve 82. Dakikalarda sarı kart gösterdiği ve oyundan ihraç etmesi beklenirken ilk verdiği kartı unuttuğu ileri sürüldü. Çünürspor kenar heyetinin ise 88. Dakikada durumu fark ederek bu oyuncuyu çıkartırıp yerine başka futbolcuyu oyunu dahil ettiği öğrenildi. Daha sonra kural hatasının yapıldığını iddia eden Çünürsporlular ve keçiborlular maça devam etmediler. Ayrıca Çünürspor ile hakem formalarının renklerinin benzerliği nedeniyle bordo-mavililer, maç boyunca karışıklık olduğunu ifade ettiler. Konu ile ilgili Çünürspor Yönetimi Bir açıklama yayınladı.
İŞTE O AÇIKLAMA:
“Geçtiğimiz hafta çok fazla tartışmalara neden olan Çünürspor - Isparta32 Gençlikspor maçını yöneten hakem Musa Yılmaz üst üstte bu haftada da ilginç bir şekilde Keçiborlu Belediyespor - Çünürspor maçına verilmiştir. İki maçta da penaltıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan Çünürspor lehine uydurma penaltı çalmıştır. Maçta da çok gergin geçmiştir. Çünürspor ilk yarıyı 1-2 önde kapatmıştır. İkinci yari seyirci baskısıyla ve küfürle Keçiborlu aleyhine tartışmalı penaltı verilmiştir. Orta hakeme ve yan hakeme küfür ve baskılara dayanamayarak hakem Musa Yılmaz yan hakemlerin yerini değiştirmiştir. Daha sonra da oyundaki hakimiyeti tamamen kaybetmiş ve bir oyuncuya 2. SARI KARTTAN ATMADIĞI İÇİN KURAL HATASI YAPMIŞTIR. Bunu fark eden iki takım oyuncuları da maç tekrar oynanacağını bildikleri için oyunu bırakmışlardır. Hakem Musa Yılmaz çok büyük hata yaptığını fark ettiğinde çok geç olmuştur. Ve Musa Yılmaz oyunu bitirmek zorunda kalmıştır. Gözlemci Yusuf hocanın da raporlarında da maçın orta hakemi Musa Yılmaz’ın kural hatası yaptığını yazmıştır.. 2003-2004 yılındaki Fenerbahçe - Rize maçında da orta hakem Ali Aydın bu kural hatasını yapmış ve maç tekrar oynanmıştı. Şimdi bundan dolayı Çünürsporlu yöneticiler maçın tekrarı için gereken her türlü üst mercilere başvuracaklarını ve eğer hakları yenerse ligden çekilecekler ve buna neden olan her kimlerse peşlerini bırakmayacaklarını tüm kamu oyuna saygılarımızla sunarız.
ÇÜNÜRSPOR YÖNETİM KURULU”


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °