Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Zabun’dan Günaydın’a çok sert sözler

Zabun’dan Günaydın’a çok sert sözler

SİYASET 9.10.2017 05:16:00 0
Zabun’dan Günaydın’a çok sert sözler
Ticaret ve Kültür Merkezi ile ilgili Milletvekili Bilgiç ile Belediye Başkanı Günaydın arasındaki tartışmaya AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da dahil oldu. Günaydın’ın “Siz araya girip de parazit yapmayın, çekilin bir kenara, gölge etmeyin bize” çıkışına Zabun’dan, “Kılığına bakmadan önüne gelene saydırıyor.  Herkes haddini bilecek” yanıtı geldi.
Isparta’da siyasetin bir numaralı gündem maddesi Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın arasında inşaat üzerinden yaşanan tartışmalara AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da katıldı. Zabun, Belediye Başkanı Günaydın hakkında sert ifadelerde bulundu.
BİLGİÇ İLE GÜNAYDIN ATIŞMIŞTI
Belediye Başkanı Günaydın, Milletvekili Bilgiç’e “Suni bir şeylerle yutturarak bizlerle kavga yaptırmak istiyorlardı. Onun için çekilsin önümüzden. Onun hizmeti de eksik olsun, yapacağı bir şey de eksik olsun. Biraz da haddini, kendini bil, biraz da milletvekili gibi davran” şeklinde sert çıkmıştı. AK Parti  İl Başkanı Zabun, Günaydın’ın bu sözlerine, “Migros Kavşağıyla ilgili belediyenin yapacağı deşarj kanalları işini karayolları ihalesi içerisine dahil ettirdik ve o yükü devletin üstüne aldık. Teşekkür edeceğine ağzına, kılığına bakmadan bir dünya laf ediyor. Kendine gelmesi lazım. Bu şehir ona oy vermiştir, belediye başkanı seçmiştir. Onun işi sağa sola laf yetiştirmek, bencillik içerisinde hareket etmek değil, bu millete hizmet etmektir” diyerek yanıt verdi.
TARTIŞMANIN ANA KONUSU ITKM
Tartışmanın hedef noktası ise Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı olmuştu. Bilgiç, “İnşaatın başlaması için belediye ile görüşmeleri sürdürüyorlar. Umuyorum belediye bu konuda ayak diretmeyi bırakır ve bir an önce buranın Isparta’nın hizmetine açılmasını temin eder” demiş ve Günaydın da “Ayak direniyor şeklinde konuşma yapıyor. Bu kadar basiretsiz ve anlamsız konuşma yapıyor. Ben kendi işine direnir miyim? Devlet ile biz bunu hallediyoruz, karşılıklı toplantılar yapıyoruz. Siz araya girip de parazit yapmayın, çekilin bir kenara, gölge etmeyin bize” yanıtı vermişti.
İNSANIN AKLINA BAŞKA SORULARI DA GETİREN BİR ADIM OLMUŞTUR
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Günaydın’ın bu açıklamalarına çok sert yanıt verdi. Belediyenin açtığı sözleşmenin fesih davasının sürecinin önünü tıkamak olacağını savunan Zabun, “Belediyenin sözleşmenin fesih davasını süreci tıkamak için açtığını ileri süren AK Parti İl Başkanı Zabun, “Sayın belediye başkanı sanki bu memlekette ilk kez belediye başkanlığı yapan adam gibi konuşuyor. Çok uzun zamandır görevi yürütüyor. ITKM ile sorumluluğu bir başkasının üzerine atma şansı yoktur. Biz başından beri söylüyoruz. Eğer burada siyasi desteğe ihtiyacın varsa bu desteği vermeye hazırız. Hukuki desteğe ihtiyacın varsa ben kendi adıma hukukçuyum ve desteği vereceğimizi ifade ettim. Arşivleri çıkartıp bakacak olursak bugün bitiriyoruz, şu gün şunu yapıyoruz dedikleri halde attıkları bir tek somut kayda değer bir adım söz konusu değil. Yeniden eski defterleri mi açacağız, tapuların neden verildiğini mi söyleyeceğiz? Bu davayla ilgili son süreçte atılan adımın yanlış olduğunu ve bu sürecin önünü tıkayacağını ifade ettim. Aslında belediye başkanı da bunu çok iyi biliyor. Bu sürecin önünü tıkamak için bu davaları açtığı kanaatindeyiz. Eğer orada belediyenin bir hakkı, hukuku söz konusu ise bunu alacak davası ve belediyenin zararını tazmin niteliğinde açabilir. Geç kalmakla birlikte bu davanın açılması önemlidir. Ama ben hukukçu olduğum için çok iyi biliyorum. Vatandaşa bu ayrım söz konusu değilmiş gibi yutturmaya kalkabilir. Orada 2 davada bir anda açıldı. Bir tanesi alacak, zararla ilgili diğeri ise sözleşmenin feshidir. Sözleşmenin feshi demek bu sürecin önünün tıkanması demektir. Siz karşı ile bir sözleşme yapmışsınız. Şimdi bu sözleşmeyi tanımıyorum diyorsunuz. Kayyum heyeti sizin tanımadığınız sözleşmeye istinaden ne yapabilecek? Yapabileceği şey bu davanın sonuçlanmasıdır. Ya da belediyenin sözleşmenin feshi ile davasını geriye çekmesi gerekmektedir. Yıllardır açmadığı davayı tam da Isparta’nın önüne büyük bir şans ve imkan doğmuşken, kayyum atandıktan sonra bu davanın açılması çok manidardır. İnsanın aklına başka soruları da getiren bir adım olmuştur” şeklinde konuştu.
BU PROJEYİ BEN YAPMADIM, O HALDE ENGELLEMEM LAZIM DÜŞÜNCESİNDE
Günaydın’a eski belediye başkanı Mehmet Aybatılı döneminde başlatılan projeyi neden devam ettirmediğini soran Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sırf kendi projem değil diyerek rafa kaldıran ve çok ucube bir projeyle bu işi kilitleyen, ilk adımı atan da kendisi olmuştur. Kronik sorunlar bunun üzerine ilave edilerek bu noktaya kadar gelmiştir. Bu projeyi ben yapmadım, o halde engellemem lazım düşüncesinde. Sayın belediye başkanının bu mantığını birçok alanda görüyoruz. Büyük bir bencilliğin içerisinde.
BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYOR
Sayın milletvekilimizin ifade ettiği konu son derece yerindedir. Belediye ayak diretmekten vazgeçmeli dedi. Biz bunun başka örneklerini de gördük. Şehir Hastanesiyle ilgili Türkiye’de ilk yapılan diyor. Teşekkür et bakalım. İlk yaptık ve oradaki mücadeleyi biz biliyoruz. Belediye başkanı yüzünden ne kadar zorlandığımızı biliyoruz. Şehir Hastanesi’nin tamamlanması 2,5 yıl gecikmiştir. Sayın belediye başkanının lüzumsuz, anlamsız, ayak diremeleri sonucu gecikmiştir. Boş işlerle uğraşıyor. Anlamsız işlerin peşinde. Vatandaşa sorsanız yüzde 90’ı bisiklet yolundan şikayetçi. Yanlış ve şehirciliğin hiçbir ilkesine uymuyor. Trafik gereklerine ve ihtiyaçlarına hiçbir şekilde cevap vermiyor. Akşama kadar saysanız 3-5 tane bisikletli geçiyor. O zaten geçiyordu. Sorsanız esnafa hepsi şikayetçi. Ama anlamsız şekilde ben yaptım oldu mantığıyla diretiyor. Son derece yanlış.
HEYKELLERE NE KADAR PARA ÖDENDİĞİ BELLİ DEĞİL
Heykellerin ne olduğu ve ne kadar para ödediği belli değil. Babasının cebinden harcamıyor ki paraları, milletin parasını harcıyor. Isparta Belediyesi’nin parası Ispartalının parası. Hangi sanatsal değeri ve özelliği var ki bunlara ne verdikleri de meçhul. Milyonlarca, binlerce lirayı oraya veriyorsunuz Isparta’nın hakkını orada çarçur ediyorsunuz.
HERKES HADDİNİ BİLECEK
”Şunun projesini ben çizdim, bunun projesini ben çizdim diyor. Yaptığı işlerin hepsi yıkıldı. Gökçay yıkıldı, Etnografya müzesi yıkıldı, Halıkent’te yaptığı Pazar yeri yıkıldı. Aşağıda yeni Pazar yerinde ucube bir şey çıkardı ortaya sonra milyonlarca para harcadı. En basitinden Valilik arkasındaki otoparkı yaptı, 15 gün geçmeden söktü yeniden yaptı. Şimdi yine sorun çözülmüş değil. Belediyenin önündeki otoparkı sonradan direklerle sonradan güçlendirdiler. Yıkılmaya yüz tutmuştu. Halen de sağlıklı olup olmadığına ilişkin tereddütler var. Kılığına bakmadan önüne gelene saydırıyor.  Herkes haddini bilecek.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °