Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yüzde 50+1 değil, %60+1’lerin üzerinde oyla yürüyecek insanlarız

Yüzde 50+1 değil, %60+1’lerin üzerinde oyla yürüyecek insanlarız

SİYASET 5.03.2018 05:58:00 0
Yüzde 50+1 değil, %60+1’lerin üzerinde oyla yürüyecek insanlarız
Partisinin Isparta İl Kadın Kolları kongresine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2019’un herhangi bir seçim olmadığını ifade ederek,  “Zaman zaman 50+1 hedefimiz diyoruz. Bu ifade asla doğru bir ifade değildir. Biz ittifak yokken, bu kadar güçlü teşkilatımız yokken yüzde 52’leri bulmuş teşkilatız. Isparta’dan ilan ediyorum 50+1 değil, yüzde 60+1’le yürüyecek olan insanlarız biz” dedi.
 
 
 
AK Parti Isparta Kadın Kolları’nın 5. Olağan kongresi dün Iyaş Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, partililere önemli mesajlar vererek, 2019 seçimlerinin önemine değindi. Turan’ın hedefinde CHP de vardı.
ISPARTA'DA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Konuşmasına Türkiye’nin en güzel illerinden birisi  Isparta’da olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek başlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Aynı zamanda Türkiye’mizin özel simgelerinden bir tanesi Isparta’mız. Milli mücadelede şehirlerin birçoğu işgal edilmişken, komşu illerin hemen hepsinde büyük sıkıntılar varken Hafız İbrahim Demiralay çıkıp da düşmana geçit vermem demesinden sonra Isparta’da ayrı bir tarih yazılması, bugün Afrin’de olan mücadelede aynı anlayışla Isparta’dan 2 şehidimizin olması Isparta için bir ayrıcalık ve bir gurur vesilesi. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun” dedi.
BİR PARTİYE KADIN ELİ DEĞMİŞSE O HAREKETİN ASLA SIRTI YERE GELMEZ
Pazar günü olmasına rağmen salonun dolu olmasını kıymetli bulduğunu kaydeden Turan, “Birilerinin iddia ettiği gibi özür dileyerek söylüyorum makarna, parayla olacak şeyler değil bunlar. Davası olmayan, aşkı olmayan, partisine, teşkilatına güvenmeyen kimse buraya gelmez. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bir partiye kadın eli değmişse o hareketin asla sırtı yere gelmez.
BU HAREKET ASLA SARSILMADI
16 yıldan beri hareketimiz yapılan binbir türlü oyunlara rağmen asla durmadı. İçeriden dışarıdan o kadar fazla girişim oldu ama asla sarsılmadık, yorulmadık. Gezi bir yana, 17 Aralık bir yana, Kobeni bir yana, 15 Temmuz bir yana 100 sene sonra Cumhuriyetimizin tekrar sallanması, milli egemenliğimizin sekteye uğraması için büyük adımlar atıldı ama buna rağmen bir rüzgardır gelir geçer denilmesine, uzun boylu bir adam var, bugün var yarın yok denilmesine rağmen bu hareket asla sarsılmadı” diye konuştu.
İTTİFAK YOKKEN, BU KADAR GÜÇLÜ TEŞKİLATIMIZ YOKKEN 52’LERİ BULMUŞ TEŞKİLATLARIZ
2019 yılında yapılacak seçimlerde yüzde 50+1 hedefinin dillendirildiğini belirten Turan, bu ifadenin asla doğru olmadığını söyledi. Turan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz ittifak yokken, bu kadar güçlü teşkilatımız yokken 52’leri bulmuş teşkilatlarız. Isparta’dan ilan ediyorum 50+1 değil, yüzde 60+1’le yürüyecek olan insanlarız biz. Göreceksiniz seçimlerde Cumhurbaşkanımızın o dik duruşuyla birlikte, cumhur ittifakıyla yüzde 60’ların üzerinde oy alacağı, çok daha güçlü Türkiye’yi, bağımsız Türkiye’yi, milli egemenliğin kayıtsız şartsız bu milletin olduğu Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz.
MİLLETLE UZLAŞACAĞIZ AMA ZALİMLERLE ASLA UZLAŞMAYACAĞIZ
Bu ülkenin coğrafyasında, toprağında 200 sene önce bu coğrafyada bir senaryo ortaya konuldu. Bu coğrafya zayıflatılması lazım denildi. Tarihten gelen hatıralarımız var. Dünyada bazı ülkelerin batması çıkması sadece o ülkeyi ilgilendirir. Ama Türkiye gibi bazı ülkelerin zayıflaması, o bölgenin ayağa kalkması ya da batması demektir. Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaflar bize bakar. O zaman bu ülkenin zayıflaması için çok özel bir gayret oldu. Osmanlı yıkıldı, onun ardından Cumhuriyetimiz 100 yıl içerisinde zaman zaman darbelerle bu günlere geldi. 1950’de tek parti iktidarı sona erdi, 60’da darbe oldu. 70’de oldu, 80’de oldu, 28 Şubat’ta oldu, 15 Temmuz’da oldu. Hiç durmadan darbelerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Çünkü birilerine göre Türkiye’nin zayıf olması lazım. Bu ülke güçlü olursa etrafı güçlü olur. Etrafımıza bakın Türkiye’den başka neresi kaldı? O yüzden son yıllarda Türkiye’nin üzerine muazzam bir oyun oynanıyor. Sayın Erdoğan’ın burada olmaması için büyük gayret gösteriyorlar. Zaman zaman diyorlar; uzlaş, anlaş diyorlar. Biz kiminle uzlaşacağımızı, kiminle anlaşacağımızı iyi biliriz. Biz dünyanın meydanında yanlış yapanlara one minute diyen, yeri geldiğinde dünya 5’ten büyüktür diyen liderin arkasındayız. Ama aynı liderin Isparta Kadın Kollarıyla, aynı liderin teşkilatın tüm kademesiyle nasıl uzlaştığını nasıl mütevazi olduğunu hepimiz görüyoruz. Türkiye’de hiçbir programda ayak ayak üstüne atmayan Tayyip Erdoğan’ın dışarıda en güçlü ülkelerin liderlerinin yanında ayak ayak üstüne attığını görürsünüz. Biz bu milletle uzlaşıyoruz. Ama yanlış yapanlarla, zalimlerle bu dünyada oyun oynayanlarla uzlaşmama sözümüz var. Bu milletle uzlaşacağız ama zalimlerle asla uzlaşmayacağız.
100 YILLIK DARBE DÖNEMLERİNİN BİR ANLAMDA GERİDE KALDIĞI BİR DÖNEM OLACAK
O yüzden 2019, 200 yıllık operasyonun 100 yıllık darbe dönemlerinin bir anlamda geride kaldığı bir dönem olacak. Önceden şöyle bir Türkiye vardı; pijamasıyla Başbakan karşılayan medya patronuyla anlaşırsanız, şu ülke, bu zenginle anlaşırsanız halkın ne dediğinin kıymeti yoktu. Halkın usulen seçim yaptığı, ne dediğinin kıymetinin olmadığı Türkiye 2019’da geride kalacak. Örneğin başörtü meselesi 13 yıl konuşuldu. Başbakan bizden, meclis bizden ama 13 yıl çözülemedi. Bir oyun sahası var, bu oyun sahasına dışına çıkan Menderes varsa asılır, Özal varsa başka bir şey olur, Erdoğan varsa başka bir şey olur. 13 yıl başörtüyü çözemeyen bir milletin egemenliğinden bahsedilmez. Ama artık 50+1’den sonra halkın dört bir tarafını kucaklayan bir sistemden sonra hiçbir vesayetçinin bu ülkeye yan bakma imkanı olmayacaktır.
İKTİDAR OLMAK İSTEYENLER SIRTINI BU MİLLETE DAYAYACAK
2019 herhangi bir seçim değil. Bizler 16 Nisan’da üzerimize düşeni yaptı. Isparta Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 56 oyla üzerine düşeni yaptı. Ama yeni bir sistemde öyle bir adım atacağız ki; artık bu ülkeye yan bakanlar, vesayetle ufacık başörtü sorununu 13 yıldır çözdürmeyenler, darbe yaptıranlar, başbakan asanlar, medya patronlarıyla ortak olup, arkasına rüzgar alıp iktidarları değiştiremeyecekler. İktidar olmak isteyenler sırtını bu millete dayayacak. Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden, Alevi’den, Sünni’den, açıktan, kapalıdan oy almayan bu ülkede iktidar olamayacak. Bu ülkede iktidar olmanın yolu bu milletten geçecek.  İşbaşına gelmek isteyen varsa Isparta meydanına gelecek, işbaşına gelmek isteyen varsa kadınlarımızı baş tacı yapacak. 16 yıl oldu. Biz bu milletle birlikte yol yürümekten, onlara yanlış yapmamaktan büyük gurur duyuyoruz. Biz yanlış yapmazsak bu millet bizimle birlikte yürür.
KAVGA YAPMAZSAK KILIÇDAROĞLU GİBİ BİR ADAMIN
BU ÜLKEDE YÜZDE 50+1 OY ALMA İMKANI YOK
Bu saatten sonra CHP’nin onun, bunun bize rakip olma ihtimali asla yok. Biz kavga etmezsek, biz yanlış yapmazsak, milletvekili, belediye başkanı, kadın kolu, gençlik kolu kavgası yapmazsak Kılıçdaroğlu gibi bir adamın, çapı olmayan bir liderin bu ülkede yüzde 50+1 oy alma imkanı yok. Bir adamdan ne olur demeyin, hepiniz kıymetlisiniz. Güçlü lider, güçlü teşkilat olacak.
LİDERİMİZE GÜVENİYORUZ
Biz liderimize, genel başkanımıza güveniyoruz, o ekiple beraber yol yürümekle de gurur duyuyoruz. Daha yolun başındayız. 2019 yapacağız, çok büyük bir  oy farkıyla işbaşına geldikten sonra bu coğrafyanın nasıl ayağa kalktığını hep beraber göreceğiz.
DAHA ÇOK İŞ YAPACAĞIZ
2002 yılında bütçemizin toplamı 80 milyar civarındaydı. Ama şimdi bu rakam sağlık, eğitim harcamamız. O zaman ki toplam bütçeden fazla şimdi sağlık, eğitim bütçemiz var. Isparta’yı gezdik. Her tarafı ayağa kalkmış. Artık yatırımla ilgili AK Parti’nin imtihanı geride kaldı. Yatırımın kralını bu ekip yapar. Ekonominin en iyisini bu ekip yapar. Ama bu ülkenin kardeşliğini, beraberliğini ve milli duruşunu da AK Parti’nin yapması lazım. O yüzden yolumuz uzun, işimiz çok. Daha çok iş yapacağız.”
BUGÜN CHP’NİN GELDİĞİ YER ASLA MİLLİ DURUŞ DEĞİLDİR
Diğer taraftan Akit TV’de bir sunucunun söylediği sözleri hatırlatan Turan, “Haddini aşarak büyük yanlış yaparak ifadeler kullandı. Yanlış yapıyorsun dedik.  O adam yanlış yaptığı zaman bağıran CHP ve basın mensupları, evet çıkarsa bu ülkenin evet diyenlerini İzmir’e dökeriz diyen CHP’liye neden ses çıkaramadınız? Zaman zaman çıkıp da AK Parti’ye karşı silahlı mücadele yapıyoruz diyen yazarlara neden karşı çıkmadınız? Bu tam bir iki yüzlülük. Yanlış yapanlara hayır diyeceğiz ama tüm oyunları önlerine koyacağız.  Bugün CHP’nin geldiği yer asla milli duruş değildir. Çok eleştirdiğimizden dolayı geçen gün şehitlerimizden olmasından sonra tüm evlere Türk bayrağı asın dedi. Baş tacı. Ama sen bunu yaparken, PYD komşumuz olsun diyen genel başkan yardımcısı asacak mı, sen bunu söylerken PYD terör örgütü müdür, değil midir bilmiyoruz diyen genel başkan yardımcısı asacak mı, sen bunu derken PKK’lı öldürmek alçaklıktır diyen genel başkan yardımcısından bahsedecek misin? Geldiğimiz yerde maalesef uluslararası güçlerin uzantısı CHP haline gelmeye başladı. Maalesef Türkiye’ye operasyon yapan, darbeyi teşvik eden, 15 Temmuz’u aşağılayan sözcülerin uzantısı CHP haline gelmeye başladı. O yüzden saflarımızı daha fazla sıklaştıracağız. Milli mutabakat, cumhur ittifakıyla genel seçimlerde işimiz çok, tüm dosta, düşmana AK Parti nasılmış göstereceğiz” ifadelerini kullandı.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °