Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Yeniden Refah Partisi’nden; KKTC Cumhurbaşkanı’na Sert tepki!

Yeniden Refah Partisi’nden; KKTC Cumhurbaşkanı’na Sert tepki!

SİYASET 16.10.2019 08:48:00 0
Yeniden Refah Partisi’nden; 
KKTC 
Cumhurbaşkanı’na 
Sert tepki!
Yeniden Refah Partisi Isparta İl Başkanı Erdal Koç, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs Barış Harekatı ile Barış Pınarı Harekatını hedef alan sözlerine yönelik tepkide bulunarak, "O koltukta 1974 tarihinde gerçekleştirilen Barış Harekatı sayesinde oturduğunu asla unutma” dedi.
 
KOÇ; “KKTC NE ZORLUKLARLA
BUGÜNLERE GELDİ FARKINDA DEĞİL”
Başkan Erdal Koç, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, 1974 Barış Harekatının mimarı merhum liderimiz Necmettin Erbakan’dır. Zira o tarihlerde Erbakan Hoca, harekat öncesinde ordunun hazırlanmasını, askerin desteğini ve harekata karşı çıkmaya kalkışan Emperyalist güçler kendisine tepki göstermiş ama kendisi tüm olumsuzluklara rağmen harekatı gerçekleştirerek başarıya ulaştırmıştır. Dolayısıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugünlere öyle kolay gelmemiştir. Ancak, görülüyor ki, KKTC’nin şimdiki yöneticileri bunun farkında değiller.
“BARIŞ PINARI HAREKATINDA
MEHMETÇİĞİMİZİN ARKASINDAYIZ”
Başkan Erdal Koç, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, ‘1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır’ şeklindeki sözlerini hatırlatarak, Akıncı'nın, 1974'de gerçekleştirilen ‘Barış Harekatı’ sayesinde o koltukta oturmakta olduğunu asla unutmaması gerektiğini vurguladı. KKTC Cumhurbaşkanı'nın Barış Pınarı Herekatı'nı hedef almasına tepki gösteren Koç; Suriye'de TSK tarafından yürütülen Barış Pınarı Operasyonu'nda kahraman ordumuzun tüm operasyonlarında olduğu gibi sivil hedeflere asla zarar gelmemesi için azami hassasiyet gösterilerek gerçekleştirilen ve sadece terör örgütlerinin silahlı unsurlarını hedef alan, hukuka uygun, meşru bir operasyondur” dedi.

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °