Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yeni üniversite kurmak daha avantajlı olacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Isparta’ya kurulması planlanan ikinci üniversiteyi değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ““SDÜ’nün fakülte sayısını artırmaktan daha çok yeni bir üniversite kurmak avantajlı olacakt

SİYASET 7.11.2016 09:08:00 0
Yeni üniversite kurmak daha avantajlı olacaktır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle Isparta’ya ikinci üniversite kurulması için talimat verdi. Bu talimatın Isparta’ya çok önemli bir hizmet olacağını belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “SDÜ’nün fakülte sayısını artırmaktan daha çok yeni bir üniversite kurmak avantajlı olacaktır” dedi.
GERİ DÖNÜŞÜ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Konuyla ilgili görüşlerini belirten İsa Yalçın, şunları söyledi: “Türkiye’de özellikle 15 Temmuz sonrasında Cumhurbaşkanının önüne gelen ve kendisinin de olumlu baktığı bir konunun geri dönüşü olmadığını düşünüyoruz. Şu aşamada bir Ispartalı olarak bize düşen görev konuyu yakın takip eden Sayın Milletvekilimiz Süreyya beye ve rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. Ciddi raporlar hazırlanmış, önemli çalışmalar yapılmış. Bu hemen gidip de sayın cumhurbaşkanımızdan istenip de onun da istediği bir konu değil zaten. Dolayısıyla burada emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyoruz. İnşallah sonuçlanır.
ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET OLACAK
Bunun ihtiyaç olması ne kadar önemli olduğuyla alakalı, daha önce sorduğumuzda üniversiteden rektörümüz bunun izahını mevcut üniversitenin çalışma sistemleriyle anlattığında hakikaten çok önemli bir hizmet olacak. Bir üniversitenin büyütülmesi, aynı üniversitenin fakültelerinin artırılması konuşulduğu zaman yeni bir üniversitenin çok daha avantajlı ve Isparta’ya büyük akademik hizmetler vereceği konusunda kesin emirler. Dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °