Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yeni Otogar açılacak, Çünür Tepesi yapılacak

Yeni Otogar açılacak, Çünür Tepesi yapılacak

SİYASET 25.02.2019 12:23:00 0
Yeni Otogar açılacak, Çünür Tepesi yapılacak
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Çünür halkı endişe duymasın. Yeni terminal mevcut yerinde olacak ve orada çalışacak.  Yeni kavşağı da oraya yapacağız” dedi. Başdeğirmen, bakımsızlıktan kaderine terk edilen Çünür Tepesi için yeni proje hazırlandığını müjdeledi. 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Çünür Meydanlığında ki kıraathanede vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen’e her mahallede olduğu gibi buradada ilgi yoğundu. Coşkuyla karşılanan Başdeğimen, içeriyi dolduran kalabalığa gösterdikleri teveccühten ötürü teşekkür etti. 
ÇÜNÜR’Ü 50 YIL SONRASINA TAŞIYACAĞIZ 
Belediyeyi Ispartalılarla birlikte , vatandaşların görüş ve fikirleriyle yöneteceklerini belirten Başdeğirmen, “ Çünür, 16 bin nüfusuyla Isparta’nın en büyük ikinci mahallesi. 2 yıl sonra 30 bin nüfuslu en büyük mahalle. 9 ilçeden büyük  olacak. O yüzden buranın 50 yıl sonrasını düşünmek gelecekteki ihtiyaçlarını şimdiden hesap etmek zorundayız.  Bunları da sizlerle konuşarak yapacağız.  Biz sunacağız. Sizler görüşlerinizi beyan edeceksiniz, ilaveleri koyacaksınız. Böylece sizlerin ihtiyacına yanıt vermiş olacağız. Burası en büyük mahallelerimizden ama  bir sosyal tesis yok, spor sahaları yok. 3 yıl sonrasını göremeyen bir belediye yönetimiyle bu işleri nasıl başaracağız? Çünür  gelişmeye başlayan bir mahalle, yeni binalar, yeni otogar.  Şehir merkeziyle burası arasında trafikte ciddi sorun var. Günde 40 bin öğrenci otobüslerle 350 seferle taşınıyor ve bu taşıma tek bir hattan yapılıyor.  Alternatif yollar olmayınca, nakliye kamyonları bu yolu kullanmak zorunda. İşte biz göreve geldiğimizde çevre yolunun açılması için çalışma başlatacağız. Isparta ekonomisine katkısı olmayan araçları Sav’dan Gönen kavşağına yönlendireceğiz. Trambüs getirerek, trafiği rahatlatacağız. Üniversite doğu ve batı kampüsünden alternatif yollar açmak suretiyle Kolçelik Kavşağı’nda yüzlerce araç beklemeyecek”dedi . 
ÇÜNÜR HALKI ENDİŞE ETMESİN 
YENİ OTOGAR ORADA ÇALIŞACAK 
Çünür halkının terminal taşınacak mı yoksa yapılacak mı?  sorusunu sorduğunu kaydeden Başdeğirmen, “Yeni terminal mevcut yerinde olacak ve orada çalışacak.  Yeni kavşağı da oraya yapacağız. Kimse endişe duymasın. Tren garından mevcut ray sistemi kullanılarak elektrikli vagonlarla üniversite ve havalimanına kadar taşıma yapılacak. En önemlisi ulaşım ücretlerinde uygulanan farklılıklar ortadan kaldırılacak” dedi. 
ITSO’DA KAPIMIZ HERKESE AÇIKTI 
BELEDİYEDE DE ÖYLE OLACAK 
Sosyal belediyecilik vurgusu yapan Başdeğirmen, “Yaşlılarımız için gündüz bakım evi açıyoruz. İsterlerse konaklayabilecekler. Yaşlı vatandaşlarımızın evlerini temizliyoruz. Kıyafetlerini evden alıp yıkayıp ütüleyerek kendilerine teslim ediyoruz. İşte sosyal belediyecilik budur. Bizler sizlerin yaşam standartlarını yükseltmek istiyoruz. Hangi mahallede neye ihtiyaç var bunu biliyoruz.  Vatandaşın, esnafın derdini biliyoruz. Şimdi sizlerle birlikte bu şehirde belediye başkanı seçileceğiz. Ben 10 yıl ITSO’da başkanlık yaptım. Bir gün olsun kapımı kapalı gördünüz mü? Biz yapacağız dediklerimizi sizlerin önüne getireceğiz. Derdinize deva olmaya işinize aş olmaya geliyoruz” diye konuştu.
ÇÜNÜR TEPESİ İÇİN PROJE MÜJDESİ 
Bir vatandaşın mesirelik alan olan Çünür tepesinde türbe ve mescit bulunduğunu ancak buranın pislikten geçilmediğini belirterek düzenleme yapılması talebine, AK Parti Adayı Başdeğirmen “Çünür Tepesi için yepyeni proje hazırlanıyor. Ayrıca mahallede Pazar yerinin üstünü de kapatıyoruz” dedi.
KORUMA AİDATLARINA 
İLİŞKİN DÜZENLEME SÖZÜ 
Vatandaşlar, Çünür’de 17 bin dönümlük tarım arazisinde çiftçi mallarını koruma kapsamında herhangi bir koruma olmadığı halde aidat ödemek zorunda kaldıklarını, aidatların ödenmesine ilişkin bilgi gelmediğini, üç yıl sonra 150 lira olan aidat parasının karşılarına 600-700 lira olarak çıktığını belediyenin kontrolünde olan bu işin çözümünü beklediklerini söylediler. Başdeğirmen, göreve geldiklerinde bu konunun acilen çözüme kavuşturulması sözünü verdi.

Anahtar Kelimeler: yapılacak tepesi açılacak otogar yeni
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °