Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

'YATIRIM ODAKLI BİR BELEDİYE ANLAYIŞI YOK'

'YATIRIM ODAKLI BİR BELEDİYE ANLAYIŞI YOK'

SİYASET 7.01.2019 07:09:00 0
AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, partisinin teşkilat buluşmasında ilk projesini açıkladı. Başdeğirmen, İlimizin trafik sorununa ‘Isparta-Ray kent içi banliyö, Trambüs, Yeni Bulvar ve Kavşaklar, Çevre Yolunun Yapılması, Akıllı Trafik Sistemi, Yaya Koridoru ve Bisiklet İstasyonları’ olmak üzere 7 başlıkta çözüm önerisi sundu.
AK Parti teşkilat buluşması dün Iyaş Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa milletvekilleri, eski il başkanları, eski, yeni yöneticiler, belediye başkanları ile Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen katıldı. Başdeğirmen, teşkilat buluşmasında ilk projesini de açıkladı. İlk projesinin Isparta’nın trafik sorunuyla ilgili olduğunu belirten Başdeğirmen, ulaşım problemine 7 alt başlıkta çözüm önerisi getirdiklerini dile getirdi.
BUNUN ADI GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
31 Mart’ta Isparta’nın şahlanışını yaşayacaklarını ifade eden Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın oy oranını da Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracaklarını söyledi.  Başdeğirmen, “Allah’ın izniyle Isparta, 31 Mart akşamı AK Parti belediyeciliği ile gönül belediyeciliği ile buluşacaktır. Türkiye, sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan çok şey öğrendi. Belediyeciliğin tarifi yeniden yazıldı. Biz de onun yolunda Isparta’da bugüne kadar hiç görülmemiş bir belediyecilik yönetimi ortaya koyacağız. Bunun adı gönül belediyeciliği. Sadece hizmet yapmak yetmiyor. Gönül belediyeciliği vatandaşa dokunabilmektir, onun sevincini ve mutluluğunu, hüznünü ve kederini paylaşmaktır. İhtiyacı olduğunda yanında olabilmektir. Belediyenin kapısını çaldığında ona birisinin ‘hoş geldin’ diyebilmesidir. Yeri geldiğinde belediye başkanımız direkt bunu yapmalıdır. Kendisi bulunmasa bile onun yerine aynı hizmeti gösterecek aynı güler yüzü aynı ilgi ve alakayı gösterebilecek bir ekibin olmasıdır.
YATIRIM ODAKLI BİR BELEDİYE ANLAYIŞI YOK
AK Parti Milletvekillerinin Isparta’ya bir fazla hizmet getirmek için çırpındıklarının altını çizen Başdeğirmen, “Halkımızın talepleri doğrultusunda projeler geliştiriyorlar ama bir yerde tıkanıyorlar. Çünkü AK Parti belediyesi yok. Yatırım odaklı bir belediye anlayışı yok. Buna rağmen; İşte Şehir Hastanesi, işte Migros Kavşağı, işte Özkanlar Alt Geçiti, işte 2. Üniversite daha bir çok eseri buradan sıralayabiliriz. Ama bu hizmetlerin gelmesi o kadar kolay olmadı. Engeller ile karşılaşıldı. Halkımız TOKİ istiyor, ekonomik konut istiyor. En doğal hakkı. Başka şehirlerde devasa TOKİ projeleri uygulanıyor. TOKİ projesi gelen iller, ilçelere bir bakın. Hepsi AK Parti belediyesi.
GENEL VE YEREL İKTİDARI AYNI MASADA BULUŞTURACAĞIZ
 İnşallah biz de genel ve yerel iktidarı aynı masada buluşturacağız. Ve şehrimizin gelişimi için, halkımızın ihtiyaçları için taşın altına elimizi değil, kafamızı, gövdemizi koyacağız. Risk alacağız, sorumluluk alacağız, çözüm odaklı olacağız. Ankara’nın kaynaklarını zorlayacağız, isteyeceğiz, talep edeceğiz, kapıdan kovulsak bacadan gireceğiz şehrimize 1 fazla yatırım getirebilmenin yollarını arayacağız” şeklinde konuştu.
9 AYRI PROJE BAŞLIĞIMIZ VAR
Isparta’ya 9 ayrı proje başlığı hazırladıkları ifade eden Başdeğirmen, “Bunlardan ilki şehrimizde en çok sorun olan, yaptığımız anketlerde şehrin ulaşımı, trafiği hakkında problemler geldi. Bunu çözmemiz gerekiyor. Sizlerle bugün önce şehir içerisindeki ulaşım projemizi paylaştık. Geriye kalan 8 projemizi önümüzdeki günlerde yayınlayacağız” dedi.
TREN GARIMIZIN DURMA NOKTASINI BOZANÖNÜ’NE GETİRİYORUZ
Ulaşımla ilgili projesine değinen AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, şunları söyledi: “Tren garı uzun zamandır bakımda olan bir yer. Kaliteli şekilde bakımı yapıldı ve önümüzdeki günlerde hizmete açılması bekleniyor. Ama biz bunu şöyle düşündük. Garın Isparta merkeziyle daha haşırneşir olması gerektiğini düşünerek bir proje hazırladık.  Orada 3 tane taş binamız var. Öğrenci ve vatandaşlarımızın orada sosyal çalışmalarını yapabileceği, eğlenebileceği bir alan haline getiriyoruz. Tren garımızın durma noktasını Bozanönü’ne getiriyoruz. İstanbul ve İzmir’den gelecek tren burada duracak.
BANLİYÖ TRENLERİYLE BERABER ÇALIŞACAĞIZ
Tren yolumuzda öğrencilerimizle güzel düşüncelerimiz var. Öğrencilerimiz için üniversitemize ek bir proje yapılıyor. TCDD bunu yapabileceğini söyledi. Banliyö trenleriyle beraber çalışacağız. Altyapımız banliyö trenlerine uygun bir altyapı. Öğrencilerimizi üniversitelerimize taşıyabilmemiz için bu altyapı bizim için en ideal proje.  Hem çok masraflı olmayan hazır bir yatırım hem de şehrimizi büyütme adına çok güzel bir gelişim olacak. Öğrenci ve yeni projeler üretebilmemiz lazım. Bunu yaptığımız zaman İstasyon caddesini eski hareketli günlerine getirmemiz lazım.  OSB’deki yatırımcılarımızın en büyük problemi servis sorunu. Çalışanlarını otobüslerle taşıyorlar. Onlara da buradan yardımcı olması adına bu yolu kullanmayı önereceğiz.
ÜNİVERSİTEYE ALTERNATİF YOLLAR
Trafiğin en sıkışık olduğu yerler var. Üniversiteden çıkan araçlar belli noktada sıkışıyor. Şehrin en büyük rahatsızlığı bu. Bunun için küçük dokunuşlar gerek. 2 alternatif yol açmamız lazım. Bunun da altyapısı hazır. Bir üstte bir de yeni yapılan terminale giden yol var. Kolçelik kavşağında her ışıkta 100 araç birikiyor. SDÜ batı kampüsünden Işıkkent, Batıkent, Hızırbey, Dere, Yenice mahallesine gidenler üst yolu kullanacak. Karaağaç, İstasyon Caddesi, Davraz mahallesi gibi yerlere gitmek isteyenler ise alt yolu kullanacak. Kolçelik’teki araç sayısı bir ışıkta geçilecek sayıya düşecektir. Şehir merkezine giden yol ise daha akıcı olacak. Biz yapabileceğimiz şeyleri söylüyoruz. Maliyeti olmayan projeleri sizlere sunuyoruz.
HAVARAY’IN 1 KM’Sİ 19 MİLYON DOLAR
Hafif raylı sistemin bir km’sinin maliyeti 6,5 milyon dolar, havarayın maliyeti 19 milyon dolar. Bunlar çok pahalı şeyler. Ama biz bunu çözebilecek durumdayız. Eğer Allah nasip ederse bunları yapmak için yola çıktık. Sayın genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gücüyle bunları size sunacağız. 8 başlıktaki projeleri daha sonra sizlere sunacağız.” GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler: anlayışı belediye odaklı yatırım
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °