Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yapamayacağım sözleri vermem: Ağustos'ta Gökçay'a kar yağdıramam, deniz de getiremem

Yapamayacağım sözleri vermem: Ağustos'ta Gökçay'a kar yağdıramam, deniz de getiremem

SİYASET 9.01.2019 07:01:00 0
Yapamayacağım sözleri vermem: Ağustos
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, yapamayacağı işleri proje olarak sunmayacağını belirterek, “Elimde çok büyük sihirli değnek yok. Çok büyük müjdeli haberlerim de yok. Ben uçak fabrikası kuramam, Ağustos’ta Gökçay’a kar yağdıramam. Havaray yapamam” dedi.
 
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, seçilmesi durumunda koruma ve şoföre ihtiyaç duymayacağını ifade ederek, maaşının da yasal sınırlarda olacağını söyledi. AK Parti Adayı Başdeğirmen’in ulaşım projesi ile Belediye Başkanı Günaydın’ın ‘ağustos ayında bile yapılabilecek kayak merkezi kuruyoruz’ açıklamasına değinen Gökmenoğlu, “Güzel video hazırlatmışlar. Japonya’dan almışlar hızlı trenler geçiyor. Videoda arkada deniz var Isparta’da deniz yok. Onlar deniz de getirirler ama ben deniz falan getiremem. Yapacak şeye bakalım. Ben belediye başkanı olduğumda ‘Isparta Davrazspor’u şampiyon yapacağım’ dedim buna inanmıyorlar,  başkan Gökçay’a Ağustos’ta kar yağdırıp kayak yaptıracak, buna inanıyorlar. Yalan mı söylememiz lazım. Yapamayacağım işin altına girmem. Baro’ya gelirken de genç bu yapamaz dediler. Bir şans verin, deneyim bakalım dedim. 7 bin avukatı olan Antalya, hizmet binası yaptıramadı 400 avukatı olan Isparta Barosu yaptırdı. 70 lira parası vardı 1 milyon lira para bıraktım. Tasarruf ederek bunları yaptım” dedi.
 
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Sebzeciler ve Manavlar Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette projelerinden bahseden Gökmenoğlu, seçilmesi durumunda koruma görevlisi ile şoföre ihtiyacı olmayacağını söyledi. Gökmenoğlu, ITKM’yi açacağı tarihi de açıkladı.
PAZARCI ESNAFININ ARABASI OTOPARKA ALINMIYORMUŞ
Oda başkanlarını baş tacı yapacaklarını ifade eden İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, “Biz yaptık oldu demeyeceğiz herşeyi sorarak yapacağız. Ne koruma görevlim ne de şoförüm olacak. Yalnızca halkımın içinde gezeceğim, onları dinleyeceğim, ekibim çalışacak. Güzel bir ekibim. Yıllardır Pazar alışverişimi kendim yaparım, arabamı kendim yıkarım. Belediye başkanı olunca bizim çayımızı içecek misin diye soranlar oluyor. İçmezsem namerdim. Cumhurbaşkanını, bakanları koruyabiliriz bu doğrudur ama belediye başkanı şehr-i emindir. Gelir sizden oy ister, talep eden odur, talep edilen sizsiniz. Onun gelip sizlerin sıkıntılarını dinlemesi lazım. Belediye başkanı pazara çıkmazsa pazarcının derdini bilmez. Sebze meyvesini koyduğu arabasını otoparka sokmazsa o ürünler donar ve o esnafın çektiği çileyi bilmez. Bir pazarcı esnafı bana ’50-100 lira vereyim ama benim aracımı otoparka alsın’ dedi. Bu duruma çok üzüldüm” dedi.
PAZARCI ESNAFINA KOLAYLIK SAĞLAYACAK PROJEMİZ VAR
Şuanda pazarcı esnafının ücretlerine belediyenin zam yapmadığını hatırlatan Gökmenoğlu, “Allah razı olsun. Noterden de tasdik ettirdim, göreve geldiğimde 5 yıl boyunca pazarcı esnafının ücreti aynı kalacak. Bir pazardan para alacağım, bir pazardan almayacağım. Biri benden biri senden olacak. Beşiktaş Belediyesi’nin uyguladığı büyük şemsiye uygulaması var. Onları Isparta’da uygulayacağız. Siz arabanızla sadece malzemenizi getireceksiniz. Onları belediye pazar yerlerinde açacak, akşam da toplayıp başka pazara götürecek. Belediye pazarcının parasıyla, dükkan kiralarıyla zengin olmaz. Belediye neyle zengin olur? Ben baroda bunu yaptım. Belediye başkanı önce kendisinden tasarruf edecek. Maaşını düşürecek, korumasını gönderecek, abdest alırken havlusunu tutan adam olmayacak, ayakkabısını çeviren adam olmayacak. Belediye başkanının maaşı yasal sınıra çekilecek. 15 bin lira maaş belediye başkanını kudurtur” diye konuştu.
BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM
Gökmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ispartalı tek bir şey seçecek. Ya bu düzen devam edecek, ya da bu düzen yıkılacak. Kaç aday olursa olsun Ispartalı düzeni mi tercih edecek, düzeni tercih etmeyecek mi? Bu düzeni değiştirmemiz lazım. Bu avukat esnemez diyorlar öyle bir esnerim ki. Ama adaletin olmadığı yerde esnemem. Birinin 10 katlı binası, birinin 2 katlı binası. Birinin projesi 15 günde çıkıyor, diğerinin ki 1 yılda çıkıyor. Burada esnemem.
AĞUSTOS’TA GÖKÇAY’A KAR YAĞDIRAMAM, HAVARAY YAPAMAM
ITKM’yi açacağız dedik, çıktılar canlı yayın yaptılar. Burada avukat yokmuş gibi belediyenin avukatı Antalya’dan gelir, kitap fuarı yaparlar Isparta’dan kitapçı almazlar, şairler, yazarlar etkinliği yapılır Ispartalı şair ve yazarlar alınmaz, 16 bin tane ayakkabı dağıtılır Isparta’dan alınmaz İstanbul’dan alınır. Bu para burada kalsın. Delikleri tıkayacağız. 15 litre belediyeye su giriyor 10 litresi aşağıdan akıyor. Belediyenin malı da mülkü de fazla fazla yeter. Belediye işçisinin biri ağaç dikiyor 5 tanesi başında sigara içiyor. Kontrol eden yok. Belediyenin araçlarıyla çocukları okula bırakıyorlar. Elimde çok büyük sihirli değnek yok. Çok büyük müjdeli haberlerim de yok. Ben uçak fabrikası kuramam, belediye başkanının dediği gibi Ağustos’ta Gökçay’a kar yağdıramam. Havaray yapamam.
9 NİSAN’DA ITKM’Yİ AÇACAĞIM
ITKM’yi açacağım dedikten sonra bizde açacağız diyenler oldu. 31 Mart’ta seçimi kazanırsam mazbatayı 7 Nisan’da alırım. 2 gün tebrikleri kabul edeceğim, 9 Nisan’da ITKM’yi açacağım. 10’unda ekibi kurup yaptırmaya başlayacağım. 3 ayda Allah’ın izniyle bitiririz. Kadıahmetoğulları’nın yerini dahi kiraya vermezsem namerdim. Adam kaçmış gitmiş, suç işliyor. Eski esnafa gelin buraya oturun diyeceğim, artan yerleri de kiraya vereceğim. Belediye canlı yayın yaparak burası açılamaz dediler. Bir belediye başkanı burası açılamaz, yapamam diyemez. Sen bana yetki verirsen kamu vicdanı ve kamu malı söz konusu ise yargılanmayı da göze alırım. Yargılanırım ama asın beni derim. 22 yıldır açılamayan binayı kurtardım, kamu zararını durdurdum, asın beni derim.
ISPARTA ELMASINDAN ELMA ŞEKERİ YAPIP İHRAÇ EDİYORLAR
 Isparta’da elma şekeri yapılmıyor. Bunu kim yapıyor diye ITSO’ya sorduk cevap veremediler. Araştırdık elma şekerini Kırşehir ve Nevşehirliler yapıyor. Amasya elması dayanmadığı için Isparta elmasından yapıyorlarmış.  Noel bayramında İngiltere, Fransa, Hollanda ve İtalya’ya elma şekeri yetiştirememişler. Bir elma şekeri 3 avroymuş. Bir fabrika kuralım elma şekeri, gül çayı üretsin. Ayrıca kurutma tesisi kuralım. Bir fabrika daha kuralım kadınlarımıza tarhana, salça yaptıralım.
ADAM BİZİ TEHDİT EDER GİBİ OY İSTİYOR
Toplu konut yapalım. Gölcük yolunda belediyenin arazileri var. Çok da lüks yapmayalım ama yapalım. 80-100 m2 bir inşaatın maliyeti 68 bin lira belediye 75 bine satsın. Sayın Aybatılı BELMAŞ’ı yaptı. Neyimiz eksik. Delikleri tıkamamız lazım. Adam bizi tehdit eder gibi oy istiyor, 3 vekil burada bize oy verirseniz TOKİ’yi yapacağız diyorlar. Sen onu boşver. Antalya, Konya yolunu yaptın mı? Hızlı tren nereden geçiyor? Daha bunlar belli değil. 16 yıldır bunu söylüyorlar.
YALAN MI SÖYLEMEMİZ LAZIM
Güzel video hazırlatmışlar. Japonya’dan almışlar hızlı trenler geçiyor. Videoda arkada deniz var Isparta’da deniz yok. Onlar deniz de getirirler ama ben deniz falan getiremem. Yapacak şeye bakalım. Ben belediye başkanı olduğumda Isparta Davrazspor’u şampiyon yapacağım dedim buna inanmıyorlar adam Gökçay’a Ağustos’ta kar yağdırıp kayak yaptıracak, buna inanıyorlar. Yalan mı söylememiz lazım. Yapamayacağım işin altına girmem. Baro’ya gelirken de genç bu yapamaz dediler. Bir şans verin, deneyim bakalım dedim. 7 bin avukatı olan Antalya binayı yaptıramadı 400 avukatı olan Isparta Barosu yaptırdı. 70 lira parası vardı 1 milyon lira para bıraktım. Tasarruf ederek bunları yaptım.
HODRİ MEYDAN
AVM’yi Pazar günleri kapatacağım dedim, kapatamazsın diyorlar. Hodri meydan nasıl kapatacağım göreceksiniz.” GÜLSES GAZETESİ

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °