Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yalçın'dan Okutan'a istifa çağrısı

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ‘Başkanlık sistemine hayır’ açıklaması yapan 5’li grup içerisinde yer alan Isparta Milletvekili Nuri Okutan’a sert tepki gösterdi. Yalçın, “MHP içerisinde farklı bir grup varmış ve kendilerini parti

SİYASET 7.11.2016 07:57:00 0
Yalçın
İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda 9 Nisan’a kadar ilçe kongrelerini, Kasım-2017’ye kadar da il kongresini tamamlayacaklarını açıkladı. Parti içi muhalefete mesaj veren Yalçın, “Isparta’da da Milliyetçi Hareket Partisi’nde geçtiğimiz dönemin şartlarından kurtulamamış ve hala parti içerisinde görevli olup rahat rahat muhalefet eden arkadaşlarımızla birlikte yolumuza devam etmeyeceğiz” dedi.
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Başkanlık sistemi tartışmaları sonrasında parti grubunun değerlendirmeleri devam ederken ‘hayır’ oyu vereceklerini açıklayan MHP’li 5 Milletvekiline sert tepki göstererek “Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkelerine aykırı bir şekilde hareket eden bu gruba tavsiyemiz biran önce istifa etmeleridir” dedi. Grup içerisinde yer alan MHP Milletvekili Okutan’ın teşkilatların bilgisi olmadan daha önce de muhaliflerin kurultayına katılma yönündeki kararını açıkladığını hatırlatan İl Başkanı Yalçın, “Sayın Okutan’ın o dönemde yaptığı açıklamayı ve verdiği kararı bireysel olarak nitelendirdik. Ama şimdi anlaşılıyor ki Ispartalı hemşehrilerimizin oyu ile hizmet etmesi için seçilen Okutan’ın Milliyetçi Hareket Partisi’nin geleneklerine aykırı bir şekilde ulusal siyaseti tercih etmesi bizim geleneklerimize aykırıdır. Kendisine Isparta’da hizmet etsin diye Milletvekilliği sıralamasında birinci sıraya koyan sayın genel başkanımızın fikirlerini almadan onunla istişare etmeden, onunla helalleşmeden böyle bir davranışın içerisinde bulunması Isparta teşkilatlarının kabul edebileceği bir durum değildir. Sayın Genel Başkanımızın bu hassas dönemde adım adım takip ettiği ve Türkiye’de uzun yıllardır konuşulan Anayasa değişikliği ile ilgili konunun bu 5’li tarafından bu hale getirilmesi Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşuna ve çizgisine yakışmamıştır.
Bu nedenle Sayın Okutan ve diğer arkadaşların Milliyetçi Hareket Partisi’nin liderine görüş soracak, onunla istişare edecek durumları kalmamışsa biran önce partiden ayrılmaları hem kendileri hem de partimiz için hayırlı olacaktır” dedi. MHP İl Başkanı Yalçın, partisinde yaşanan muhalif kurultay süreci ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Kendisinin o süreçte Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin yanında yer aldığını hatırlatan Yalçın, “1 Kasım seçimlerinden sonra bir olağanüstü kongre süreci çalışmaları oldu. Genel Başkanı ile birlikte seçilmiş il başkanının makamda otururken genel başkanına muhalefet etmesi sorumsuzluktur. Milliyetçi Hareket Partisi’nde Allah’a şükür il başkanlığı yapan bir insanım. Bunda sayın Genel Başkanımızın çok emeği var. 4 ay tutuklu olduğum dönemde bana güvenen ve cezaevinden il başkanlığı yaptıran sayın genel başkanımızdır. Bizler genel başkanımızın evlatlarıyız. Bizim hukukumuz il başkanı, genel başkan hukuku dışındadır. Sayın Genel Başkanımız bana yarın ‘sen bir nefersin’ derse, daha fazla gayretle sayın Genel Başkanımızın yanında yer alırım” diye konuştu.
KONGRE SÜRECİ BAŞLADI
Isparta’da görevden alınmalar ve istifaya ilişkin durumlarla ilgili çok hassas davrandıklarını anlatan İl Başkanı Yalçın, şöyle devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu bir karar verdi. 9 Ekim-9 Nisan arası ilçe kongreleri, 30 Nisan-5 Kasım arasında il kongreleri, 18 Mart 2018’de de büyük kongremizi yapacağız. Kurultay süreci ile ilgili henüz bir takvim belirlemedik. Bu süreç belirlendikten sonra Isparta’da da Milliyetçi Hareket Partisi’nde geçtiğimiz dönemin şartlarından kurtulamamış ve hala parti içerisinde görevli olup rahat rahat muhalefet eden arkadaşlarımızla birlikte yolumuza devam etmeyeceğiz. Ben olurum ya da olmam. Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile siyasete başladım yine sayın genel başkanımızın talimatı ile siyaseti bırakırım. Cenabı Allah bana Isparta’da kimseye nasip olmayan sürede Milliyetçi Hareket Partisi’ne il başkanı olarak hizmet etmeyi nasip etti. Isparta’yı görevden alınmalar ve istifa etmelerin olduğu bir il olmaktan çıkarmam gerektiğini düşündüm. Ve Türkiye’de ilçesi, yöneticisi değişmeden yoluna devam eden tek il Isparta olmuştur.
SAYIN GENEL BAŞKANIM UYGUN GÖRÜRSE İL BAŞKANLIĞINA DEVAM EDERİM
Sayın Genel Başkanımızın kararı bizim için çok önemlidir. O hayatını Milliyetçi Hareket Partisi’ne adadı, biz de onun yanında yer alacağız. 15 Temmuz gecesini herkes bir kez daha gözden geçirirse Milliyetçi Hareket’in liderinin, Türk siyasetinde ve Türkiye’nin geleceğinde ne anlama geldiğini görürler. Sayın Genel Başkanımız olduğu müddetçe, bana görev verdiği sürece il başkanlığına devam etmeye çalışacağım.
BİR TERCİHTE BULUNACAKLAR
Muhalefet hareket içerisinde olanlar kendilerini ayıracaklar. Milliyetçi Hareket Partisi’nde görevli olanlar tercihte bulunacaklar.
Sayın Genel Başkanımızın makamını işgal edeceksiniz, onun yetkisi ile kongrelere katılacaksınız ondan sonra ‘değişim’ diyeceksiniz. Önümüzde bir kongre var, herkes kararını versin. Sayın Genel Başkanımız siyasete devam ettiği müddetçe siyasete devam edeceğim. Gerekirse onunla birlikte siyaseti bırakırım. Isparta’da insanlara hizmet etme noktasında bana bu itibarı kazandıran Sayın Genel Başkanımızla sonuna kadar devam edeceğim.”

Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °