Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

‘Vatandaşı sandığa götürmek için AKP’yi anlatmaya gerek yok’

‘Vatandaşı sandığa götürmek için AKP’yi anlatmaya gerek yok’

SİYASET 24.01.2019 10:42:00 0
 ‘Vatandaşı sandığa götürmek için AKP’yi anlatmaya gerek yok’
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Isparta’ya gelen CHP 24. Dönem Milletvekili Umut Oran, partililerle buluştu. Oran, vatandaşı sandığa götürmek için AK Parti’yi anlatmalarının gereği olmadığını ifade ederek,  “Vatandaş AKP’nin yaptıklarını ve yanlışlarını görüyor. Vatandaş alternatif olmamızı bekliyor. Vatandaşa Isparta’da AKP’yi anlatmamalıyız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetçiler, aydınlar olarak nasıl bir Isparta hayal ediyoruz, önümüzdeki 5 yıl belediye başkan adaylarımız, meclis üyelerimiz neler yapacaklar, sorunları nasıl çözecekler, bunları anlatmamız gerekiyor” dedi.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 24. Dönem Milletvekili Umut Oran, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla dün Isparta’ya geldi. İlk olarak parti binasında partililerle buluşan Umut Oran, burada gündemi değerlendirdi.
BİRÇOK SORUNUN OLDUĞU VE BU SORUNLARIN ÇÖZÜLEMEDİĞİ BİR TÜRKİYE VAR
Seçimlere 66 gün kaldığını ifade eden CHP’li Umut Oran, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Oran, “Sabahları gazete manşetlerine bakıyorum, gerçekten yetişebilmek mümkün değil. Birçok sorunun olduğu ve bu sorunların çözülemediği bir Türkiye var. Siyasetin hizmet sanatı olması gerekiyor. Siyaset demek insanlara hizmet demek, siyaset demek insanların sorunlarını çözmek demek. Ama maalesef Türkiye’de her gün başka bir sorun. Bu sorunları her geçen gün artarak sorunlar yumağı haline geliyor” dedi.
“TÜRKİYE İLERİYE GİTMESİ GEREKİRKEN GERİYE DOĞRU GİTTİ”
Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olarak rol model bir ülke olduğunu kaydeden Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat son zamanlarda özellikle 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimleri sonrasında bir rejim değişikliğiyle, rol model olan Türkiye, demokratörlük süreci içerisine girdi. Buna demokrasi görünümlü diktatörlük, otoriterlik deniyor. Böyle bir sürecin içerisine girdik. Türkiye’yi bekleyen 2 önemli tehdit var. Türkiye daha ileriye gitmesi gerekirken, demokrasi, hukuk devleti unsurlarının herkes için eşit işlemesi gerekirken geriye doğru gitti. Bugün eksik demokrasimiz ve işlemeyen hukuk sistemimiz var. Tek adam rejimi deniyor veya bir parti devleti Türkiye’yi yönetiyor. Bu aslında ülkeyi geriye götürüyor.
“ELALEM ARTIK UZAYDA KOLONİLER KURUYOR”
Dünyada başka bir gündem de var. Dünya artık Mars’a gidiyor. Elalem artık uzayda koloniler kuruyor, 4 yıl sonra 100 kişi taşıyacak ilk insan aracı Mars’a gidecek. Dünyanın gündeminde dijital, endüstri 4.0 devrimi var, yapay zeka, 3 boyutlu yazıcılar var. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, yargıda her alanda başka bir hız ve ritim var. Elalem Mars’a giderken, düşünen robotlar üretirken, hatta robotlar robot üretirken, Türkiye’de tek adam rejimiyle birlikte iç tehdit insanları robotlaştırıyor. Türkiye’deki sistem herkes robot gibi olsun, herkes biat etsin, sevmeyen terk etsin anlayışıyla ülkemiz felakete doğru gidiyor.
“TÜRKİYE’Yİ DÜZELTMEK İÇİN BİZİM ÖNÜMÜZDE BİR FIRSAT VAR”
Türkiye olarak Atatürk’ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyet hedefinin çok uzağındayız. Burada 2 tehdit bizim için çok önemli. Birisi iç tehdit dediğimiz laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti geriye doğru gidiyor. Tek adamın iradesi ve kontrolünde sancılı, hasta bir demokrasi haline geliyor. Diğer tarafta da dışarıdaki gelişmelere Türkiye seyirci kalıyor. Bu 2 tehdit bizi çağdaş uygarlık seviyesinden hızla uzaklaştırıyor. Bu anlamda seçimler her zamankinden daha da önemli. 66 gün sonra demokrasiyi işletmek, hukuk devletini tekrar güçlendirmek için sandığa gideceğiz. Türkiye’yi düzeltmek için bizim önümüzde bir fırsat var.”
SEÇMENİN SANDIĞA GİTME MOTİVASYONUNU ARTIRMAMIZ LAZIM
16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimleri sonrasında halkta genel anlamda bir umutsuzluk olduğunu ileri süren CHP’li Umut Oran, “Bizim şu prensipte olmamız gerekiyor; seçmen her zaman haklıdır, seçmenin kaygılarına ve eleştirilerine saygı duymamız lazım. Seçmenin sandığa gitme motivasyonunu artırmamız lazım. Onun için ona güven ve umut vermemiz lazım. Ben gittiğim yerlerde AKP, onun yöneticilerini ve ülkeyi bugün kötü yöneten yöneticilerin ismini saymıyorum. İktidarın başarısızlıklarını anlatarak iktidar olunamaz. İktidarın yanlışlarını anlatarak alternatif olunamaz. Tabi belli ölçüde ekonomide ne kadar kötü gittiğimizi ve dış politikada ne kadar yanlışlıklar yaptıklarını anlatmalıyız. Hiçbir şeyi söylemesek sadece ülkeye gelen Suriyelilerin kontrolsüzce geldiğini anlatsak yetiyor. Ülkemizde 4 milyon ney düğü belirsiz sığınmacı var. Türkiye’nin eti ne, budu ne. Kilis’te 130 bin Suriyeli sığınmacı, 90 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımız var. Bazı şehirlerde gerçekten Suriye’den gelen sığınmacı sayısı bizim nüfusumuzu geçmiş. Haklı olarak Suriyeliler de burada nüfus olarak fazlayım, o zaman örgütleneyim buranın yönetimini ben yapayım diyor. 1,5 ay önce gittiğimde Hatay’ın bazı ilçelerinde, Kilis’in merkezinde Suriyeli sığınmacıların kendi haklarını savunmak için örgütlenme ve partileşme çalışmaların şahit oldum” dedi.
VATANDAŞ AKP’NİN YAPTIKLARINI VE YANLIŞLARINI GÖRÜYOR
Oran, vatandaşı sandığa götürmek için AK Parti’yi anlatmaya gerek olmadığını ifade ederek, “Seçim kampanyamızda biz kendi hayalimizi anlatmamız lazım. Vatandaş zaten bunu yaşıyor. Vatandaş AKP’nin yaptıklarını ve yanlışlarını görüyor. Vatandaş alternatif olmamızı bekliyor. Vatandaşa Isparta’da AKP’yi anlatmamalıyız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi , cumhuriyetçiler, aydınlar olarak nasıl bir Isparta hayal ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıl belediye başkan adaylarımız, meclis üyelerimiz neler yapacaklar, sorunları nasıl çözecekler, bunları anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.
GÖKMENOĞLU İLE ZİYARETLERDE BULUNDU
KESMEN’E DESTEK İÇİN GÖNEN’E GİTTİ
Umut Oran, basın açıklamasının ardından partililerle gündem değerlendirmesi yaptı. İYİ Parti-CHP ittifak adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu da bu bölümde partiye gelerek, Oran’ın toplantısına katıldı. Oran, daha sonra Gökmenoğlu ile merkezde ziyaretlerde bulundu. Daha sonra Umut Oran,  CHP Gönen Belediye Başkan Adayı Osman Kesmen’e destek vermek amacıyla ilçeye gitti.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °