Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vatan Partisi adayını açıkladı

Vatan Partisi adayını açıkladı

SİYASET 7.01.2019 13:31:00 0
Vatan Partisi adayını açıkladı
Isparta Belediye Başkanlığı yarışına bir isim daha katıldı. Daha önce İYİ Parti ve CHP ittifakı içerisinde adı geçen Vatan Partisi, ittifak içerisinde yer almayacağını belirterek Belediye Başkan Adayını açıkladı. Vatan Partisi’nin adayı, Gelendost / Yaka’nın eski belediye başkanı İbrahim Perçin oldu.
 
Adı daha önce CHP – İYİ Parti işbirliği içerisinde geçen Vatan Partisi, dün düzenlediği basın toplantısı ile işbirliği içerisinde yer almayacağını belirterek adayını açıkladı.
Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, dün partisinin İl Merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile İbrahim Perçin’in adaylığını resmen açıkladı.
İTTİFAKTAN NEDEN ÇEKİLDİ?
CHP-İYİ Parti işbirliği içerisinde neden yer almadıklarını da anlatan Reyhan, “Sayın Belediye Başkan Adayına HDP ile net bir tutum alması ve kamuoyuna ifade etmesini istemiştik. Ancak, ne kendisi ne de kendisini destekleyen partiler böyle bir tutum açıklamamıştır. HDP askerlerimizi şehit eden, ülke bütünlüğüne kasteden ve ABD’nin kara gücü olan PKK terör örgütünün yasal partisidir. HDP demek PKK demektir. Vatan Partisi Genel Merkezi olarak HDP ile bir seçim ittifakı içerisinde yer almayacağımızı belirtmiş bir partiyiz. Isparta’da da diğer illerde de bu ittifakın içerisinde açık ya da gizli HDP ortaklığına izin vermeyiz. Sözde milliyetçi partiler, neden HDP’ye karşı bir tutum açıklamak konusunda bu kadar endişeliler. Oy almak için her türlü ilkelerinden vazgeçebilecek bir anlayış ile yan yana gelemeyiz. Ispartalılar vatanseverdir, milliyetçidir. Isparta’da bir Uygur sorunu varmış gibi tutup İYİ Parti adayının Çin emperyalizminden söz etmesi de bunların sahte milliyetçi olduklarını gözler önüne sermiştir. Popülizm yapmak istiyorlar. Biz Vatan Partisi olarak HDP’ye karşı net bir tavır ortaya koymayan siyasi oluşumlarla yan yana gelemeyiz. Bu sebeple de kendi adayımızla Isparta merkez ve ilçelerinde seçime katılacağız.
“KENDİSİNİ İSPATLAMIŞ BİR HALK ADAMI”
Isparta Belediye Başkan Adayımız deneyimli bir yerel yöneticidir. Gelendost Yaksa beldesinde belediye başkanlığı yapmış bir işsimdir. Ahlakıyla, disipliniyle, çalışkanlığıyla kendisini ispatlamış bir halk adamıdır. Isparta’ya en iyi hizmet edebilecek isim de Sayın İbrahim Perçin’dir” dedi.
Vatan Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir de konuşmasında “Üye toplantılarımızda Isparta’yı en iyi yönetebilecek arkadaşımızı belirledik. Sayın İbrahim Perçin’i aday olarak bugün kamuoyuna açıklıyoruz. Kendisine güveniyoruz. Isparta’nın geleceğini perçinleyebilecek bir arkadaşımız” ifadelerini kullandı.
“BİZİM OY ORANIMIZ YÜZDE 90”
Öncelikle partime teşekkür ediyorum. Partimizin verdiği bu kutsal görevi sonuna kadar götüreceğiz. Ben bir eğitim emekçisiyim. Yaka Beldemizde Belediye Başkanlığı yaptım. 33 yıllık devlet tecrübemi Isparta’mızın geleceğini inşa etmek için değerlendireceğiz. Bizim oy hesabımız yok. Türkiye’de ve Isparta’da yüzde 90 oranını aşan bir anti emperyalist, Amerikan karşıtı bir yaklaşım var. Bizim oy oranımız bu yüzde 90’dır işte. Isparta seçeneksiz değil” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: açıkladı adayını partisi vatan
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °